Ухвала
від 04.03.2024 по справі 757/6425/24-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/6425/24-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 березня 2024 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Бусик О.Л.

при секретарі судових засідань - Романенко Ю.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Тихонов Дмитро Ігорович, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕЙ ДЖІ ЕР ГРУП» про встановлення факту розповсюдження недостовірної інформації, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Печерського районного суду м. Києва знаходиться вказана вище цивільна справа.

Разом із заявою представником позивача заявлено клопотання про витребування доказів, а саме:

Витребувати дані про реєстранта доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_11 - у реєстратора цього доменного імені: Go Daddy.com, LLC (14455 N. Hayden Road, Suite 226, 85260 Scottsdale, United States of America, tel.: НОМЕР_1 , e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 );

Витребувати дані про отримувача послуг хостингу щодо розміщення програмного забезпечення веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_2 на спеціалізованому веб-сервері та забезпечення доступу до нього з мережі Інтернет - у хостинг-провайдера цього веб-сайту: New Dream Network, LLC (DremHost, PMB №327, 417 Associated Rd. , Brea , CA 92821, USA ; Legal@dreamhost.com );

Витребувати дані про володільця облікового запису, що використовується для розміщення веб-сайту: ІНФОРМАЦІЯ_2 : Go Daddy.com, LLC (14455 N. Hayden Road, Suite 226, 85260 Scottsdale, United States of America, tel.: НОМЕР_1 , e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Обґрунтовуючи необхідність витребування доказів, представник позивача посилається на те, що за результатами проведеного Дочірнім підприємством «Центр компетенції адресного простору мережі Інтернат» дослідження (довідка від 24.04.2023 №85/2023-Д, додана у додатках до заяви представника заявниці адвоката Тихонова Д.І. від 06.02.2024 про встановлення факту розповсюдження недостовірної інформації та її спростування) інформаційного наповнення веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_2 встановлено, що останній позиціонує себе в якості веб-сайту журналу « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ІНФОРМАЦІЯ_9), на якому розміщені, зокрема, наступні ідентифікатори - дата заснування журналу: 1995 рік; головний редактор ІНФОРМАЦІЯ_9: ОСОБА_3; адреса електронної пошти: ІНФОРМАЦІЯ_10

З таких підстав було надано висновок про те, що знеособленість даних про реєстранта доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_11 в службі WHOIS, а також те, що це доменне ім`я зареєстровано в публічному домені .СОМ, що не належить до українського сегменту мережі Інтернет, реєстратор доменного імені та хостинг-провайдер є іноземними суб`єктами.

Учасники судового розгляду в судове засідання не з`явились, про розгляд справи повідомлялись належним чином про причини неявки суд не повідомили.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає обґрунтованим заявлене у справі клопотання та наявні підстави для його задоволення з наступних підстав.

У відповідності дост.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

За нормою ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Положеннями ст.84 ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч.1, 2 ст. 498 ЦПК України у разі якщо в процесі розгляду справи суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, суд України може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України.

Взаємовідносини між Україною та США щодо отримання доказів врегульовано Гаазькою конвенцією про отримання за кордоном доказів у цивільних або комерційних справах від 18.03.1970 року.

Згідно зі ст.1 цієї Конвенції, у цивільних або комерційних справах судовий орган Договірної Держави може відповідно до положень законодавства цієї Держави шляхом надіслання судового доручення звернутися до компетентного органу другої Договірної Держави з проханням отримати докази або провести інші процесуальні дії.

Відповідно до інформації, яка міститься на офіційному сайті Гаазької конференції щодо приватного міжнародного права ІНФОРМАЦІЯ_10 центральним органом, створеним державою для відповідної конвенції у Сполучених Штатах Америки є United States of America - Central Authority (Art. 2) and practical information інформація з контактними даними міститься за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_11

З цих підстав суд приходить до висновку про обґрунтованість вимог про витребування доказів та вважає за необхідне вказане клопотання задовольнити і звернутись до компетентного органу США з судовим доручення про отримання вказаних доказів.

Керуючись ст. ст. 84, 260, 352 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Направити судове доручення до

Office of International Judicial Assistance

U.S. Department of Justice

1100 L Street, NW, Room 8102

Washington, D.C. 20005

United States of America

про отримання доказів у справі за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Тихонов Дмитро Ігорович, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕЙ ДЖІ ЕР ГРУП» про встановлення факту розповсюдження недостовірної інформації, а саме:

Витребувати дані про реєстранта доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_11 - у реєстратора цього доменного імені: Go Daddy.com, LLC (14455 N. Hayden Road, Suite 226, 85260 Scottsdale, United States of America, tel.: НОМЕР_1 , e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 );

Витребувати дані про отримувача послуг хостингу щодо розміщення програмного забезпечення веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_2 на спеціалізованому веб-сервері та забезпечення доступу до нього з мережі Інтернет - у хостинг-провайдера цього веб-сайту: New Dream Network, LLC (DremHost, PMB №327, 417 Associated Rd., Brea , CA 92821, USA ; ІНФОРМАЦІЯ_7 );

Витребувати дані про володільця облікового запису, що використовується для розміщення веб-сайту: ІНФОРМАЦІЯ_2 у мережі Інтернет - у реєстранта доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_11 : Go Daddy.com, LLC (14455 N. Hayden Road, Suite 226, 85260 Scottsdale, United States of America, tel.: НОМЕР_1 , e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ухвала не підлягає оскарженню.

Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/sud2606.

Суддя О.Л. Бусик

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117461487
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту розповсюдження недостовірної інформації

Судовий реєстр по справі —757/6425/24-ц

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні