Ухвала
від 06.03.2024 по справі 374/44/24
РЖИЩІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Головуючий суддя

в суді І інстанції Потапенко А.В.

Єдиний унікальний № 374/44/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 березня 2024 року Ржищівський міський суд Київської області у складі:

головуючого - судді Потапенка А.В.,

за участі:

присяжних: Гаєвої О.О., Герасименко Л.С.,

секретаря - Репях А.Г.,

представника заявника - (не з`явився),

адвоката - Рябокляча К.О.,

представника заінтересованої особи - (не з`явився),

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Ржищів Київської області цивільну справу за заявою Ржищівського геріатричного пансіонату, заінтересована особа, - Виконавчий комітет Ржищівської міської ради Київської області як орган опіки та піклування, про визнання фізичної особи недієздатною, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Ржищівського міського суду Київської області знаходиться цивільна справа за вказаною вище заявою Ржищівського геріатричного пансіонату.

У заяві заявник просив призначити судово-психіатричну експертизу з метою встановлення даних про психічний розлад здоров`я в ОСОБА_1 .

У судове засідання представник заявника не з`явився, надіславши заяву про розгляд справи без участі представника.

Представник заінтересованої особи - Виконавчого комітету Ржищівської міської ради Київської області у судове засідання не з`явився.

Відповідно до ч.2 ст. 13 ЦПК України збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи лише у випадках, коли це необхідно для захисту малолітніх чи неповнолітніх осіб або осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

До заяви долучено медичну документацію стосовно підопічної ОСОБА_1 .

Відповідно до ч.1 ст. 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Оскільки відповідно до вимог ч. 1 ст. 298, ч. 8 ст. 300 ЦПК України для встановлення психічного стану особи є обов`язковим призначення експертизи, суд вважає за необхідне призначити по справі судово-психіатричну експертизу, у зв`язку з чим провадження у справі зупинити.

Керуючись ст. ст. 260, 261, 298-300 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання Ржищівського геріатричного пансіонату про призначення судово-психіатричної експертизи задовольнити.

Призначити у справі судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити питання:

1.Чи страждає ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , на психічний розлад? 2. Якщо страждає, то чи здатна вона усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними?

Проведення експертизи доручити експертам-психіатрам комунального закладу Київської обласної ради «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання», що за адресою: Київська область, Васильківський район, смт.Глеваха, вул. Вокзальна, 8.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність, передбачену за ст. 384, 385 КК України.

Роз`яснити сторонам положення ст. 109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі, а саме, що у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Надати для проведення експертизи матеріали цивільної справи № 374/44/24.

Провадження у справі № 374/44/24 зупинити на час проведення експертизи.

Обов`язок по доставці хворого на експертизу та медичної документації (амбулаторної карти тощо) покласти на заявника.

Оплату за проведення експертизи покласти на заявника.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала, в частині зупинення провадження, відповідно до п. 12 ч. 1 ст. 353 ЦПК України, може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя А.В. Потапенко

Присяжні: О.О. Гаєва

Л.С. Герасименко

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117474590
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —374/44/24

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Потапенко А. В.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Потапенко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні