Ухвала
від 06.03.2024 по справі 904/921/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про залишення без руху заяви про відкриття

провадження у справі про банкрутство

06.03.2024 Справа № 904/921/24

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "МАКСИМА МЕТАЛ СЕРВІС", м.Дніпро

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "ВК ВІНКОР", 49000, м.Дніпро, вул. Андрія Фабра, буд.2, оф.1, код ЄДРПОУ 41395843

про визнання банкрутом

Суддя Камша Н.М.

без участі представників сторін

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "МАКСИМА МЕТАЛ СЕРВІС", м.Дніпро звернулося до Господарського суду Дніпропетровської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ВК ВІНКОР", 49000, м.Дніпро, вул. Андрія Фабра, буд.2, оф.1, код ЄДРПОУ 41395843.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 01.03.2024 матеріали заяви передано на розгляд судді Камші Н.М.

Дослідивши матеріали заяви ТОВ "МАКСИМА МЕТАЛ СЕРВІС" та додані до неї документи, суд дійшов висновку щодо залишення її без руху з наступних підстав.

Частиною 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Частиною 2 ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що до заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство додаються, зокрема, докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень.

Статтею 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2024 рік" установлено у 2024 році мінімальну заробітну плату з 1 січня - 7 100,00 грн.

Відповідно до частини 2 статті 30 Кодексу України з процедур банкрутства, розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна не може бути менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відкриття провадження у справі.

Отже, розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за 1 місяць складає 21 300,00 грн. (7100,00 х 3), а за 3 місяці відповідно - 63 900,00 грн. (21 300,00 х 3).

Відповідно до п.16 "Прикінцевих та перехідних положень" Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що стосовно боржника справу про банкрутство (неплатоспроможність) може бути відкрито без здійснення авансування передбаченої цим Кодексом винагороди арбітражному керуючому на депозитний рахунок суду. У такому разі до заяви про відкриття справи про банкрутство (неплатоспроможність) додається копія укладеної заявником угоди з обраним ним арбітражним керуючим про виконання арбітражним керуючим повноважень у справі про банкрутство (неплатоспроможність) до її закриття з виплатою на умовах, визначених цією угодою, винагороди в розмірі, що не має перевищувати розмір, встановлений цим Кодексом. Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) відповідно до цього пункту, призначає розпорядником майна або керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого, з яким заявником укладено угоду.

ТОВ "МАКСИМА МЕТАЛ СЕРВІС" до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство не додано доказів авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень у розмірі 63 900,00 грн. або угоди, укладеної кредитором разом з арбітражним керуючим про виконання арбітражним керуючим повноважень у справі про банкрутство ТОВ "ВК ВІНКОР".

З огляду на вищезазначене, Господарський суд Дніпропетровської області прийшов до висновку про необхідність залишення заяви ТОВ "МАКСИМА МЕТАЛ СЕРВІС" без руху, надавши заявнику строк для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1.Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "МАКСИМА МЕТАЛ СЕРВІС", м.Дніпро про відкриття провадження у справі про банкрутство - залишити без руху.

2. Запропонувати заявнику протягом 5-ти днів з дня вручення ухвали суду усунути недоліки заяви, а саме надати до суду:

- докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень у розмірі 63 900,00 грн. або угоду, укладену кредитором разом з арбітражним керуючим про виконання арбітражним керуючим повноважень у справі про банкрутство ТОВ "ВК ВІНКОР".

Роз`яснити ТОВ "МАКСИМА МЕТАЛ СЕРВІС", що у випадку невиконання заявником вимог суду про усунення недоліків заяви у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Ухвала набирає законної сили з 06.03.2024 та не підлягає оскарженню.

Суддя Н.М. Камша

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117471355
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —904/921/24

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 06.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні