Ухвала
від 06.03.2024 по справі 613/343/24
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/343/24 Провадження № 2/613/316/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 березня 2024 року м. Богодухів

Суддя Богодухівського районного суду Харківської області Шалімов Д.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Форостянко В.М. до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Еліт Фінанс», треті особи: приватний виконавець виконавчого округу Харківського округу Ярмоленко Олександр Валентинович, приватний нотаріус Киїівського нотаріального округу Остапенка Євгена Михайловича, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Відповідно до положень ст. 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Згідно з ч. 12 ст. 28 ЦПК України, позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

З матеріалів позову вбачається, що позивач ОСОБА_1 має зареєстроване місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 , що відноситься до території Золочівської селищної громади.

Постановою ВерховноїРади України«Про утвореннята ліквідаціюрайонів» від17липня 2020року,яка набралазаконної сили19липня 2020року,у Харківській області ліквідовано, зокрема, Золочівський район та утворено Богодухівський район (з адміністративним центром у місті Богодухів) у складі територій Богодухівської міської, Валківської міської, Золочівської селищної, Коломацької селищної, Краснокутської селищної територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до пункту 3 розділу ХІІ «Прикінцевих та перехідних положень» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію.

Також, відповідно до рішення голови Вищої ради правосуддя України № 399/0/15-23 від 20 квітня 2023 року «Про зміну територіальної підсудності судових справ окремих судів Харківської області», територіальну підсудність Золочівського районного суду Харківської області визначено Дергачівському районному суду Харківської області.

За таких обставин, судом встановлено, що зареєстроване місце проживання позивача знаходиться поза межами території, на яку розповсюджується територіальна юрисдикція Богодухівського районного суду Харківської області.

Відповідно до вимог ст. 378 ЦПК України, прийняте судом рішення з порушенням правил територіальної підсудності є підставою для його скасування судом апеляційної інстанції з направленням справи на розгляд за встановленою законом підсудністю.

Відповідно до ч. 8ст. 165 ЦПК України, якщо за результатами розгляду отриманих судом відомостей про місцезнаходження боржника - юридичної особи або фізичної особи - підприємця буде встановлено, що заява про видачу судового наказу не підсудна цьому суду, суд не пізніше десяти днів з дня надходження заяви постановляє ухвалу про передачу заяви про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами за підсудністю.

Також, відповідно до вимог п.1 ч.1ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи вищевикладене, вважаю за необхідне передати цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВ « Фінансова компанія «Еліт Фінанс», треті особи: приватний виконавець виконавчого округу Харківського округу Ярмоленко О.В., приватний нотаріус Киїівського нотаріального округу Остапенка Є.М., про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, за підсудністю до Дергачівського районного суду Харківської області.

Керуючись ст.ст. 31, 162, 260,353,354,378 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«Фінансова компанія«Еліт Фінанс»,треті особи:приватний виконавецьвиконавчого округуХарківського округуЯрмоленко ОлександрВалентинович,приватний нотаріусКиїівського нотаріальногоокругу ОстапенкаЄвгена Михайловича,про визнаннявиконавчого написутаким,що непідлягає виконанню направитиза підсудністюдо Дергачівського районного суду Харківської області (62300, Харківська область, м. Дергачі, вул. 1-го Травня,63).

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу подано протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

СУДДЯ

СудБогодухівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117484758
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —613/343/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Калиновська Л. В.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні