Ухвала
від 04.03.2024 по справі 274/1821/24
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 274/1821/24 Провадження № 2/0274/749/24

УХВАЛА

про відкриття провадження

04.03.2024 м.Бердичів

Суддя Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області Большакова Т.Б., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Семенівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області, Бердичівської районної державної адміністрації Житомирської області, третя особа, що не заявляє самостійних вимог: ОСОБА_2 про визначення права на спадкове майно,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з указаним позовом, у якому просить суд:

- визнати за нею в порядку спадкування за законом право на 1/2 частину земельної частки (паю) розміром 3,76 в умовних кадастрових гектарах із земель реформованого КСП «ім. Постишева», Іванковецької сільської ради, Бердичівського району, Житомирської області, після смерті ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно зі ст. ст. 19, 27 ЦПК України, визначений спір належить до юрисдикції загальних судів та підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області.

Позовна заява подана у порядку передбаченому ст. 184 ЦПК України та відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в цивільній справі, встановлені ЦПК України, відсутні.

Позивач заявилаклопотання провитребування доказів,у якомупросить витребуватиу приватногонотаріуса Бердичівськогорайонного нотаріальногоокругу БогатирчукаВіктора Анатолійовичакопії матеріалівспадкової справи,заведеної післясмерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Одночасно,позивач заявилаклопотання провитребування доказів,у якомупросить витребуватиу приватногонотаріуса Бердичівськогорайонного нотаріальногоокругу БогатирчукаВіктора Анатолійовичакопії матеріалівспадкової справи,заведеної післясмерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В силу приписів ч. ч. 1, 3 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

За правилами ч. ч. 1, 3 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у ч. ч. 2 та 3 ст. 83 цього Кодексу. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

З огляду на те, що матеріали, про витребування яких просить позивач є доказами, які у своїй сукупності дадуть змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин, які входять до предмета доказування, суд дійшов висновку, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 19, 27, 83, 84, 175, 177, 187-192, 259-261 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до Гришковецької селищної ради Бердичівського району Житомирської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Розглядати справу за правилами загального позовного провадження із проведенням підготовчого засідання та повідомленням сторін.

Призначити підготовче засідання у справі на 28.03.2024об 11год 00хв у приміщенні Бердичівського міськрайонного суду за адресою: вул. Житомирська, 30-а, м. Бердичів, Житомирська область.

Витребувати у приватного нотаріусаБердичівського районногонотаріального округуБогатирчука ВіктораАнатолійовича,належним чиномзавірену копіюматеріалів спадковоїсправи,заведеної післясмерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувані матеріали належить направити на адресу Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області (вул. Житомирська, 30-А, м. Бердичів, Житомирська область, 13312) в строк до 27.03.2024.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, відповідачам та третій особі копію позовної заяви та додані до неї документів.

Встановити відповідачу строк для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідача, одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду, надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачам.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

У строк для подання відзиву відповідач має право подати зустрічний позов.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://bd.zt.court.gov.ua/sud0603/

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не підлягає оскарженню.

Суддя Тетяна БОЛЬШАКОВА

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117439355
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення права на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —274/1821/24

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Большакова Т. Б.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Большакова Т. Б.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Большакова Т. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні