Ухвала
від 07.03.2024 по справі 342/1446/23
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/1446/23

Провадження №2/342/112/2024

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

07 березня 2024 р. м.Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді Федів Л.М.,

з участю секретаря судового засідання Матієк І.П.

провівши відкрите підготовче засідання в залі Городенківського районного суду Івано-Франківської області в цивільній справі за позовом Державного агентства меліорації та рибного господарства України в особі Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Івано-Франківській області, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог Чернелицька селищна рада Коломийського району Івано-Франківської області до ОСОБА_1 про стягнення шкоди, заподіяної порушенням законодавства в галузі охорони, використання і відтворення водних біоресурсів,

В С Т А Н О В И В :

Представник Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Івано-Франківській області звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 , третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог Чернелицька селищна рада Коломийського району Івано-Франківської області та просить: стягнути з відповідача на користь держави (ГУК в Івано-Франківської області, ТГ Чернелиця, 24062100, код СДРПОУ: 37951998, номер рахунку: ІІА 218999980333109331000009634) шкоду, заподіяну порушенням законодавства в галузі охорони, використання і відтворення водних біоресурсів, у розмірі 338 864 грн; стягнути з відповідача на користь Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Івано-Франківській області (Держказначейська служба України, м. Київ, код СДРПОУ: 40605094, номер рахунку: СТА 618201720343130007000096624, МФО: 82017) судовий збір у розмірі 5082,97 грн.

Ухвалою суддіАндріюк І.Г.від 24листопада 2023року позовну заяву Державного агентства меліорації та рибного господарства України в особі Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Івано-Франківській області, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог Чернелицька селищна рада Коломийського району Івано-Франківської області до ОСОБА_1 про стягнення шкоди, заподіяної порушенням законодавства в галузі охорони, використання і відтворення водних біоресурсів, залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвалою суддіАндріюк І.Г.від 13грудня 2023року прийнято до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі за позовною заявою Державного агентства меліорації та рибного господарства України в особі Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Івано-Франківській області, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог Чернелицька селищна рада Коломийського району Івано-Франківської області до ОСОБА_1 про стягнення шкоди, заподіяної порушенням законодавства в галузі охорони,

використання і відтворення водних біоресурсів. Справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання в справі.

На підставі розпорядження керівника апарату суду №37 від 06.02.2024, вказану справу за повторним автоматизованим розподілом справ передано судді Федів Л.М.

Ухвалоюсудді Городенківськогорайонного судуІвано-Франківськоїобласті ФедівЛ.М.від 09 лютого 2024 року прийнято справу № 342/1446/23, до свого провадження. Розгляд справи постановлено розпочати спочатку за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання в справі призначено на 07.03.2024 о 10 год. 30 хв.

Учасники справи в підготовче засідання 07 березня 2024 року не з`явилися.

Представник позивача - Фешовець О.М. до суду 07.03.2024, через канцелярію, подала заяву, в якій зазначила, що не заперечує щодо закінчення стадії підготовчого засідання по справі та призначення даної справи в судове засідання до розгляду по суті цивільного позову. В даній заяві також зазначила, що нова назва Управління відповідно до виписки з ЄДРПОУ - Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм (ДЕРЖРИБАГЕНСТВА) в особі Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Івано-Франківській області.

Представник відповідача - адвокат Візінський В.В. до суду 07.03.2024, через канцелярію, подав заяву, в якій просив підготовче засідання у справі провести за відсутності відповідача та його представника; не заперечують щодо призначення справи до судового розгляду.

Третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог Чернелицька селищна рада Коломийського району Івано-Франківської області до суду 29.12.2023, через канцелярію, подала заяву, в якій просила справу розглядати без представника селищної ради та задовільнити позовну заяву заявника.

Передбачених ч.2 ст. 198ЦПК Українипідстав для відкладення підготовчого засідання судом не встановлено. Згідно вимог ч. 2 ст. 247ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 2 ст. 48, ч. 4 ст. 58 ЦПК України позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

Статтею 90 ЦК України визначено, що юридична особа повинна мати найменування, яке містить інформацію про її організаційно-правову форму та назву. Найменування юридичної особи вказується в її установчих документах і вноситься до єдиного державного реєстру.

Постановою КМУ від 06 жовтня 2023 р. № 1057 "Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України щодо забезпечення реалізації окремих функцій Міністерства аграрної політики та продовольства і Державного агентства меліорації та рибного господарства" перейменовано Державне агентство меліорації та рибного господарства України на Державне агентство розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм

Згідно Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 22.02.2024, ідентифікаційний код відокремленого підрозділу юридичної особи Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Івано-Франківській області - 40605094, місцезнаходження: вул. К. Левицького, 4-Б, м.Тисмениця, Тисменицький район, Івано-Франківська область, 77401, співпадають з ідентифікаційним кодом та місцезнаходженням Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Івано-Франківській області, що вказує на зміну назви.

За змістом ч. 1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Зміна назви юридичної особи тягне тільки правовий наслідок проведення державної реєстрації змін, пов`язаних зі зміною назви, до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.Зміна назви юридичної особи не тягне за собою правонаступництва у зв`язку з відсутністю нового учасника цивільних відносин, якому мають перейти права та обов`язки особи, яка вибула, та юридичної незмінності правопопередника учасника цивільних відносин, який вибуває зі складу учасника цивільного відношення.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за доцільне змінити назву позивача у справі №342/1446/23 з "Державне агентство меліорації та рибного господарства України в особі Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Івано-Франківській області" на "Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм в особі Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Івано-Франківській області".

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено підготовчі дії, передбачені ст.ст.189-199ЦПК України, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, вимог позивача та склад учасників судового процесу. Визначено обставини справи, які підлягають встановленню.

З огляду на відсутність підстав для залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, ухвалення рішення за результатами підготовчого провадження, суд дійшов висновку про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.189,196-198,200,223,258,260-261 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Змінити назву позивача у справі №342/1446/23 з "Державне агентство меліорації та рибного господарства України в особі Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Івано-Франківській області" на "Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм в особі Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Івано-Франківській області".

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм в особі Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Івано-Франківській області, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог Чернелицька селищна рада Коломийського району Івано-Франківської області до ОСОБА_1 про стягнення шкоди, заподіяної порушенням законодавства в галузі охорони, використання і відтворення водних біоресурсів.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 13:15 год. 26 березня 2024 року в приміщенні Городенківського районного суду Івано-Франківської області (м. Городенка вул. Героїв Євромайдану, 7, зал судових засідань № 2).

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Дослідження доказів в судовому засіданні проводити в наступному порядку: після заслуховування вступного слова учасників справи, ознайомитися та дослідити письмові докази, наявні в матеріалах справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Федів Л. М.

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117498990
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища

Судовий реєстр по справі —342/1446/23

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні