Ухвала
від 05.03.2024 по справі 914/318/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

05.03.2024 Справа № 914/318/24

У справі за позовом:Львівської міської ради, м. Львів,до відповідача:Приватного підприємства «Місто Лева», м. Львів,про:усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації права приватної власності на об`єкт нерухомого майна із закриттям розділу державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Суддя Трускавецький В. П. Секретар судового засідання Шевчук О. О.За участю представників: позивача:не з`явився,відповідача:не з`явився.Встановив.

На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов Львівської міської ради до Приватного підприємства «Місто Лева» про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації права приватної власності на об`єкт нерухомого майна із закриттям розділу державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Ухвалою суду від 07.02.2024 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі, розгляд справи постановлено здійснювати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 05.03.3034 та встановлено сторонам строк на подання заяв по суті спору.

28 лютого 2024 року до суду надійшла заява позивача про відкладення розгляду справи у зв`язку з неможливістю забезпечити у підготовче засідання 05.03.2024 явки його представника через зайнятість такого представника у іншому судовому процесі (вх. № 5815/24).

У підготовче засідання 05.03.2024 представники сторін не з`явились. Відповідач причин своєї неявки суду не повідомив. Відправлення № 0600085919307, яким відповідачу скеровувалась ухвала суду про відкриття провадження у даній справі отримана адресатом особисто 20.02.2024. Відзиву на позовну заяву суду не надходило.

Завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням господарського судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі (ч. 1-2 ст. 2 ГПК України).

Згідно з ч. 1 ст. 181 ГПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

Пунктом 2 частини 2 статті 202 ГПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: 2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Відтак, враховуючи подану позивачем заяву про відкладення розгляду справи, визнаючи причини неявки представника позивача у судове засідання поважними, забезпечуючи сторонам можливість реалізувати свої права та виконати процесуальні обов`язки, суд дійшов висновку в межах строку підготовчого провадження відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. ст. 2, 7, 13, 42, 46, 181, 183, 202, 232 - 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Відкласти підготовче засідання на 26.03.2024 о 10:00 год. Призначене засідання проводити у приміщенні Господарського суду Львівської області (адреса: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх).

2. Явку представників сторін у наступне підготовче засідання визнати обов`язковою.

Суд звертає увагу відповідача на необхідність виконання вимог ч. 6 ст. 6 ГПК України, відповідно до якої адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Трускавецький В.П.

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117436941
СудочинствоГосподарське
Суть:усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації права приватної власності на об`єкт нерухомого майна із закриттям розділу державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Судовий реєстр по справі —914/318/24

Ухвала від 12.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні