Ухвала
від 06.03.2024 по справі 641/749/24
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Провадження № 2-о/641/83/2024 Справа № 641/749/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 березня 2024 року м. Харків

Комінтернівський районний суд міста Харкова в складі:

головуючого судді Онупко М.Ю.,

присяжних Ковтун Д.Ю., Коротенкова Д.В.,

за участю секретаря Полякової М.Р.,

розглянувши у судовому засіданні вприміщенні судувм.Харкові цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування адміністрації Слобідського району Харківської міської ради, ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Комінтернівського районного суду м. Харкова з заявою, в якій просять визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною терміном на два роки, встановити опіку над ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , призначити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 опікуном над ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Судом ставиться на обговорення питання щодо залучення адвоката з метою представництва інтересів заінтересованої особи ОСОБА_2 .

В судовому засіданні зучасники судового розгляду не заперечували проти залучення адвоката з метою представництва інтересів заінтересованої особи ОСОБА_2 .

Дослідивши матеріали цивільної справи, приходить до наступного.

Крім того, положенням частини 1 статті 299 ЦПК України визначено, що справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до частини 5 статті 293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Таким чином, враховуючи, що розгляд справ, про визнання фізичної особи недієздатною, проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, суд, відповідно до положень ч. 5 ст. 293 ЦПК України вважає за необхідне залучити адвоката з метою представництва інтересів ОСОБА_2 , через Харківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 187, 293 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В:

На підставі ч.5ст.293ЦПКУкраїни залучити через Харківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 , у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування адміністрації Слобідського району Харківської міської ради, ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною та призначення опікуна.

Копію ухвали направити до Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги - для негайного виконання, учасникам справи для відома.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя -М. Ю. Онупко

Присяжні: Д.Ю. Ковтун

Д.В. Коротенков

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117460125
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —641/749/24

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні