Ухвала
від 22.05.2020 по справі 761/21580/18-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 761/21580/18-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про затвердження мирової угоди сторін

22 травня 2020 року Печерський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Новака Р.В.,

при секретарі судових засідань - Талдоновій М.Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві спільну заяву ОСОБА_1 та товариства з обмеженою відповідальністю «Туристична фірма Супутник» про затвердження мирової угоди,-

ВСТАНОВИВ:

В провадження Печерського районного суду м. Києва надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Туристична фірма Супутник», третя особа ОСОБА_2 про стягнення боргу.

В подальшому заявники звернулися до суду із спільною заявою про затвердження мирової угоди у справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Туристична фірма Супутник», третя особа ОСОБА_2 про стягнення боргу.

Позивач в судове засідання не з`явився. Через канцелярію суду 22.05.2020 подав заяву про розгляд справи у його відсутність.

Представник відповідача та третя особа в судове засідання не з`явилися. Через канцелярію суду 22.05.2020 надійшла заява від ОСОБА_2 про розгляд справи у його відсутність.

Суд, вивчивши мирову угоду, перевіривши матеріали цивільної справи, дійшов до наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів справи, ухвалою суду від 17.07.2018 відкрито провадження у справі.

На виконання положень п. 9 Перехідних положень ЦПК України в редакції, яка набула чинності 15.12.2017 у вказаній справі проведено підготовче засідання.

Ухвалою суду від 28.01.2020 закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті.

Так, згідно ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 208 ЦПК України ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження". У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Оскільки сторони добровільно дійшли згоди про укладення мирової угоди, наслідки укладення мирової угоди сторонам роз`яснені та зрозумілі, при цьому мирова угода не порушує прав та інтересів сторін та інших осіб, суд вважає за необхідне затвердити мирову угоду.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 44, 207, 208, 255,256 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Спільну заяву ОСОБА_1 та товариства з обмеженою відповідальністю «Туристична фірма Супутник» про затвердження мирової угоди, - задовольнити.

Затвердити мирову угоду, укладену 25.10.2019 між ОСОБА_1 та товариством з обмеженою відповідальністю «Туристична фірма Супутник», в особі директора Зінченка Віктора Анатолійовича, у наступній редакції:

1. Боржник визнає, що його заборгованість перед стягувачем на момент укладення цієї мирової угоди відповідає заявленим у позовній заяві вимогам і становить 34200 дол. США (тридцять чотири тисячі двісті доларів США).

2. Боржник гарантує, що протягом 3 (трьох) місяців, з моменту затвердження цієї мирової угоди судом заборгованість, яка дорівнює 34200 дол. США (тридцять чотири тисячі двісті доларів США), буде погашено перед стягувачем.

3. Стягувач заявляє, що з моменту підписання цієї мирової угоди та у випадку належного її виконання не матиме жодних майнових претензій до боржника з приводу заборгованості, погашення якої є предметом цієї мирової угоди.

4. Боржник і стягувач домовилися, що будь-які витрати, що виникатимуть чи можуть виникнути після затвердження судом умов цієї мирової угоди, покладаються на боржника.

5. Боржник і стягувач заявляють, що ні в процесі укладення цієї мирової угоди, ні в процесі виконання її умов, не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави.

6. Третя особа - ОСОБА_2 не заперечує проти укладання даної Мирової угоди і заявляє, що ця угода не порушує його прав.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційні скарги подаються учасниками справи до Київського апеляційного суду або через Печерський районний суд м. Києва.

Позивач: ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 .

Відповідач: Товариство з обмеженою відповідальністю «Туристична фірма Супутник», 01034, м. Київ, вул. Ярославів Вал, 17, код ЄДРПОУ 30059252.

Суддя Р.В. Новак

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.05.2020
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117442294
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —761/21580/18-ц

Ухвала від 22.05.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні