Ухвала
від 28.02.2024 по справі 924/1109/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

попереднього засідання

м. Хмельницький

"28" лютого 2024 р. Справа № 924/1109/23

Господарський суд Хмельницької області у складі:

суддя Крамар С.І., розглянувши матеріали справи

за заявою Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ", с. Розсоша Хмельницького району Хмельницької області

про відкриття провадження у справі про банкрутство

Представники сторін:

від заявників (кредиторів): Кернична О.Ф. - представник ГУ ДПС у Хмельницькій області згідно із Витягом ЄДРЮОФОПГФ; Підкапка Л.П. - представник ГУ ПФУ у Хмельницькій області згідно довіреності від 01.01.2024;

від боржника: не з`явились;

за участю: розпорядника майна - арбітражного керуючого Аверкина В.В.

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Процесуальні дії по справі, стислий виклад позицій сторін.

18.10.2023 до Господарського суду Хмельницької області надійшла заява Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ", с.Розсоша Хмельницького району Хмельницької області про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Ухвалою суду від 13.11.2023 прийнято заяву Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ", с. Розсоша Хмельницького району Хмельницької області про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду та призначено підготовче засідання по справі.

Ухвалою Господарського суду Хмельницької області від 21.12.2023 відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ", введено процедуру розпорядження майном, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Аверкина В.В.

22.12.2023, з метою виявлення кредиторів боржника та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, на офіційному веб-порталі судової влади України було оприлюднено повідомлення про відкриття провадження про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ", за №72159.

17.01.2024 до господарського суду надійшла заява №549/5/22-01-13-02-10 від 15.01.2024 Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький про визнання додаткових кредиторських вимог на загальну суму 824 793,19грн, яка ухвалою суду від 29.01.2024 призначена до розгляду в попередньому засіданні.

22.01.2024 до господарського суду надійшла заява Головного управління ПФУ у Хмельницькій області, м. Хмельницький про визнання грошових вимог на загальну суму 186 357,57грн, яка ухвалою суду від 07.02.2024 призначена до розгляду в попередньому засіданні.

Ухвалою суду від 07.02.2024 попереднє засідання у справі про банкрутство було відкладено на 28.02.2024.

Кредитори та розпорядник майна в попередньому судовому засіданні за результатами визнаних грошових вимог просять суд винести ухвалу попереднього засідання у справі про банкрутство ТОВ "ТСЦ ПОДІЛЛЯ", визначитися з розміром та переліком визнаних судом вимог, датою проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів, а також визначити дату підсумкового засідання суду.

Боржник - ТОВ "ТСЦ ПОДІЛЛЯ" в судове засідання не з`явився, повноваженого представника не направив, вимог ухвал суду не виконав, витребуваних документів не подав, про причини неподання та неявки в судове засідання не повідомив, хоча був належним чином повідомлений про час, місце та дату розгляду справи.

Судом враховується, що згідно статей 42, 46 Господарського процесуального кодексу України участь сторони у судовому засіданні є її правом. При цьому, норми вказаної статті зобов`язують сторони добросовісно користуватись належними їм процесуальними права.

З огляду на викладене, враховуючи належне повідомлення учасників провадження про дату, час та місце розгляду справи, вимоги розумності строку судового розгляду, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними в ній матеріалами.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено та враховується таке.

Згідно ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства (надалі - Кодекс з банкрутства), провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч. 2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов`язань у шосту чергу.

Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі.

Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

У ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що кошти, одержані від продажу майна банкрута, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів у наступному порядку:

1) у першу чергу задовольняються:

вимоги щодо виплати заборгованості із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками банкрута, грошові компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки та додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, інші кошти, належні працівникам у зв`язку з оплачуваною відсутністю на роботі (оплата часу простою не з вини працівника, гарантії на час виконання державних або громадських обов`язків, гарантії і компенсації при службових відрядженнях, гарантії для працівників, що направляються для підвищення кваліфікації, гарантії для донорів, гарантії для працівників, що направляються на обстеження до медичного закладу, соціальні виплати у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності за рахунок коштів підприємства тощо), а також вихідна допомога, належна працівникам у зв`язку з припиненням трудових відносин та нараховані на ці суми страхові внески на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та інше соціальне страхування, у тому числі відшкодування кредиту, отриманого на ці цілі;

вимоги щодо виплати заборгованості із компенсації збитків, завданих Державному бюджету України внаслідок виконання рішень Європейського суду з прав людини, постановлених проти України;

вимоги кредиторів за договорами страхування;

витрати, пов`язані з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді;

витрати кредиторів на проведення аудиту, якщо аудит проводився за рішенням господарського суду за рахунок їхніх коштів;

2) у другу чергу задовольняються:

вимоги із зобов`язань, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров`ю громадян, шляхом капіталізації у ліквідаційній процедурі відповідних платежів, у тому числі до Фонду соціального страхування України за громадян, які застраховані в цьому фонді, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, зобов`язань із сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та інше соціальне страхування, крім вимог, задоволених позачергово, з повернення невикористаних коштів Фонду соціального страхування України, а також вимоги громадян - довірителів (вкладників) довірчих товариств або інших суб`єктів підприємницької діяльності, які залучали майно (кошти) довірителів (вкладників);

3) у третю чергу задовольняються:

вимоги щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів);

вимоги центрального органу виконавчої влади, що здійснює управління державним резервом;

4) у четверту чергу задовольняються вимоги кредиторів, не забезпечені заставою;

5) у п`яту чергу задовольняються вимоги щодо повернення внесків членів трудового колективу до статутного капіталу підприємства;

6) у шосту чергу задовольняються інші вимоги.

У судових засіданнях, що відбулись 07.02.2024 та 28.02.2024, судом розглянуто заяви кредиторів з вимогами до боржника.

Так, в ході попереднього засідання, судом встановлено, що ухвалою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ" від 21.12.2023 визнано вимоги кредитора - Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький в сумі 2 533 538,10грн, в тому числі по наступних платежах: податку на прибуток приватних підприємств - 2 209 027,36грн (в т.ч.: 1 151 378,83грн - основний платіж; 1 057 648,53грн - штрафна санкція); податок на додану вартість - 224 120,62грн (в т.ч.: 150 065,07грн - основний платіж; 74 055,55грн - штрафна санкція); податок на доходи фізичних осіб, що сплачуються податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді з/п - 100 390,12грн; та 26 840,00грн судового збору сплаченого за подання заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Ухвалою суду від 28.02.2024 було визнано додаткові грошові вимоги ініціюючого кредитора - Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький в розмірі 824 793,19грн (пеня), які підлягають задоволенню в шосту чергу; та 6 056,00грн - витрати по сплаті судового збору, які відносяться до першої черги вимог кредиторів та не враховуються під час визначення кількості голосів кредиторів з правом вирішального голосу на підставі ч.4 ст.48 Кодексу України з процедур банкрутства.

Отже, загальна сума вимог Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький, яка підлягає включенню до реєстру вимог кредиторів боржника становить 3 358 331,29грн, з яких: 1 331 878,91грн (основний платіж) - вимоги третьої черги, 2 026 452,38грн (штрафні санкції, пеня) - вимоги шостої черги.

Поряд з вищеописаною заборгованістю, до реєстру вимог кредиторів також підлягає включенню судовий збір, сплачений за подання заяви про порушення провадження у справі та визнання кредитором у розмірі 26 840,00грн, 60 300,00грн - витрат на авансування кредитором основної винагороди арбітражному керуючому та 6 056,00грн - витрат по сплаті судового збору за подання заяви з кредиторськими вимогами, які відносяться до першої черги вимог кредиторів та не враховуються під час визначення кількості голосів кредиторів з правом вирішального голосу на підставі ч.4 ст.48 Кодексу України з процедур банкрутства.

Також, за наслідками дослідження заяв кредиторів з грошовими вимогами до боржника, у ході попереднього засідання, судом ухвалою від 28.02.2024 визнано грошові вимоги Головного управління ПФУ у Хмельницькій області в сумі 186 357,57грн, з яких вимоги в сумі: 172 969,73грн (основний платіж) - підлягають задоволенню в другу чергу; 13 387,84грн (фінансові санкції та пеня) - підлягають задоволенню в шосту чергу.

Визнанню також підлягали судові витрати даного кредитора у справі про банкрутство у розмірі 4 844,80грн - витрати по сплаті судового збору, які відносяться до першої черги вимог кредиторів та не враховуються під час визначення кількості голосів кредиторів з правом вирішального голосу на підставі ч.4 ст.48 Кодексу України з процедур банкрутства.

Відповідно до абз. 1 ч. 8 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна зобов`язаний окремо повідомити господарський суд про вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за відсутності таких заяв - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з відповідним державним реєстром.

Відповідно до абзацу 2 ч. 8 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна зобов`язаний окремо повідомити господарський суд про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Заяви з вимогами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян до суду не надходили.

Станом на 28.02.2024 заяв від кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника не надійшло.

Дослідивши матеріали справи, додатково перевіривши правові підстави заявлення кредиторами грошових вимог до боржника, господарський суд вважає за доцільне закінчити попереднє засідання.

Згідно з ч. 1 ст. 48 КУПБ протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне визначити дату проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів, а також призначити підсумкове засідання, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 6, 45, 47, 64 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Визнати кредитором у справі №924/1109/23 по відношенню до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ", (вул. Леніна, 4, с. Розсоша, Хмельницький район, Хмельницька область, 31363; код ЄДРПОУ 33363890):

- Головне управління ДПС у Хмельницькій області (29000, м. Хмельницький, вул. Пилипчука, 17; код ЄДРПОУ ВП 44070171) з грошовими вимогами на суму 3 358 331,29грн, з яких: 1 331 878,91грн (основний платіж) - вимоги третьої черги, 2 026 452,38грн (штрафні санкції, пеня) - вимоги шостої черги; та на суму 32 896,00грн, з яких: 26 840,00грн - витрати по сплаті судового збору за подання заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство та 6 056,00грн - витрати по сплаті судового збору за подання заяви з кредиторськими вимогами, які відносяться до першої черги вимог кредиторів та не враховуються під час визначення кількості голосів кредиторів з правом вирішального голосу на підставі ч.4 ст.48 Кодексу України з процедур банкрутства; а також 60 300,00грн. - витрати на авансування кредитором основної винагороди арбітражному керуючому, які відносяться до вимог першої черги.

- Головне управління ПФУ у Хмельницькій області (29000, м. Хмельницький, вул. Г.Чекірди, буд. 10; код ЄДРПОУ 21318350) з грошовими вимогами на суму 186 357,57грн, з яких: 172 969,73грн (основний платіж) - вимоги другої черги; 13 387,84грн (штрафні санкції, пеня) - вимоги шостої черги; та на суму 4 844,80грн - витрати по сплаті судового збору, які відносяться до першої черги вимог кредиторів та не враховуються під час визначення кількості голосів кредиторів з правом вирішального голосу на підставі ч.4 ст.48 Кодексу України з процедур банкрутства.

2. Зобов`язати розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ" у п`ятиденний строк з дня отримання даної ухвали надати суду уточнений реєстр вимог кредиторів, оформлений відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

3. Зобов`язати розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ" проаналізувати фінансову, господарську та інвестиційну діяльність боржника, його становище на товарних ринках; надати письмові докази про розмір активу та пасиву Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ", наявну дебіторську заборгованість.

4. Зобов`язати розпорядника майна внести до реєстру вимог кредиторів відомості про майно боржника, яке є предметом застави (іпотеки) згідно з відповідними державними реєстрами.

5. Зобов`язати розпорядника майна організувати проведення зборів кредиторів у відповідності до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства, вирішити питання відносно подальшого розгляду справи та відповідні протоколи надати суду.

6. Призначити проведення зборів кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ", с. Розсоша Хмельницького району Хмельницької області на "15" березня 2024 року.

7. Призначити проведення комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ", с. Розсоша Хмельницького району Хмельницької області на "15" березня 2024 року.

8. Зобов`язати розпорядника майна надати суду звіт про свою діяльність в процедурі розпорядження майном з врахуванням вимог ст.ст. 44-49 Кодексу України з процедур банкрутства.

9. Підсумкове засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, призначити на 10 год 00 хв. "02" квітня 2024 року.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Хмельницької області за адресою: м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1.

10. Кредитори, вимоги яких заявлені після завершення строку, визначеного для їх подання, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

Копію ухвали направити учасникам провадження у справі та розпоряднику майна.

Ухвала оголошена та набрала законної сили 28.02.2024. Ухвала може бути оскаржена в порядку передбаченому статтями 255-257 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено 04.03.2024.

Суддя Крамар С.І.

Віддруковано 5 прим.:

1- до справи;

2 - ГУ ДПС у Хмельницькій області (29000, м. Хмельницький, вул. Пилипчука, 17) надіслати в ел. кабінет та на е-пошту km.official@tax.gov.ua

3 - ГУ ПФУ у Хмельницькій області (вул. Гната Чекірди, 10, м. Хмельницький, Хмельницька обл., Хмельницький р-н, 29013) надіслати в ел. кабінет

4 - боржнику ТОВ "ТСЦ "ПОДІЛЛЯ" (31363, Хмельницька область, Хмельницький район, с. Розсоша, вул. Леніна, 4) надіслати простим;

5 - арбітражному керуючому Аверкину В.В. (вул. Розвадовського, 7, м. Кам`янець-Подільський, Хмельницька область, 32315; е-пошта ІНФОРМАЦІЯ_1 ) надіслати в ел. кабінет в системі "ЕС"

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117437780
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —924/1109/23

Постанова від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні