Ухвала
від 27.02.2024 по справі 405/984/24
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/984/24

провадження № 1-кс/405/454/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.02.2024 м. Кропивницький

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого ВР ЗСГСД в Кіровоградській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів.

Суд перевірив матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023120000000279 від 22.12.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 240 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні за № 42023120000000279 від 22.12.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 240 КК України, відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Слідчий в обґрунтування клопотання зазначив, що у провадженні слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області перебувають матеріали досудового розслідування, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42023120000000279 від 22.12.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 240 КК України за фактом того, що службові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 вступивши в злочину змову зі службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 здійснили незаконне видобування корисних копалин місцевого значення, а саме піску, шляхом намиву за допомогою « ІНФОРМАЦІЯ_3 » без спеціального дозволу на кристування надрами у великих розмірах.

Встановлено, що службові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 вступивши в злочину змову зі службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 в період з 01.10.2023 по 05.12.2023 року, здійснили оформлення фіктивних документів щодо оприбуткування піску від суб`єктів господарювання за нібито поставлений товар, а самі здійснюють незаконне видобування корисних копалин - піску, шляхом намиву « ІНФОРМАЦІЯ_4 » без спеціального дозволу на користування надрами та в подальшому видобутий пісок використовували ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 » для виготовлення залізобетонних виробів.

Відповідно до інформації з ІНФОРМАЦІЯ_5 , з`ясовано, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 та ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 немає спеціальних дозвіл на користування надрами - піску.

Відповідно до інформації від ІНФОРМАЦІЯ_6 встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , зверталися до ІНФОРМАЦІЯ_6 для отримання дозволу на вихід (проведення діяльності) суден на судноплавній діяльності, Дніпро (виконання днопоглиблювальних робіт згідно проектних відміток), що підтверджується заявками № 545 від 17.10.2023 року, № 557 від 26.10.2023 року, № 571 від 02.11.2023 року, № 579 від 09.11.2023 року, № 582 від 16.11.2023 року, № 599 від 23.11.2023 року. Командуванням оперативного угруповання військ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » надано дозволи на вихід (проведення діяльності) суден на судноплавній ділянці річки Дніпро, що підтверджується затвердженими планами.

Згідно договору оренди землі від 17.06.2021 року, який укладений між ІНФОРМАЦІЯ_8 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з`ясовано, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » взяли в оренду земельну ділянку з кадастровим номером 3525286900:02:000:8051, яка розташована на території Власівської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області для складування, навантаження, перевезення незаконно видобутих корисних копалин - піску.

Встановлено, що спеціальний дозвіл на користування надрами в підприємств ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на території Кіровоградської області Світловодського району за координатами 49.07210, 33.29651, відсутній.

В ходіпроведення досудовогорозслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, а саме до податкової звітності ДП« ІНФОРМАЦІЯ_1 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , яка перебувають у володіння ІНФОРМАЦІЯ_9 , юридична адреса: АДРЕСА_2 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду клопотання був повідомлений належним чином, написав заяву, в якій просив розгляд клопотання проводити без його участі.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_9 , в судове засідання не з`явився про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, причини неявки не повідомив.

Відповідно до ст.107 ч.4 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, якими обґрунтовується необхідність надання тимчасового доступу , слідчий суддя дійшов до наступних висновків.

Судом встановлено, що у провадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023120000000279 від 22.12.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 240 КК України.

Статтею 159 КПК України визначено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

З матеріалів, доданих до клопотання вбачається, що є достатні підстави вважати, що зазначені у клопотанні документи, до яких просить слідчий надати тимчасовий доступ, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_9 (юридична адреса: АДРЕСА_2 ).

Слідчим доведено, що вищезазначені документи самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема, встановлення осіб, що причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 162 КПК України, в документах, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, містяться відомості про персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних та слідчим доведена можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

На підставівикладеного,слідчий суддяприходить довисновку пронадання тимчасовогодоступу додокументів,зазначених вклопотанні,які перебуваютьу володінні ІНФОРМАЦІЯ_9 .

Керуючись ст.ст. 159-166, 309, 369-372 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого ВР ЗСГСД в Кіровоградській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати старшому слідчому ВР ЗСГСД СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей та документів, а саме:

-податкові накладні; податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (ф.№1ДФ); податкова декларація з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності); податкової декларації з податку на прибуток підприємств (з додатками); податкової декларації з податку на додану вартість (з додатками довідкою); розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва; балансу (Звіт про фінансовий стан); звіту про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід); звіту про рух грошових коштів (за прямим методом); звіту про рух грошових коштів (за непрямим методом); звіту про власний капітал; податкових декларацій з податку на додану вартість, додатків 5 до податкових декларацій з податку на додану вартість, уточнюючих розрахунків податкових зобов`язань з податку на додану вартість у зв`язку з виправленням самостійно виявлених помилок, додатку 2 до податкових декларацій з податку на додану вартість, договору про визнання електронних документів, заяв про приєднання до договору про визнання електронних документів, податкових накладних зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних та розрахунків коригування; фіксований сільськогосподарський податок; Звіт про прибутки і збитки та інший сукупний дохід (Звіт про фінансові результати); Баланс (Звіт про фінансовий стан); Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід); Звіт про рух грошових коштів (за прямим методом); Звіт про рух грошових коштів (за непрямим методом); Звіт про власний капітал; Консолідований баланс (Звіт про фінансовий стан); Консолідований звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід); Консолідований звіт про рух грошових коштів (за прямим методом); Консолідований звіт про рух грошових коштів (за непрямим методом); Звіт про зміни у власному капіталі (Звіт про власний капітал); баланс (форма № 1-дс) Додаток 1 до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 101 «Подання фінансової звітності»; Звіт про фінансові результати (форма № 2-дс) Додаток 2 до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 101 «Подання фінансової звітності»; Звіт про рух грошових коштів (форма № 3-дс) Додаток 3 до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 101 «Подання фінансової звітності»; Звіт про власний капітал (форма № 4-дс) Додаток 4 до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 101 «Подання фінансової звітності» (наказ Міністерства фінансів України від 29.11.2017 № 976); Примітки до річної фінансової звітності (форма № 5-дс); Проміжний скорочений звіт про прибутки і збитки та інший сукупний дохід (Звіт про фінансові результати); Примітки до річної фінансової звітності - респондентів ДП« ІНФОРМАЦІЯ_1 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 за період з 01.01.2023 по теперішній час, актів складених за результатами проведення перевірок за період 01.01.2023 по теперішній час, шляхом роздруківки з магнітного носія у разі подачі таких звітів у електронному вигляді, та зняття копій з оригіналів, у разі подачі звітів у паперовому вигляді та відомостіпро відкритібанківські рахунки із зазначенням номеру рахунку, найменування та МФО банківської установи, дати відкриття та закриття рахунків, якими користувалися СГД, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_9 (юридична адреса: АДРЕСА_2 ), з можливістю ознайомитися з нимита зробити їх копії.

Строк дії ухвали встановити до 27.04.2024.

Роз`яснити, що згідно ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117484683
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів. Суд перевірив матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023120000000279 від 22.12.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 240 КК України

Судовий реєстр по справі —405/984/24

Ухвала від 27.02.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 27.02.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 27.02.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні