Ухвала
від 05.03.2024 по справі 607/5009/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

05.03.2024 Справа №607/5009/24 Провадження №2-н/607/609/2024

місто Тернопіль

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Герчаківська О. Я., розглянувши заяву ОСОБА_1 про видачу судового наказу щодо стягнення із ОСОБА_2 нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати,

В С Т А Н О В И Л А :

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення із ОСОБА_2 нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати.

Вивчивши зміст заяви, суд звертає увагу на наступне.

Судовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку (п. 1 ч. 1ст. 161 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України)).

До заяви про видачу судового наказу додаються:

1) документ, що підтверджує сплату судового збору;

2) документ, що підтверджує повноваження представника, якщо заява підписана представником заявника;

3) копія договору, укладеного в письмовій (в тому числі електронній) формі, за яким пред`явлено вимоги про стягнення грошової заборгованості;

4) інші документи або їх копії, що підтверджують обставини, якими заявник обґрунтовує свої вимоги (ч. 3 ст. 163 ЦПК України).

На підтвердження своїх вимог заявник додав до заяви про видачу судового наказу документ, який він назвав «борговий листок відповідача (розрахунковий)», що є частковою фотокопією розрахункового листка за грудень 2018 року.

Відтак, суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заява подана з порушеннями вимог статті 163 цього Кодексу (п. 1 ч. 1 ст. 165 ЦПК України), оскільки заявником не надано суду документів або їх копій, що підтверджують обставини, якими він обґрунтовує свої вимоги про стягнення грошової заборгованості, та повертає заяву про видачу судового наказу.

На підставі наведеного, керуючись ч. 1 ст. 165, ст. 259, 260, 261, 352354 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И Л А:

Повернути заявнику ОСОБА_1 заяву про видачу судового наказу про стягнення із ОСОБА_2 нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня його проголошення.

Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину ухвали суду або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду.

Суддя Тернопільського міськрайонного суду

Тернопільської області Герчаківська О. Я.

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117455586
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу судового наказу щодо стягнення із ОСОБА_2 нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати

Судовий реєстр по справі —607/5009/24

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Герчаківська О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні