Ухвала
від 05.03.2024 по справі 447/364/24
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/447/259/24 Справа №447/364/24

У Х В А Л А

05.03.2024 Миколаївський районний суд Львівської області у складі:

головуючої судді Друзюк М.М.,

секретар судового засідання Іськів О.І.

розглянувши розглянувши у підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Великогорожанської сільської ради, за участі третьої особи приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Петельки Ігоря Васильовича про визнання права власності на спадкове майно -,

в с т а н о в и в:

У провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Великогорожанської сільської ради, за участі третьої особи приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Петельки Ігоря Васильовича про визнання права власності на спадкове майно.

На адресу суду надійшла заява від позивача про розгляд справи у її відсутності та заміну неналежного відповідача Великогорожанської сільської ради на належного Миколаївську міську раду Стрийського району Львівської області.

Третя особа у судове засідання не з`явилася, про причини неявки суд не повідомила, заяви про розгляд справи у його відсутності на адресу суду не надсилав.

Відповідно до вимог ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Відповідно до рішення Миколаївської міської ради Львівської області №10 від 24.11.2020 «Про припинення повноважень та реорганізацію» повноваження Великогорожанської сільської ради вважати такими, що завершилися в день набуття повноважень Миколаївською міською радою VIII демократичного скликання, обраною об`днаною територіальною громадою, Миколаївську міську раду вважати правонаступником активів та пасивів, всіх майнових прав та обов`язків сільських рад зазначених у п.2 (Великогорожанської сільської ради) .

Оскільки, відповідно до рішення Миколаївської міської ради Львівської області №10 від 24.11.2020 «Про припинення повноважень та реорганізацію» Великогорожанської сільської ради припинила свої повноваження, суд дійшов висновку, що клопотання позивача про заміну неналежного відповідача слід задовольнити та замінити відповідача Великогорожанську сільську раду на належного відповідача Миколаївську міську раду Стрийського району Львівської області.

Враховуючи наведені обставини з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. 223 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання позивача ОСОБА_1 задовольнити.

Замінити відповідача - Великогорожанську сільську раду на належного відповідача Миколаївську міську ради Стрийського району Львівської області, що знаходиться за адресою: вул.Володимира Великого, 6, м.Миколаїв, Стрийський район, Львівська область.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву на позов. До відзиву повинні бути додані докази та документи, передбачені частиною 5 статті 178 ЦПК України. Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Підготовче засідання по справі № 447/364/24 відкласти на 04.04.2024 об 14 год.00 хв. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Друзюк М. М.

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117462155
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —447/364/24

Рішення від 01.05.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Друзюк М. М.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Друзюк М. М.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Друзюк М. М.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Друзюк М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні