Ухвала
від 06.03.2024 по справі 576/340/24
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 576/340/24

Провадження 2-о/576/11/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про призначення судово-психіатричної експертизи

06 березня 2024 року Глухівський міськрайонний суд Сумської області у складі:

головуючого судді Колодяжного А.О., присяжних Дегодій І.М., Дзекелева Р.Є.,

за участю секретаря Опанасенко Т.В.,

представника заявника ОСОБА_1 ,

представника заінтересованої особи ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Глухів цивільну справу окремого провадження за заявою ОСОБА_3 , заінтересована особа: виконавчий комітет Глухівської міської ради як орган опіки та піклування, про визнання особи недієздатною,

встановив:

ОСОБА_3 звернувся до суду із заявою про визнання недієздатною ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,мотивуючи свої вимоги тим, що його рідна тітка ОСОБА_4 є інвалідом з дитинства ІІ групи, має розумову відсталість і перебуває на обліку у лікаря-психіатра. ОСОБА_4 з дитинства страждає на тяжке хронічне невиліковне психічне захворювання, у зв`язку з чим неодноразово лікувалася у психіатричних закладах, однак стан її психічного здоров`я незмінний. На даний момент внаслідок свого захворювання ОСОБА_4 не здатна усвідомлювати свої дії та керувати ними, тому він просить призначити судово-психіатричну експертизу для визначення психічного стану ОСОБА_4 та визнати її недієздатною.

В судовому засіданні представник заявника заяву підтримав.

Представник заінтересованої особи в судовому засіданні не заперечувала проти призначення судово-психіатричної експертизи для визначення психічного стану ОСОБА_4 .

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника заявника, представника заінтересованої особи, суд вважає, що у відповідності дост. 298 ЦПК України, для встановлення психічного стану особи необхідно призначити судово-психіатричну експертизу, а провадження у справі зупинити.

Керуючись ст.ст.103, 105, 252,259-260,298 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Призначити по справі судово-психіатричну експертизу з метою встановлення психічного стану ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Дунаєць Глухівського району Сумської області, яка мешкає в АДРЕСА_1 .

Проведення даної експертизи доручити експертам Сумської філії судових експертиз ДУ «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» (адреса: 40000, м. Суми, проспект М.Лушпи, буд. 54), попередивши їх про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивого висновку згідно ст. 384 КК України та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків згідно ст. 385 КК України.

На вирішення експертизи поставити наступні питання:

1.На яке психічне захворювання хворіє ОСОБА_4 (вказати діагноз)?

2.Які перспективи її одужання?

3.Чи дозволяє психічний стан ОСОБА_4 розуміти свої дії, керувати ними і нести відповідальність за них?

Висновки експертизи направити на адресу Глухівського міськрайонного суду Сумської області.

Покласти на директора КНП СОР «Обласна спеціалізована лікарня у м. Глухів» обов`язок надати експертам необхідну медичну документацію, історію хвороби ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Дунаєць Глухівського району Сумської області, та забезпечити її обстеження.

Копію ухвали направити директору КНП СОР «Обласна спеціалізована лікарня у м. Глухів» для відома.

Копію ухвали направити Сумській філії судових експертиз ДУ «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» для організації проведення експертизи.

Провадження в справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала судуможе бутиоскаржено вапеляційному порядкудо Сумськогоапеляційного судушляхом подачіапеляційної скаргичерез Глухівськийміськрайонний судСумської областіпротягом п`ятнадцятиднів здня їїпроголошення.

Суддя А.О.Колодяжний

Присяжні: І.М.Дегодій

Р.Є.Дзекелев

СудГлухівський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117455277
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —576/340/24

Рішення від 22.05.2024

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Колодяжний А. О.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Колодяжний А. О.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Колодяжний А. О.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Колодяжний А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні