Рішення
від 30.01.2024 по справі 488/1816/23
КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МИКОЛАЄВА

Справа № 488/1816/23

Провадження № 2-о/488/10/24 р.

РІШЕННЯ

Іменем України

30.01.2024 року м. Миколаїв

Корабельний районний суд міста Миколаєва у складі:

головуючої по справі судді - Селіщевої Л.І.,

за участю секретаря судового засідання - Волошиної Я.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі засідань суду цивільну справу за заявою ОСОБА_1 провстановлення фактуродинних відносин,заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,Корабельний відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану ум.Миколаєві Південногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Одеса),Центральний районнийтериторіальний центркомплектування тасоціальної підтримки,-

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду із даною заявою, в обґрунтування якої зазначив наступне.

Він народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Миколаєві. В свідоцтві про його народження матір`ю зазначена " ОСОБА_2 ", а запис про батька зроблено зі слів матері та вказано - " ОСОБА_5 ". Такий запис про батька в актовому записі про народження заявника зроблений через непорозуміння між батьками, які виникли в період реєстрації його народження.

Його батьки - ОСОБА_2 та ОСОБА_6 проживали однією сім`єю без реєстрації шлюбу з 1989 року до 2023 року. Батько заявника - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , помер ІНФОРМАЦІЯ_3 в м. Часів Яр Донецької області при виконанні бойового завдання.

Після смерті батька заявник звернувся до Центрального районного територіального центру компектування та соціальної підтримки із заявою про отримання 1/3 частини грошової допомоги, яку виплачують сім`ям військових, що загинули, обороняючи Батьківщину, але отримав роз`яснення, що необхідно встановити факт батьківства померлого.

На підставі викладеного, ОСОБА_1 просить суд встановити факт родинних відносин, а саме, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженець м. Миколаєва, який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , є батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженця м. Миколаєва Миколаївської області.

В судовому засіданні заявник ОСОБА_1 підтримав вимоги заяви.

Заінтересовані особи - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 в судовому засіданні підтвердили факт родинних відносин між заявником та померлим ОСОБА_6 , проти задоволення заяви не заперечували.

Заінтересовані особи - Корабельний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Миколаєві Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Центральний районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки в судове засідання своїх представників не направили. Корабельний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Миколаєві Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) надав суду заяву, в якій просив розглядати справу без участі його представника, не заперечував проти задоволення заяви.

Суд, заслухавши пояснення заявника, заінтересованих осіб та дослідивши письмові докази по справі, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

На підставі ч.ч. 1, 2 ст. 293, 294, п. 1 ч. 1 ст. 315 -316, 318-319 ЦПК України, п.п. 1-4, 12 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 5 від 31.03.1995 року з змінами "Про судову практику у справах про встановлення фактів, які мають юридичне значення", в порядку окремого провадження розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Зібрані у справі докази та їх належна оцінка, вказують на наявність підстав для задоволення заяви ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, а саме, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженець м. Миколаєва, який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , є батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженця м. Миколаєва Миколаївської області.

Відповідно до ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 258-259, 264-265, 268, 315, 319, 354 ЦПК України, суд -

ВИРІШИВ:

Заяву - задовольнити.

Встановити факт родинних відносин, а саме, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженець м. Миколаєва, який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , є батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженця м. Миколаєва Миколаївської області.

Рішення можебути оскаржено до Миколаївського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів з дня проголошення рішення. У випадку проголошення у судовому засіданні лише вступної та резолютивної частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повне найменування сторін:

Заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , РНОКПП НОМЕР_3 , АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа: Корабельний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Миколаєві Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), м. Миколаїв, пр. Богоявленський, 340/2.

Заінтересована особа: Центральний районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, м. Миколаїв, вул. Шевченка, 45.

Суддя Л.І.Селіщева

Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117435333
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —488/1816/23

Рішення від 30.01.2024

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Селіщева Л. І.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Селіщева Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні