Ухвала
від 29.02.2024 по справі 552/666/24
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 552/666/24

Провадження № 2/529/164/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

29 лютого 2024 року селище Диканька

Суддя Диканського районного суду Полтавської області Кириченко О.С., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , який діє в інтересах малолітнього сина ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служби у справах дітей Виконавчого комітету Диканської селищної ради, про внесення частини аліментів на особистий рахунок дитини у відділення Державного ощадного банку України,

ВСТАНОВИВ:

До Диканського районного суду за підсудністю з Київського районного суду м. Полтава надійшли матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 в інтересах малолітнього сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до ОСОБА_3 про внесення частини аліментів на особистий рахунок дитини у відділення Державного ощадного банку України.

Вказаний позов підсудний Диканському районному суду Полтавської області. Позовна заява складена у відповідності до положень ст. 175 ЦПК України. Підстав для повернення позивачу позовної заяви, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження немає. По справі у належному розмірі сплачено судовий збір, наявні відомості про його зарахування до спеціального фонду державного бюджету.

Виходячи з вищевикладеного, приходжу до висновку про наявність підстав для прийняття справи до розгляду та відкриття провадження у справі.

Враховуючи, що даний позов має велике значення для сторін, стосується захисту прав та інтересів, зокрема, малолітньої дитини, враховуючи категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, приходжу до висновку, що вказану справу слід призначити до розгляду в порядку загального позовного провадження з проведенням у ній підготовчого засідання та викликом для участі у ньому учасників справи.

Так, порядок здійснення органами опіки та піклування контролю за цільовим витрачанням аліментів на дитину затверджено наказом Міністерства соціальної політики України від 15 листопада 2018 року № 1713, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28 січня 2019 року за № 102/33073.

Факт нецільового витрачання аліментів може бути виявлено у ході перевірки органом опіки та піклування та відображено у складеному ним висновку.

Тому, враховуючи викладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, вважаю за необхідне зобов`язати Службу у справах дітей Диканської селищної ради надати суду належним чином оформлений письмовий висновок за результатами інспекційного відвідування щодо цільового витрачання аліментів на дитину на ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ч. 5 ст. 19 СК України, ст. 19, 187, 190, 196, 274 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Позов ОСОБА_1 ,який дієв інтересахмалолітнього сина ОСОБА_2 до ОСОБА_3 ,за участітретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору:Служби усправах дітейВиконавчого комітетуДиканської селищноїради,про внесеннячастини аліментівна особистийрахунок дитиниу відділенняДержавного ощадногобанку України прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у цивільній справі о 15-30год.27березня 2024року в приміщенні Диканського районного суду Полтавської області за адресою: Полтавська область, селище Диканька, вул. Пушкіна, 11-А, з викликом в підготовче засідання учасників справи.

Зобов`язатиСлужбу усправах дітейДиканської селищноїради, місцезнаходження: смт. Диканька Полтавської області, вул. Незалежності, 133, надати Диканському районному суду Полтавської області до 26березня 2024року належнимчином оформленийписьмовий висновок за результатами інспекційного відвідування щодо цільового витрачання аліментів на дитину на ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачу та третій особі, крім того надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Відповідач вправі протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі надіслати (надати) суду складений з дотриманням вимог ч. 3 ст. 178ЦПК України відзив на позовну заяву та додані на його обгрунтування докази. У разі надання суду відзиву на позов, відповідач повинен надати суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву, надати до суду на нього відповідь, з одночасним направленням вказаної відповіді іншим учасникам справи з наданням суду документів, які підтверджують надіслання відповіді учасникам справи.

Відповідач має право у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив, надати суду на неї свої заперечення, з одночасним направленням вказаних заперечень іншим учасникам справи з наданням суду документів, які підтверджують надіслання заперечень учасникам справи.

Треті особи мають право надати суду письмові пояснення щодо позову протягом десяти днів, а щодо відзиву на позов - протягом п`яти днів з дня отримання відповідних документів, з одночасним направленням вказаних пояснень іншим учасникам справи з наданням суду документів, які підтверджують надіслання пояснень учасникам справи.

Учасники справи вправі протягом п`яти днів з дня отримання копії пояснення третьої особи надати суду відповідь на вказані пояснення, з одночасним направленням вказаних відповідей іншим учасникам справи з наданням суду документів, які підтверджують надіслання цих відповідей учасникам справи.

Інформацію щодо розгляду вказаної справи учасники справи можуть отримати на офіційній вебсторінці Диканського районного суду Полтавської області http://dk.pl.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.С. Кириченко

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117440498
СудочинствоЦивільне
Сутьвнесення частини аліментів на особистий рахунок дитини у відділення Державного ощадного банку України

Судовий реєстр по справі —552/666/24

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні