Ухвала
від 05.03.2024 по справі 361/2032/24
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 361/2032/24

провадження № 1-в/361/52/24

05.03.2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 березня 2024 року м. Бровари

Броварський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши матеріали за клопотання в.о. начальника Броварського районного відділу №2 філії Державної установи «Центр пробації» ум. Києві та Київській області про звільнення від призначеного покарання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Оргеєв, Республіка Молдова, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , громадянина України, з середньою освітою, не працюючого. Засудженого 27.02.2023 Оболонським районним судом м. Києва за ч. І ст. 309 КК України до 1 року обмеження волі та па підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік,

ВСТАНОВИВ:

До Броварського міськрайонного суду Київської області надійшло клопотання в.о. начальника Броварського районного відділу № 2 філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області про звільнення від призначеного покарання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засудженого 27.02.2023 Оболонським районним судом м. Києва за ч. 1 ст. 309 КК України до 1 року обмеження волі та па підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

За місцем проживання негативної інформації на засудженого не надходило, до адміністративної відповідальності не притягувався.

В.о. начальника Броварського районного відділу № 2 філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області просить суд вирішити питання щодо звільнення засудженого ОСОБА_3 від відбування покарання в зв`язку з закінченням іспитового строку.

Прокурор надав суду заяву про розгляд подання у його відсутність. У наданій заяві зазначив, що подання підтримує і просить його задовольнити.

Засуджений на розгляд подання не з`явився. Про час та місце слухання справи повідомлявся належним чином, надав суду заяву про розгляд подання у його відсутність. У наданій заяві зазначив, що подання підтримує і просить його задовольнити.

Броварський районний відділ №2 філії державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київської області свого представника до суду не направив. Про час та місце слухання справи повідомлявся належним чином.

Відповідно до абз. 2 ч.5 ст. 539 КПК України неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

В силу ч. 4 ст. 107 КПК України у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, вивчивши подання, матеріали особової справи, вважає, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

ОСОБА_3 , засуджено 27.02.2023 року Оболонським районним судом м. Києва за ч. 1 ст. 309 КК України до 1 року обмеження волі та па підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

На засудженого відповідно ст. 76 КК України згідно вироку Оболонського районного суду м. Києва від 27.02.2023 року покладені наступні обов`язки: періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

З 28.08.2023 р. ОСОБА_3 , перебуває на обліку в Броварському районному відділі № 2 філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області.

Доказів пропритягнення ОСОБА_3 , до кримінальної та/або адміністративної відповідальності до матеріалів подання не надано, матеріали особової справи також не містять інформації щодо вчинення ним кримінальних та/або адміністративних правопорушень за час відбування іспитового строку.

Відповідно до п. 9 ч.1 ст.537 КПК України під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку.

Відповідно до ст. 539 КПК України питання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням /поданням/ прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів, встановлених законом. Клопотання /подання/ розглядається протягом 10 днів з дня його надходження до суду, суддею одноособово згідно з правилами судового розгляду, передбаченими статтями 318-380 КПК України. У судове засідання викликається засуджений, його захисник, законний представник, прокурор. Про час і місце розгляду клопотання /подання/ повідомляється орган або установа виконання покарань, що відає виконанням покарання або здійснює контроль за поведінкою засудженого.

Відповідно до ч.1 ст.78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Згідно ч.1, 2 ст.165 КВК України, іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду. Після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

Враховуючи вищенаведене,а такожте,що іспитовийстрок закінчився,суд вважаєза можливезадовольнити подання,оскільки засуджений ОСОБА_3 , за час відбування покарання, нового злочину не вчинив, за місцем проживання скарг не надходило.

На підставі викладеного, керуючись ч.1 ст.78 КК України, ст.ст. 392, 537, 539 КПК України, суд,- постановив:

Подання в.о. начальника Броварського районного відділу №2 філії державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київської області, - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засудженого 27.02.2023 Оболонським районним судом м. Києва за ч. 1 ст. 309 КК України до 1 року обмеження волі та па підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік., у зв`язку з закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117458641
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —361/2032/24

Ухвала від 05.03.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Мохов Є. І.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Мохов Є. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні