Ухвала
від 05.03.2024 по справі 766/2795/23
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/2795/23

н/п 2/766/920/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

05 березня 2024 року Херсонський міський суд Херсонської області у складі:

головуючого судді Булах Є.М.,

секретар судового засідання Арутюнова К.А.,

справа№766/2795/23; провадження №2/766/920/24

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в місті Херсоні за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (РНОКПП: НОМЕР_2 , місце реєстрації: АДРЕСА_2 ), Дар`ївської сільської ради Херсонського району Херсонської області (ЄДРПОУ:04401374, місце знаходження: 75032, Херсонська область, Херсонський район, с. Дар`ївка, вул. Соборна, буд. 68а), Дар`ївської сільської військової адміністрації Херсонського району Херсонської області, (ЄДРПОУ: 44795361, місце знаходження: 75032, Херсонська область, Херсонський район, село Дар`ївка, вул. Соборна, буд. 68) про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

встановив:

01 серпня 2023 року позивач звернулася до суду з вказаною позовною заявою до відповідачів про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, у якій просить визначити їй додатковий строк для подачі до органів нотаріату заяву про прийняття спадщини за заповітом після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , терміном в один місяць з часу набрання відповідним рішенням суду законної сили.

Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області від 23.01.2024 року провадження у справі відкрито за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання на 06.02.2024 року.

06.02.2024 року представник позивача за ордером ОСОБА_4 через канцелярію суду подала клопотання про залучення до участі у справі співвідповідача, клопотання просила вирішити у підготовчому судовому засіданні без участі позивача та її представника.

У підготовче судове засідання у час призначений для розгляду справи відповідач ОСОБА_2 не з`явився. Про день, час та місце розгляду справи повідомлено належним чином, через канцелярію суду 06.02.2024 року подав клопотання з проханням вирішити справу без його участі, позовні вимоги визнав у повному обсязі, просив позовні вимоги задовольнити.

Представник Дар`ївської сільської ради Херсонського району Херсонської області у судове засідання не з`явився, 26.01.2024 року через канцелярію суду подав відзив на позовну заяву у якому при вирішенні справи покладався на розсуд суду, справу просив вирішити без участі представника відповідача.

Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області від 06.02.2024 року залучено до участі у справі у якості співвідповідача Дар`ївську сільську військову адміністрацію Херсонського району Херсонської області.

Справу призначено до розгляду на 21.02.2024 року.

У час призначений для розгляду справи учасники справи не прибули, представник позивача через канцелярію суду подав клопотання про проведення підготовчого судового засідання без участі позивача та представника. У раніше поданій заяві ОСОБА_2 просив розглянути справу без його участі, позовні вимоги визнав. Представник Дар`ївської сільської ради Херсонського району Херсонської області просив справу розглянути без участі представника відповідача. Представник Дар`ївської сільської військової адміністрації Херсонського району Херсонської області у судове засідання не прибув, будь-яких заяв та клопотань не подавав, про причини неприбуття у судове засідання суд не повідомив.

У зв`язку із неявкою представника відповідача Дар`ївської сільської військової адміністрації Херсонського району Херсонської області судове засідання відкладено на 05.03.2024 року.

У підготовче судове засідання у час призначений для розгляду справи позивач та її представник не з`явилися, адвокат Мокіна І.В. діючи в інтересах позивача подала заяву про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду, яку просила розглянути у відсутності позивача та її представника.

Відповідач ОСОБА_5 у раніше поданій заяві просив справу вирішити без його участі.

Представник відповідача Дар`ївської сільської ради Херсонського району Херсонської області просив справу розглянути без участі представника відповідача.

Представник відповідача Дар`ївської сільської військової адміністрації Херсонського району Херсонської області у судове засідання подав клопотання про розгляд справи без участі представника відповідача, при вирішенні справи покладалися на розсуд суду.

Таким чином, учасники справи в підготовче засідання не з`явились, про день, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, що підтверджується матеріалами справи за таких обставин, суд вважає за можливе продовжити підготовче судове засідання у якому вирішити питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, без осіб, що беруть участь у розгляді справи, крім того, за приписами ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

На вирішення поставлено питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суд, дослідивши матеріали справи, встановив, що у процесі підготовки справи до судового розгляду з`ясовані питання та здійсненні підготовчі дії, передбачені ст. ст. 196, 197, 198 ЦПК України, вирішені заяви та клопотання, що заявлені учасниками справи.

Визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог та склад учасників судового процесу.

Встановлено порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті.

Пунктом 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України передбачено, що в підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декілька судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Клопотань, пов`язаних із підготовкою справи до судового розгляду, від учасників не заявлено.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, у зв`язку з чим підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.189, 196-198,200 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (РНОКПП: НОМЕР_2 , місце реєстрації: АДРЕСА_2 ), Дар`ївської сільської ради Херсонського району Херсонської області (ЄДРПОУ:04401374, місце знаходження: 75032, Херсонська область, Херсонський район, с. Дар`ївка, вул. Соборна, буд. 68а), Дар`ївської сільської військової адміністрації Херсонського району Херсонської області, (ЄДРПОУ: 44795361, місце знаходження: 75032, Херсонська область, Херсонський район, село Дар`ївка, вул. Соборна, буд. 68) про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Призначити справудо судовогорозгляду посуті увідкритому судовомузасіданні на 13березня 2024року о10-30год. в залі судових засідань Херсонського міський суд Херсонської області ( м. Херсон вул. Маяковського 6/29 зал. 409).

Копію ухвали направити особам, що приймають участь у розгляді справи.

У судове засідання викликати сторони по справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяЄ. М. Булах

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117437837
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —766/2795/23

Рішення від 13.03.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні