Ухвала
від 05.03.2024 по справі 578/158/24
КРАСНОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 578/158/24>

провадження № 2/578/124/24

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

05 березня 2024 року селище Краснопілля

Суддя Краснопільського районного суду Сумської області Басова В.І. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , представник позивача- адвокат Казак Михайло Владиленович до Миропільської сільської ради Сумського району Сумської області про визнання права власності за набувальною давністю,-

в с т а н о в и в :

04.03.2024 року до Краснопільського районного суду Сумської області надійшла вищевказана позовна заява.

Відповідно до ст.185 ЦПК України вказана позовна заява підлягає залишенню без руху.

Пунктом 5 ч.3 ст.175 ЦПК України передбачено, що позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Згідно ч.5 ст.177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Однак, в порушення вимог ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява не містить викладу обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги в частині визнання права власності на житловий будинок за набувальною давністю. Зокрема, позивач, покликаючись на те, що вона добросовісно, відкрито та безперервно заволоділа житловим будинком за адресою АДРЕСА_1 , не зазначає, кому раніше належав вказаний житловий будинок, на якій підставі або яким саме шляхом вона ним заволоділа, не зазначає інформацію про земельну ділянку під будинком, а також не вказує доказів на підтвердження таких обставин.

Також позовна заява не містить відомі номери засобів зв`язку позивача та адреси електронної пошти позивача та відповідача, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету сторін.

Крім того, заявляючи позовні вимоги до Миропільської сільської ради Сумського району Сумської області, позивач не вказала якими саме рішеннями, діями чи бездіяльністю відповідача порушуються, не визнаються або оспорюються її права, свободи чи законні інтереси, за захистом яких вона звернулася до суду з даним позовом, а також докази, що підтверджують вказані обставини.

Згідно з частиною першою статті 185 ЦПК, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ували про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, враховуючи недотримання позивачем форми и змісту позовної заяви, відповідно до ст. 185 ЦПК України, позов слід залишити без руху, а позивачу надати строк для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст. 185 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 , представник позивача- адвокат Казак Михайло Владиленович до Миропільської сільської ради Сумського району Сумської області про визнання права власності за набувальною давністю - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання цієї ухвали.

У разі невиконання у встановлений строк вимог цієї ухвали заява вважатиметься неподаною та буде повернута.

Інформацію стосовно справи, що розглядається, можна отримати за адресою: Сумська область, Сумський район, селище Краснопілля, вул. Вокзальна, 18, та на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://kp.su.court.gov.ua/sud1808/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.І.Басова

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117435944
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності за набувальною давністю

Судовий реєстр по справі —578/158/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні