Ухвала
від 05.03.2024 по справі 940/327/23
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

05.03.2024 Справа № 940/327/23

Унікальний номер 940/327/23

Номер провадження 2/756/418/24

УХВАЛА

01 березня 2024 року м. Київ

Оболонський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Шролик І.С.,

секретаря судового засідання - Крикуна І.В.

за участю позивача - ОСОБА_1

представника позивача - ОСОБА_2

представника відповідача - ОСОБА_3

відповідача - ОСОБА_4

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Києві клопотання експертів Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України Васильєвої Н. та Рябцевої О. про надання додаткових матеріалів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , третя особа: Тетіївський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання шлюбу недійсним,

У С Т А Н О В И В:

В провадженні Оболонського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , третя особа: Тетіївський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання шлюбу недійсним.

Ухвалою Тетіївського районного суду Київської області від 07 квітня 2023 року справу передано за підсудністю до Оболонського районного суду м. Києва.

08 травня 2023 року справа надійшла на адресу Оболонського районного суду м. Києва.

На підставі протоколу автоматизованого розподілу від 09 травня 2023 року справу передано на розгляд судді Шролик І.С.

Ухвалою Оболонського районного суду м. Києва від 10 травня 2023 року відкрито провадження у справі, призначено підготовче засідання.

Ухвалою Оболонського районного суду м. Києва від 27 червня 2023 року по справі призначено посмертну судово-психіатричну експертизу. Провадження по справі зупинено до отримання висновку експертів, проведення експертизи доручено експертам Державної установи "Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків" Міністерства охорони здоров`я України (04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 103).

14 грудня 2023 року на адресу суду з Державної установи "Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків" Міністерства охорони здоров`я України надійшло клопотання експерта про надання додаткових матеріалів, в якому просять надати наступні додаткові матеріали: копію свідоцтва про смерть або медичну довідку про настання смерті ОСОБА_5 ; належним чином завірену копію з журналу реєстрації шлюбів щодо укладання шлюбу між ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1. та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4. від 01 жовтня 2022 року з підписами вказаних осіб, копію свідоцтва про шлюб; медичну документацію на ОСОБА_5 за місцем його проживання до настання смерті за адресою: АДРЕСА_1 , інформацію від лікаря психіатра за вищевказаною адресою, чи проводився огляд та чи надавалась допомога ОСОБА_5 за час його проживання; пояснення свідків (родичів, знайомих, сусідів) щодо особливостей контакту, поведінки, чи були неадекватності у висловлюваннях, діях ОСОБА_5 під час спілкування та його спеціальної спроможності.

Ухвалою Оболонського районного суду м. Києва від 20 грудня 2023 року відновлено провадження у справі та призначено розгляд клопотання експертів у судове засідання.

Крім того, ухвалою Оболонського районного суду м. Києва від 22 грудня 2023 року задоволено клопотання експерта про надання додаткових матеріалів, витребувано з Тетеївського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ): копію свідоцтва про смерть ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 ,(актовий запис про смерть № 51 від 31 січня 2023 року; копію медичної довідки про настання смерті ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ; належним чином завірену копію з журналу реєстрації шлюбів щодо укладання шлюбу між ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , від 01 жовтня 2022 року з підписами вказаних осіб; копію свідоцтва про шлюб. Витребувано з КП КНП «Тетіївський центр первинної медико-санітарної допомоги» (Тетіївська амбулаторія ЗПСМ): медичну довідку про настання смерті ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 ; медичну документацію на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) та інформацію від лікаря-психіатра за вищевказаною адресою, чи проводився огляд та чи надавалася допомога ОСОБА_5 за час його проживання. Витребувано з Центральної районної поліклініки Оболонського району м. Києва: медичну довідку про настання смерті ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , та медичну документацію на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 .

19 січня 2024 року на адресу суду на виконання ухвали суду з Тетеївського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) надійшов лист щодо надання інформації, до листа долучено належним чином завірену копію книги обліку бланків свідоцтв про шлюб з підписами ОСОБА_5 та ОСОБА_4 (а.с.195-197).

В судовому засіданні 25 січня 2024 року судом допитано свідків ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 . Крім того, 25 січня 2024 року судом вдруге постановлено ухвалу про витребування доказів.

30 січня 2024 року на виконання ухвали суду з КП КНП «Тетіївський центр первинної медико-санітарної допомоги» надійшов лист, до якого долучено виписку № 4680 із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого, неврологічне відділення № 1, лікарське свідоцтво про смерть № 17 від 30 січня 2023 року, огляд трупа від 29 січня 2023 року (а.с.210-212).

07 лютого 2024 року на виконання ухвали суду з Центральної районної поліклініки Оболонського району м. Києва надійшов лист (а.с. 214).

14 лютого 2024 року на адресу суду на виконання ухвали суду з Тетеївського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) надійшов лист щодо надання інформації, до листа долучено повний витяг з Державного реєстру про шлюб на ОСОБА_5 та ОСОБА_4 № 43490108 від 08 лютого 2024 року, копію заяви про державну реєстрацію шлюбу на ОСОБА_5 та ОСОБА_4 від 01 жовтня 2022 року, повний витяг з Державного реєстру про смерть ОСОБА_5 № 43489408 від 08 лютого 2024 року (а.с. 217-222).

19 лютого 2024 року на виконання ухвали суду з КП КНП «Тетіївський центр первинної медико-санітарної допомоги» надійшов лист, до якого долучено виписку № 4680 із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого, неврологічне відділення № 1, лікарське свідоцтво про смерть № 17 від 30 січня 2023 року, огляд трупа від 29 січня 2023 року (а.с.225-228).

В судовому засіданні 01 березня 2024 року надала пояснення відповідач ОСОБА_4 .

Відповідно до ч. 1 ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Відповідно до ч. 1 ст. 107 ЦПК України, матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи.

З урахування вище викладеного, суд вважає необхідним клопотання експертів задовольнити, надати в їх розпорядження всю витребувану медичну документацію ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , приєднану до матеріалів справи; копію свідоцтва про смерть; актовий запис про смерть; медичну довідку про настання смерті ОСОБА_5 ; належним чином завірену копію з журналу реєстрації шлюбів щодо укладання шлюбу між ОСОБА_5 та ОСОБА_4 від 01 жовтня 2022 року з підписами вказаних осіб; пояснення свідків та позивача й відповідача, які містяться на СД-диску, долученому до матеріалів справи.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 103-108, 298, 300 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання експертів Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України Васильєвої Н. та Рябцевої О. про надання додаткових матеріалів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , третя особа: Тетіївський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання шлюбу недійсним - задовольнити.

Надати судовим експертам Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України (04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 103) всю витребувану медичну документацію ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , приєднану до матеріалів справи; копію свідоцтва про смерть; актовий запис про смерть; медичну довідку про настання смерті ОСОБА_5 ; належним чином завірену копію з журналу реєстрації шлюбів щодо укладання шлюбу між ОСОБА_5 та ОСОБА_4 від 01 жовтня 2022 року з підписами вказаних осіб; пояснення свідків й сторін, які містяться на СД-диску, долученому до матеріалів справи.

В розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи № 940/327/23.

Провадження по справі зупинити на час проведення експертизи.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного суду через Оболонський районний суд м. Києва протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на її апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу було подано протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали складено 05 березня 2024 року.

Суддя І.С. Шролик

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117442040
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання шлюбу недійсним

Судовий реєстр по справі —940/327/23

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні