Ухвала
від 06.03.2024 по справі 575/220/24
ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 575/220/24

Провадження № 2/575/102/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

06 березня 2024 р. смт. Велика Писарівка

Суддя В.Писарівського районного суду Сумської області Савєльєва А.І.,

розглянувши цивільну позовну заяву ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , до Виконавчого комітету Кириківської селищної ради Сумської області, місцезнаходження: вулиця Широка, буд. 12 смт. Кириківка Охтирського району Сумської області, третя особа: Друга Охтирська державна нотаріальна контора Воропай Валерій Вікторович про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

у с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Виконавчого комітетуКириківської селищноїради Сумськоїобласті провизначення додатковогостроку дляприйняття спадщини після смерті матері ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , терміном шість місяців з дня набрання рішення суду законної сили, мотивуючи свої вимоги обставинами, викладеними в позовній заяві.

У зв`язку з наведеним позивач просить позов задовольнити.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі, повернення позовної заяви чи залишення її без руху, передбачені ЦПК України, не встановлено.

Відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України дана справа має бути розглянута в порядку загального позовного провадження.

Частиною 5 ст. 81 ЦПК України встановлено, що докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом, в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу, а саме: разом з поданням позовної заяви.

Витребування від Другої Охтирської державної нотаріальної контори (м. Охтирка, вул. Івана Шаповала, буд. 29) інформацію про те, чи заводилася спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_3 в с. Вищевеселе Охтирського району Сумської області, чи зверталися спадкоємці із заявами про прийняття спадщини та/або відмові від прийняття спадщини, чи видавалися свідоцтва про право на спадщину.

Керуючись ст.ст. 83, 84, 187, 274, 353 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою

ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , до Виконавчого комітету Кириківської селищної ради Сумської області, місцезнаходження: вулиця Широка, буд. 12 смт. Кириківка Охтирського району Сумської області, третя особа: Друга Охтирська державна нотаріальна контора Воропай Валерій Вікторович про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Справу розглянути за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 19 березня 2024 року о 8 годині 30 хвилин з викликом учасників справи.

Направити відповідачеві копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк до 18березня 2024року до суду відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов`язати відповідача відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК Україниодночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи (докази надіслання надати суду).

Витребувати від Другої Охтирської державної нотаріальної контори (м. Охтирка, вул. вул. Івана Шаповала, буд. 29) інформацію про те, чи заводилася спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_3 в с. Вищевеселе Охтирського району Сумської області, чи зверталися спадкоємці із заявами про прийняття спадщини та/або відмові від прийняття спадщини, чи видавалися свідоцтва про право на спадщину.

Копію ухвали направити учасникам справи (а також іншим особам, якщо від них витребовуються докази) в порядку, встановленому ст. 272 ЦПК України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud1803.

Відповідно дост.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.І.Савєльєва

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117468373
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —575/220/24

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

Савєльєва А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні