Вирок
від 07.03.2024 по справі 285/7581/23
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер № 285/7581/23

Провадження № 1-кп/0285/393/24

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 березня 2024 року м. Звягель

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Звягель кримінальне провадження № 285/7581/23 (12023060530001300) за обвинуваченням

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Велика Горбаша, Звягельського району, Житомирської області, громадянина України, непрацюючого, зареєстрованого та фактично проживаючого АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України

УСТАНОВИВ:

24 жовтня 2023 року ОСОБА_4 на території орендованих земель ТзОВ «Фаворит-Агро», що розташовані поблизу с. Мала Горбаша Звягельського району Житомирської області виконував сільськогосподарські роботи зі внесення в грунт мінерального добрива (калію хлористого) на закріпленому за ним тракторі даного підприємства, достовірно знаючи, що по всій території України 24.02.2022 Указом Президента України №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», який затверджений Законом України від 24.02.2022, запроваджено воєнний стан, строк дiї якого продовжено у встановленому законом порядку по даний час, з корисливих мотивів вирішив вчинити крадіжку чужого майна, а саме мінеральних добрив (калій хлористий), які належать ТзОВ «Фаворит-Агро».

Реалізуючи свійзлочинний умисел,переслідуючи корисливиймотив,усвідомлюючи протиправнийхарактер своїхдій,бажаючи незаконнозбагатитися зарахунок чужогомайна, ОСОБА_4 ,того ждня,переконавшись увідсутності власниката сторонніхосіб,які бмогли перешкодитивчиненню злочину, ОСОБА_4 , шляхом вільного доступу, підійшов до контейнеру в якому перебувало мінеральне добриво (калій хлористий) та використовуючи полімерний мішок, який він заздалегідь приніс із собою, умисно відібрав з контейнеру мінеральне добриво і калій хлористий) у полімерний мішок, чим викрав такого на загальну вагу - 57,8 ілограмів, вартістю 1434,59 грн.

Окрім того, ОСОБА_4 продовжуючи свою протиправну діяльність, 04 листопада 2023 року виконував сільськогосподарські роботи зі внесення в ґрунт мінерального добрива (калію хлористого) на закріпленому за ним тракторі даного підприємства на території орендованих земель ТзОВ «Фаворит-Агро», що розташовані поблизу с. Мала Горбаша Звягельського району Житомирської області переконавшись у відсутності власника та сторонніх осіб, які б могли перешкодити вчиненню злочину, ОСОБА_4 , шляхом вільного доступу, підійшов до контейнеру в якому перебувало мінеральне добриво (калій хлористий) та використовуючи полімерний мішок, який він заздалегідь приніс із собою, умисно відібрав з контейнеру мінеральне добриво (калій хлористий) у полімерний мішок, чим викрав такого на загальну вагу - 59,8 кілограмів, вартістю 1484,23 грн.

Продовжуючи свою протиправну діяльність, 20 листопада 2023 року переслідуючи корисливий мотив, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитися за рахунок чужого майна, ОСОБА_4 , того ж дня близько 16 год. 00 хв. приїхавши трактором до місця свого мешкання, що за адресою: АДРЕСА_1 , переконавшись у відсутності власника та сторонніх осіб, які б могли перешкодити вчиненню злочину, ОСОБА_4 , шляхом вільного доступу, підійшов до контейнеру в якому перебувало мінеральне добриво (калій хлористий) та використовуючи відро та полімерний мішок, які він заздалегідь приніс із собою, умисно відібрав з контейнеру мінеральне добриво (калій хлористий) у полімерний мішок, чим викрав такого на загальну вагу - 76,4 кілограми, вартістю 1896,24 грн.

У подальшому ОСОБА_4 вищевказаним викраденим майном, в загальній вазі 194 кілограми, вартістю 24 грн 82 коп. за 1 кг, розпорядився на власний розсуд, спричинивши ТзОВ «Фаворит-Агро» матеріальні збитки на загальну суму 4815, 08 грн.

В судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю та пояснив, що все вказане в обвинувальному акті відповідає дійсності, не заперечує проти дати, місця та способу вчинення кримінального правопорушення, а також не заперечує проти суми та найменування викраденого. В скоєному щиро кається.

Від представника потерпілого до суду надійшла письмова заява в якій він просить дане кримінальне провадження розглядати без його участі. Не наполягає на суворому покаранні.

Судом визнано недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин справи, які ніким не оспорюються і проти чого не заперечують всі учасники судового провадження.

Оцінюючи всі досліджені докази в їх сукупності суд вважає вину ОСОБА_4 у пред`явленому йому обвинуваченні доведеною і кваліфікує його дії за ч. 4 ст. 185 КК України як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненим в умовах воєнного стану.

Обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченого є щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення та добровільне відшкодування завданого збитку.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого не встановлено.

Обираючи вид та міру покарання суд враховує, що вчинене кримінальне правопорушення є тяжким, тяжких наслідків від якого не наступило, особу обвинуваченого, який характеризується по місцю проживання задовільно, не працює, не судимий, обставини кримінального провадження, обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання, відношення обвинуваченого до вчиненого, думку представника потерпілого який не наполягає на суворому покаранні обвинуваченого та призначає покарання у виді позбавлення волі.

Беручи до уваги, що обвинувачений вину визнав, щиро розкаявся у скоєному, не судимий, відшкодував завдану шкоду, за місцем проживання характеризується задовільно, думку представника потерпілого, який не наполягає на суворому покаранні обвинуваченого, суд звільняє його від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком.

Керуючись ст.ст. 367, 368 Кримінального Процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України і обрати йому покарання за цим законом 5 (п`ять) років позбавлення волі.

Відповідно до ст. 75 КК України звільнити засудженого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік.

Згідно п. п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 КК України покласти на засудженого обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Речові докази:

- 4 мішки з мінеральними добривами (калій хлористий) загальна вага мінеральних добрив становить 194 кг залишити ТзОВ «Фаворит-Агро».

Даний вирок може бути оскаржений, не з підстав заперечення обставин, зазначених відповідно до положень ч. 3 ст. 349 КПК України до Житомирського апеляційного суду через Новоград-Волинський міськрайонний суд протягом 30 днів з дня його проголошення.

Засудженому та прокурору копію вироку вручити негайно після його проголошення.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Головуючий: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117489750
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —285/7581/23

Ухвала від 06.03.2024

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Сусловець М. Г.

Вирок від 07.03.2024

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Сусловець М. Г.

Ухвала від 08.12.2023

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Сусловець М. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні