Ухвала
від 06.03.2024 по справі 520/2634/24
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

06 березня 2024 року справа №520/2634/24

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Ніколаєва Ольга Вікторівна, розглянувши позовну заяву і додані до неї документи у справі

за позовною заявою ОСОБА_1

доВідділу примусового виконання рішень Укправління забезпечення примусового виконання рішень у Харківській області Східного міжрегіонального управління юстиції (міста Харкова)

провизнання протиправною та скасування постанови, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 (далі по тексту - позивач, ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Відділу примусового виконання рішень Укправління забезпечення примусового виконання рішень у Харківській області Східного міжрегіонального управління юстиції (міста Харкова) (далі по тексту - відповідач, вулиця Студентська, 5/4, місто Харків, Харківська область, 61024, код ЄДРПОУ: 43316700), в якій просить:

- визнати протиправними дії державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Харківській області Східного міжрегіонального управління юстиції (міста Харкова) Гука Сергія Віталійовича щодо прийняття постанови про закінчення виконавчого провадження від 28.07.2021 у виконавчому провадженні №64044260;

- скасувати постанову державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Харківській області Східного міжрегіонального управління юстиції (міста Харкова) Гука Сергія Віталійовича про закінчення виконавчого провадження від 28.07.2021 у виконавчому провадженні №64044260.

Згідно з витягом з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу передано на розгляд судді Ніколаєвій Ользі Вікторівні.

Разом з позовною заявою позивачем надана заява про поновлення пропущеного процесуального строку звернення до суду.

Заява вмотивована тим, що у зв`язку з оформленням спадкових прав після смерті батька, наявністю в країні воєнного стану, що ним пропущено законодавчо встановлений строк звернення до суду.

Враховуючи поважність наведених позивачем причин пропуску строку звернення до суду, з метою запобігання обмеження прав позивача на доступ до правосуддя, суд вважає заяву обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Згідно статтями 12, 19, 20, 26 Кодексу адміністративного судочинства України визначений спір належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства Харківським окружним адміністративним судом.

Враховуючи категорію та складність справи, обраний позивачем спосіб захисту і значення справи для сторін, суд вважає, що дана справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження із проведенням судового засідання та викликом (повідомленням) учасників справи, з урахуванням положень статті 287 Кодексу адміністративного судочинства України .

Положеннями частини четвертої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

У порядку підготовки справи до судового розгляду та з метою встановлення усіх фактичних обставин справи, які мають істотне значення для вирішення спору по суті, суд вважає за необхідне зобов`язати відповідача надати суду матеріали виконавчого провадження, які стосуються заявлених позовних вимог.

Керуючись статтями 19, 20, 160, 161, 171, 243, 248, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про поновлення строку звернення до адміністративного суду у справі №520/2634/24 - задовольнити.

Визнати поважними причини пропущення строку звернення до суду ОСОБА_1 у справі №520/2634/24.

Поновити строк ОСОБА_1 для звернення до суду у справі №520/2634/224 у справі №520/2634/24.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Харківській області Східного міжрегіонального управління юстиції (міста Харкова) про визнання протиправною та скасування постанови.

Розгляд і вирішення справи здійснювати одноособово суддею Ніколаєвою Ольгою Вікторівною за правилами спрощеного позовного провадження, з урахуванням положень статті 287 Кодексу адміністративного судочинства України.

Призначити відкрите судове засідання у справі з викликом сторін до Харківського окружного адміністративного суду за адресою: майдан Свободи, місто Харків, зал 11 на 15.03.2024 о 10:00 годинні.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов до 12.03.2024.

У цей же строк зобов`язати відповідача надати суду належним чином завірені копії матеріалів виконавчого провадження, які стосуються заявлених позовних вимог.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву, заперечень до суду.

Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Повідомити сторін, що відзив на позовну заяву (відзив), відповідь на відзив та пояснення повинні відповідати вимогам частин другої-четвертої статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України.

Попередити сторін, що відповідно до частини четвертої статті 5 Кодексу адміністративного судочинства України, суд зобов`язаний вживати заходів для запобігання зловживанню процесуальними правами. У випадку зловживання учасником судового процесу його процесуальними правами, суд застосовує до нього заходи, визначені цим Кодексом.

Попередити відповідача про те, що невиконання ухвали суду в частині витребування доказів може мати наслідком застосування заходів процесуального примусу, передбачених статтями 145, 149 Кодексу адміністративного судочинства України.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, у мережі Інтернет за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud0670/

Копію ухвали та інформацію про права та обов`язки невідкладно направити сторонам.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

СуддяОльга НІКОЛАЄВА

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117479956
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —520/2634/24

Ухвала від 02.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Ніколаєва О.В.

Ухвала від 06.03.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Ніколаєва О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні