Ухвала
від 06.03.2024 по справі 380/3167/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/3167/24

провадження № П/380/3222/24

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

06 березня 2024 рокум.Львів Львівський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Коморний О.І.,

секретар судового засіданняРудницька Ю.С.

з участю:

представник позивачаГалик Л.М.

представник відповідачане прибув

представник третьої особиМихайлець О.В.

розглянув у відкритому судовому засіданні питання про залучення до участі у справі третьої особи у справі за позовом Державного підприємства «Стрийський комбінат хлібопродуктів №1» Державного агентства резерву України» про визнання протиправними та скасування постанов Стрийського відділу державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Державне агентство резерву України,-.

встановив:

До Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Державного підприємства "Стрийський комбінат хлібопродуктів №1" Державного агентства резерву України", з вимогою :

- визнати протиправною та скасувати постанову державного виконавця Стрийського відділу державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції від 18.01.2024 Документ сформований в системі про накладення штрафу ВП № 73711690;

- визнати протиправною та скасувати постанову державного виконавця Стрийського відділу державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції від 02.02.2024 про накладення штрафу ВП № 73711690.

Ухвалою суду від 13.02.2024 залишено позов без руху.

Ухвалою суду від 26 лютого 2024 року відкрито провадження у справі.

Ухвалою суду від 04 березня 2024 року призначено проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

В судовому засіданні з ініціативи суду поставлено на обговорення питання про залучення третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача Державне агентство резерву України.

За наслідками обговорення, вирішуючи по суті поставлене питання, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч.2 ст.49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

За приписами ч.5 ст.49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

З огляду на зміст позовних вимог суд дійшов висновку, що рішення у справі №380/3167/24 може вплинути на права та обов`язки Державного агентства резерву України, як стягувача в оскаржуваних постановах, а відтак суд вважає за необхідне залучити до участі в справі вказану третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Керуючись статтями 49, 50, 248 КАС України, суд

постановив:

1. Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Державне агентство резерву України (вул. Пушкінська, 28, м. Київ, 01601).

Запропонувати третій особі подати до суду у 5-ти денний строк з моменту отримання ухвали суду, пояснення щодо такого позову, з врахуванням вимог, передбачених ст. 162 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення.

Згідно з ч. 5 ст. 49 КАС України ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Коморний О.І.

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117479025
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування постанов Стрийського відділу державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції,

Судовий реєстр по справі —380/3167/24

Ухвала від 24.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Хобор Романа Богданівна

Рішення від 10.04.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

Ухвала від 06.03.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

Ухвала від 13.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні