Ухвала
від 04.03.2024 по справі 953/10748/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/10748/23

н/п 2/953/1028/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" березня 2024 р. Суддя Київського районного суду м. Харкова Бородіна Н.М., розглянувши в приміщенні суду в м. Харкові клопотання представника відповідача Державного біотехнологічногоуніверситету адвоката Попова Олександра Ігоровича про участь в судовому засіданні в режимі відео конференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Харківської державної зооветеринарної академії, Державного біотехнологічного університету про стягнення заборгованості по заробітній платі, -

встановив:

Позивач, ОСОБА_1 , звернувся у суд з позовом до відповідачів, Державного біотехнологічного університету та Харківської державної зооветеринарної академії, в якому просить стягнути з Державного біотехнологічного університету заборгованість по заробітній платі за період з 31.08.2021 року по 22.12.2021 року у розмірі 28286,01 грн.

Провадження у справі відкрито.

До суду через систему «Електронний суд» від представника відповідача - адвоката Попова О.І. надійшло клопотання про проведення судового засідання в режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в Єдиній судовій інформаційній телекомунікаційній системі підсистемі відеоконференцзв`язку. В обґрунтування клопотання посилається на те, що не має можливості прийняти участь у судовому засіданні саме у приміщенні суду, однак має намір та бажання прийняти участь у розгляді справи та надати суду відповідні пояснення стосовно позиції відповідача, покладеної в основу його заперечень проти позовних вимог.

Відповідно до ч.1-3 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справиподає заявупро участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуне пізнішеніж зап`ять днівдо судовогозасідання.Копія заявив тойсамий строкнадсилається іншимучасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України"Про електронні документи та електронний документообіг"та"Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Таким чином, для можливості представника відповідача адвоката Попова О.І. приймати участь у судовому засіданні, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання та проводити судове засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Харківської державної зооветеринарної академії, Державного біотехнологічного університету про стягнення заборгованості по заробітній платі, в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку.

Суд зазначає, що згідно ч.5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Керуючись ст.ст. 212, 260 ЦПК України, суддя, -

постановив :

Клопотання - задовольнити.

Судовий розгляд по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Харківської державної зооветеринарної академії, Державного біотехнологічного університету про стягнення заборгованості по заробітній платі, за участю представника Державного біотехнологічногоуніверситету, проводити у режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку з використанням ОСОБА_2 власних технічнихзасобів через особистий кабінет у підсистемі «ВКЗ».

Для участі в судових засіданнях в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку представнику відповідача адвокату Попову О.І. необхідно попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в системі відеоконференцзв`язку «ВКЗ» на офіційному веб-порталі Судової влади України https://vkz.court.gov.ua та перевірити наявні власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції підсистемою відеоконференцзв`язку «ВКЗ».

Роз`яснити, що відповідно ч.5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку «ВКЗ», за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Бородіна Н.М.

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117493891
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі

Судовий реєстр по справі —953/10748/23

Рішення від 07.05.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні