Ухвала
від 05.03.2024 по справі 285/7949/23
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 285/7949/23

провадження № 2/0285/151/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 березня 2024 року м. Звягель

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

в складі: головуючої судді Михайловської А.В.,

за участі секретаря судового засіданняВалінкевич І.І.,

сторони та учасники у справі:

Звягельська окружна прокуратура Житомирської області в інтересах держави, представник Василенко О.М,

позивач - Звягельська міська рада Житомирської області, представник - Кулик О.Б.

відповідач ОСОБА_1 ,

третя особа, яка заявляє самостійних вимог на предмет спору КНП "Звягельська багатопрофільна лікарня" Звягельської міської ради,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Моторне (транспортне) страхове бюро України,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 ,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_3 ,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою Звягельської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Звягельської міської ради Житомирської області до ОСОБА_1 , третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору: КНП "Звягельська багатопрофільна лікарня" Звягельської міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Моторне (транспортне) страхове бюро України, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , про відшкодування витрат закладу охорони здоров`я на лікування потерпілого,-

встановив:

27.12.2023 року керівник Звягельської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Звягельської міської ради Житомирської області звернувся до суду з даним позовом, в якому просив стягнути з ОСОБА_1 на користь Звягельської міської ради Житомирської області 46 211 грн 28 коп. витрат на лікування потерпілого ОСОБА_6

28.12.2023 року провадження у зазначеній справі відкрито у порядку загального позовного провадження та справу призначено до підготовчого судового засідання.

Сторони у підготовче судове засідання не з"явились, про дату, час та місце розгляду повідомлені належним чином. Від представника Звягельської окружної прокуратури Житомирської області та Звягельської міської ради Житомирської області надійшли письмові заяви про проведення підготовчого судового засідання у їх відсутності та призначення справи до судового розгляду.

Враховуючи неявку у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, прийшов до наступного.

Згідно п. 4 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд вирішує питання, у тому ж числі, про вступ у справу інших осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Так, предметом розгляду у даній справі є стягнення витрат на лікування потерпілого у кримінальному провадженні ОСОБА_6 .

Встановлено, що у провадженні Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області перебувала справа № 285/4640/19 за позовом ОСОБА_7 до ОСОБА_1 та Моторного (транспортного) страхового бюро України про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення, в якій ухвалне рішення, яке набрало законної сили.

При цьому, Моторне ( транспортне) страхового бюро України, потерпіла ОСОБА_7 та потерпілий ОСОБА_6 не залучені до участі у справу за позовом керівника Звягельської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Звягельської міської ради Житомирської області.

Оскільки майбутнє рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, зокрема: Моторного (транспортного) страхового бюро України, ОСОБА_7 та ОСОБА_6 , у силу ч. 3 ст. 53 ЦПК України суд рахує за необхідне залучити цих осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч.3ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Зважаючи на вищевикладене, суд вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Крім цього, суд вбачає підстави для визначення, також, резервної дати судового засідання у справі ( п.15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України).

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.189,196-198,200, 257, 259, 260, 261, 353 ЦПК України, суд , -

постановив :

Залучити Моторне (транспортне) страхове бюро України, ОСОБА_7 та ОСОБА_6 в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору до участі у справу за позовною заявою Звягельської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Звягельської міської ради Житомирської області до ОСОБА_1 , третя особа на стороні позивача: КНП "Звягельська багатопрофільна лікарня" Звягельської міської ради, про відшкодування витрат закладу охорони здоров`я на лікування потерпілого.

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовною заявою Звягельської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Звягельської міської ради Житомирської області до ОСОБА_1 , третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору: КНП "Звягельська багатопрофільна лікарня" Звягельської міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Моторне (транспортне) страхове бюро України, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , про відшкодування витрат закладу охорони здоров`я на лікування потерпілого.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 01 травня 2024 року о 14 год. 00 год. у приміщенні Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області (місцезнаходження - вул. Івана Франка, 31, м. Звягель, Житомирська область, 11700).

Визначити резервну дату судового засідання 22 травня 2024 року о 14 год. 00 хв.

У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Роз`яснити третім особам, що вони мають процесуальні права і обов`язки, встановлені ст. 43 ЦПК України, а також її право на подачу пояснень.

Роз`яснити іншим учасникам справи їх право на подачу відповіді на пояснення третіх осіб завчасно до початку розгляду справи по суті.

Ухвали постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повне найменування сторін та учасників у справі:

- Звягельська окружна прокуратура Житомирської області ( код ЄДРПОУ02909950, місцезнаходження - вул.Родини Косачів,буд.6а,м.Звягель,Житомирська область) в інтересах держави,

позивач- Звягельська міська рада Житомирської області ( код ЄДРПОУ 13576983, місце знаходження - вул. Шевченка, буд. 16, м. Звягель, Житомирська область),

відповідач ОСОБА_1 ( РНОКПП не встановлено, зареєстроване місце проживання - АДРЕСА_1 , відбуває покарання - ДУ "Городоцький виправний центр № 131", місце знаходження - вул. Барона Штейнгеля, буд. 92а, с. Городок, Рівненський район, Рівненська область ),

третя особа, яка заявляє самостійних вимог на предмет спору КНП "Звягельська багатопрофільна лікарня" Звягельської міської ради ( код ЄДРПОУ - 01991820, місцезнаходження - вул. Наталії Оржевської, 13. м. Звягель, Житомирська область),

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Моторне (транспортне) страхове бюро України ( код ЄДРПОУ 21647131, місцезнаходження - м. Київ, Русанівський бульвар, 8),

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання - АДРЕСА_2 ),

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_5 (РНОКПП не встановлено, зареєстроване місце проживання АДРЕСА_2 ),

Дата підписання ухвали 05.03.2024 року.

Суддя А.В.Михайловська

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117473866
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат закладу охорони здоров`я на лікування потерпілого

Судовий реєстр по справі —285/7949/23

Рішення від 01.05.2024

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Михайловська А. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Михайловська А. В.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Михайловська А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні