Ухвала
від 05.03.2024 по справі 755/14481/23
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/14481/23

Провадження №: 2/755/2831/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"05" березня 2024 р. Дніпровський районний суд міста Києва в складі:

головуючого судді - Гаврилової О.В.,

за участю секретаря - Дубенко І.В.,

розглянувши в підготовчому засіданні, в приміщенні Дніпровського районного суду міста Києва заяву позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про залишення позовної заяви без розгляду, подану в межах розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м.Києва», треті особи: Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація, Київська міська рада, про визнання права на користування житловим приміщенням, визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, визнання протиправним та скасування розпорядження, -

в с т а н о в и в:

До Дніпровського районного суду міста Києва звернулись позивачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 з позовом до ОСОБА_3 , Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації про визнання права на користування житловим приміщенням, визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, визнання протиправним та скасування розпорядження.

Ухвалою Дніпровського районного суду міста Києва від 04 жовтня 2023 року відкрито провадження в даній справі та призначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження, до підготовчого засідання. (а.с.35-35)

27 жовтня 2023 року представник відповідача Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації - Яценюк Л.П. направила до суду відзив на позовну заяву. (а.с.49-52)

21 листопада 2023 року позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 подали до суду заяву про зміну предмету позову та заміну співвідповідача. (а.с.60-61)

Ухвалою Дніпровського районного суду міста Києва від 21 грудня 2023 року задоволено заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про заміну співвідповідача, замінено первісного співвідповідача Дніпровську районну в місті Києві державну адміністрацію на належного співвідповідача Комунальне підприємство «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м.Києва». Залучено до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Дніпровську районну в місті Києві державну адміністрацію та Київську міську раду. (а.с.80-81, 86-88)

11 січня 2024 року від відповідача КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м.Києва» до суду надійшов відзив на позовну заяву, поданий представником - ОСОБА_4 (а.с.101-105)

29 лютого 2024 року до суду подана заява позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про залишення позовної заяви без розгляду.

Учасники справи в підготовче засідання не з`явились.

Суд, вивчивши заяву позивачів, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно до принципу диспозитивності цивільного процесу сторони у справі на власний розсуд розпоряджаються наданими їм законом правами щодо предмета спору (частина 3 статті 13 ЦПК України), а суд на засадах змагальності сторін, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, може лише сприяти учасникам судового процесу в реалізації таких прав, ураховуючи при цьому засади (принципи) верховенства права, рівності учасників процесу перед законом та судом.

Відповідно до п. 5 ч.1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Згідно положень п.1 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

З огляду на викладене суд убачає підстави для залишення без розгляду позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м.Києва», треті особи: Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація, Київська міська рада, про визнання права на користування житловим приміщенням, визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, визнання протиправним та скасування розпорядження, у зв`язку з надходженням відповідної заяви позивачів до початку розгляду справи по суті.

Згідно ч. 2 ст. 257 ЦПК України, особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Враховуючи наведене та керуючись статтями 200, 257, 258-261, 353, 354 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м.Києва», треті особи: Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація, Київська міська рада, про визнання права на користування житловим приміщенням, визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, визнання протиправним та скасування розпорядження - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому повної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Суддя:

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117441980
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням

Судовий реєстр по справі —755/14481/23

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Гаврилова О. В.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Гаврилова О. В.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Гаврилова О. В.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Гаврилова О. В.

Ухвала від 04.10.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Гаврилова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні