Рішення
від 06.03.2024 по справі 599/221/24
ЗБОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

н.п.2-о/599/20/2024

Справа № 599/221/24

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" березня 2024 р.

Зборівський районний суд Тернопільської області

в складі головуючого суду судді Іваницького О.Р

при секретарі Сеньківській З.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Зборові справу за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, -

ВСТАНОВИВ:

Заявники ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулися до суду із заявою про розірвання шлюбу, мотивуючи вимоги тим, що між ними 17 серпня 2006 року було укладено шлюб, який зареєстровано відділом реєстрації актів цивільного стану Зборівського районного управління юстиції Тернопільської області. Від шлюбу мають неповнолітню дитину ОСОБА_3 - 2007 року народження. На даний час в сумісній заяві зазначають, що спільне життя та збереження сім`ї стали неможливим, шлюбні відносини фактично припинені.

Заявники ОСОБА_1 та ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилися, однак подали до суду заяви, у яких просили провести розгляд справи у їх відсутності, вимоги заяви про розірвання шлюбу підтримали, просили їх задовольнити.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази у їх сукупності, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 104 СК України, шлюб припиняється внаслідок його розірвання.

Згідно з ч. 3 ст.293ЦПК України у порядку окремого провадження розглядаються справи про розірвання шлюбу за заявою подружжя, яке має дітей.

Відповідно до ч. 3 ст. 109 СК України, суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що заява про розірвання шлюбу відповідає дійсній волі дружини та чоловіка і що після розірвання шлюбу не будуть порушені їхні особисті та майнові права, а також права їхніх дітей.

Згідно з ч. 4 ст.109СК України суд постановляє рішення про розірвання шлюбу після спливу одного місяця від дня подання заяви; до закінчення цього строку дружина і чоловік мають право відкликати заяву про розірвання шлюбу.

Судом встановлено, що 17 серпня 2006 року між сторонами було укладено шлюб, який зареєстровано відділом реєстрації актів цивільного стану Зборівського районного управління юстиції Тернопільської області, актовий запис 42 (а.с. 5).

Від шлюбних відносин мають неповнолітню доньку ОСОБА_3 - ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.6).

Згідно нотаріально завіреного договору про визначення місця проживання дитини, участь у вихованні та утриманні дитини батьки розподілили свої обов`язки щодо виховання та утримання неповнолітньої доньки (а.с.7-8).

Заявники спільно подали заяву про розірвання шлюбу, яка відповідає їх дійсній волі.

На підставі викладеного, керуючись ст.104,109 СК України, ст.13,81,263,264,265,293-294 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про розірвання шлюбу за заявою подружжя в порядкуст.293ЦПК України - задовольнити повністю.

Розірвати шлюб між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 зареєстрований 17 серпня 2006 року відділом реєстрації актів цивільного стану Зборівського районного управління юстиції Тернопільської області, актовий запис 42

Після розірвання шлюбу дружині за її згодою залишити прізвище ОСОБА_2 .

Судові витрати залишити за заявниками.

Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити рішення суду повністю або частково шляхом подання апеляційної скарги до Тернопільського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Зборівського

районного суду Іваницький О.Р.

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117455501
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —599/221/24

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Іваницький О. Р.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Іваницький О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні