Ухвала
від 06.03.2024 по справі 681/205/24
ПОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 681/205/24 Провадження 2-о/681/17/2024

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

"06" березня 2024 р. м. Полонне

Полонський районний суд Хмельницької області в складі:

головуючої судді Горгулько Н.А.,

присяжних Ворончук Л.А., Бобрівник О.П.,

за участю секретаря судових засідань Олійник К.О.,

заявника - ОСОБА_1 ,

представника заінтересованої особи адвоката Люблінського О.Ф.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м .Полонному цивільну справу окремого провадження за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, заінтересовані особи: орган опіки і піклування виконавчого комітету Понінківської селищної ради Шепетівського району Хмельницької області; ОСОБА_2 ,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою, в якій вказує, що її син ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є інвалідом дитинства II групи та перебуває на обліку у лікаря-психіатра КНП Полонської міської ради «Полонська МБЛ ім. Н.С. Говорун» із діагнозом: важка розумова відсталість з поведінковими розладами та судомами. Внаслідок психічної хвороби він не може висловлювати свої думки, не може одягнутись, приготувати собі та споживати самостійно їжу, не розуміє обставин, що відбуваються навколо нього, не може надати оцінку своїм діям чи діям оточуючих.

Для визначення психічного стану хворого та встановлення над ним опіки заявник просить провести судово-психіатричну експертизу, окрім того, просить призначити її опікуном ОСОБА_2 .

Дослідивши матеріали заяви, суд вважає, що у справі слід призначити судово-психіатричну експертизу, оскільки для вірного та об`єктивного розгляду справи необхідне застосування спеціальних знань.

Керуючись ст. 60 ЦК України, ст. 239 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Призначитисудово-психіатричнуекспертизу,проведення якоїдоручити експертам Хмельницької філії судово - психіатричних експертиз Державної установи «Хмельницька філія судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України (с. Скаржинці Хмельницького району Хмельницької області, поштовий індекс 32120).

На вирішення експертів поставити такі питання:

1.Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , психічним захворюванням або недоумством?

2.Чи може він розуміти значення своїх дій та керувати ними?

3.Чи може він брати участь в судовому засіданні?

Експертів попередити про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

На час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

Копію ухвали направити для виконання директору Хмельницької філії судово - психіатричних експертиз Державної установи «Хмельницька філія судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України для виконання».

В частині зупинення провадження у справі ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Хмельницького апеляційного суду шляхом подачі в 5 - денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги

Суддя Полонського

районного суду Н.А.Горгулько

Присяжні: Л.А. Ворончук

О.П. Бобрівник

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117455831
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, заінтересовані особи: орган опіки і піклування виконавчого комітету Понінківської селищної ради Шепетівського району Хмельницької області; ОСОБА_2

Судовий реєстр по справі —681/205/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні