Ухвала
від 04.03.2024 по справі 526/605/24
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/605/24

Провадження № 6/526/11/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 березня 2024 року Гадяцький районний суд Полтавської області в складі

головуючої судді Максименко Л.В.

секретаря судового засідання Павленко Т. І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Гадяч заяву Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі Філії «Гадяцьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», боржники: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , заінтересована особа: Гадяцький відділ державної виконавчої служби у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про заміну сторони у виконавчому провадженні,

в с т а н о в и в:

16лютого 2024року Державне спеціалізованегосподарське підприємство«Ліси України»в особі Філії«Гадяцьке лісовегосподарство» Державного спеціалізованогогосподарського підприємства«Ліси України» звернулосядо суду ззаявою прозаміну сторонивиконавчого провадженняна правонаступника,а саме замінитиДП «Гадяцькелісове господарство»на йогоправонаступника Державне спеціалізоване господарськепідприємство «ЛісиУкраїни» вособі Філії «Гадяцькелісове господарство»Державного спеціалізованого господарськогопідприємства «ЛісиУкраїни» у виконавчому провадженні №70697969, відкритому на підставі виконавчого листа від 28.11.2022 №526/2380/21, виданого Гадяцьким районним судом про стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 на користь ДП «Гадяцьке лісове господарство» 130431, 05 грн майнової шкоди солідарно.

Вказане виконавче провадження перебуває на виконанні у Гадяцькому відділі державної виконавчої служби у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Сторони по справі у судове засідання не з`явились, їх неявка не перешкоджає розгляду даного питання.

Відповідно до ч. 3 ст. 442 ЦПК України суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що наказом Державного агентства лісових ресурсів України від 28.10.2022 року №915 «Про припинення Державного підприємства «Гадяцьке лісове господарство» та затвердження складу комісії з припинення» припинено Державне підприємство «Гадяцьке лісове господарство» (код ЄДРПОУ 00992711) шляхом реорганізації, а саме приєднання до Державного спеціалізованого господарськогопідприємства «ЛісиУкраїни» (код ЄДРПОУ 44768034).

Крім цього, п. 8 вказаного наказу передбачено, що Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» є правонаступником прав та обов`язків Державного підприємства «Гадяцьке лісове господарство».

Наказом Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» від 28.12.2022 року №155 затверджено положення про філію «Гадяцьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства, згідно якого визначено, що філія є відокремленим підрозділом підприємства, який не має статусу юридичної особи та діє від імені підприємства та в його інтересах, здійснює делеговані підприємством функції відповідно до мети, завдань та предмету діяльності підприємства.

Вищенаведене підтверджено, також, Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до п. 5 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження», передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Частиною 1 ст.442 ЦПК України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Враховуючи, що Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» є правонаступником прав та обов`язків Державного підприємства «Гадяцьке лісове господарство», суд приходить до висновку, що заява є обґрунтованою, тому у виконавчому провадженні №70697969, відкритому на підставі виконавчого листа від 28.11.2022 №526/2380/21, виданого Гадяцьким районним судом слід замінити стягувача ДП «Гадяцьке лісове господарство» його правонаступником Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі Філії «Гадяцьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Керуючись ст. ст. 80, 95 ЦК України, ст. 442 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

заяву Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі Філії «Гадяцьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», боржники: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , заінтересована особа: Гадяцький відділ державної виконавчої служби у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про заміну сторони у виконавчому провадженні - задовольнити.

Замінити вибулогостягувача Держане підприємство «Гадяцьке лісове господарство» на його правонаступника Державне спеціалізоване господарськепідприємство «ЛісиУкраїни» в особі Філії «Гадяцькелісове господарство»Державного спеціалізованого господарськогопідприємства «ЛісиУкраїни» (Кодв ЄДРПОУфілії 45147904,адреса:вул.Полтавська,84,м.Гадяч Полтавськоїобласті)у виконавчому провадженні №70697969, відкритому на підставі виконавчого листа від 28.11.2022 № 526/2380/21, виданого Гадяцьким районним судом про солідарне стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 на користь ДП «Гадяцьке лісове господарство» 130431, 05 грн. майнової шкоди.

Головуюча: Л. В. Максименко

СудГадяцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117440431
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —526/605/24

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні