Ухвала
від 07.03.2024 по справі 367/2082/24
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/2082/24

Провадження по справі № 2-о/367/169/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження

07 березня 2024 року місто Ірпінь

Суддя Ірпінського міського суду Київської області Чернова О.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Бучанської міської ради Київської області, як орган опіки та піклування, Служба у справах дітей та сім`ї Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, Київський міський центр соціальної підтримки дітей та сім`ї, про усиновлення дитини,-

В С Т А Н О В И В:

До Ірпінського міського суду Київської області надійшла заява ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Бучанської міської ради Київської області, як орган опіки та піклування, Служба у справах дітей та сім`ї Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, Київський міський центр соціальної підтримки дітей та сім`ї, про усиновлення дитини.

Судом встановлено, що зазначена заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст.175, 177, 293, 310, 311 ЦПК України, подана з дотриманням правил підсудності, підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства за правилами окремого провадження, підстав для залишення без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження в цивільній справі немає.

Згідно частини 3 статті 313 ЦПК України для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених Сімейним кодексом України, суд розглядає справи в закритому судовому засіданні.

Відповідно до частин 1, 2 статті 226 Сімейного кодексу України особа має право на таємницю перебування на обліку тих, хто бажає усиновити дитину, пошуку дитини для усиновлення, подання заяви про усиновлення та її розгляду, рішення суду про усиновлення. Дитина, яка усиновлена, має право на таємницю, в тому числі і від неї самої, факту її усиновлення.

За таких обставин суд приходить до висновку, що вищевказану цивільну справу про усиновлення дитини належить розглядати в закритому судовому засіданні

Відповідно до ч.1 ст.313 ЦПК України суд розглядає справу про усиновлення дитини за обов`язковою участю заявника, органу опіки та піклування або уповноваженого органу виконавчої влади, а також дитини, якщо вона за віком і станом здоров`я усвідомлює факт усиновлення, з викликом заінтересованих та інших осіб, яких суд визнає за потрібне допитати.

Частина 1 ст.128 ЦПК України визначає, що суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Враховуючи вище наведене, з метою повного, всебічного з`ясування обставин справи, суд вважає за необхідне визнати явку заявника, заінтересованих осіб чи їх представників обов`язковою.

Керуючись статтями 81, 187, 293, 294, 318 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Бучанської міської ради Київської області, як орган опіки та піклування, Служба у справах дітей та сім`ї Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, Київський міський центр соціальної підтримки дітей та сім`ї, про усиновлення дитини.

Розгляд справи проводити за правилами окремого провадження у закритому судовому засіданні.

Призначити закрите судове засідання на 12 годину 00 хвилин 01 квітня 2024 року.

Розгляд справи проводити судом у складі головуючого судді та двох присяжних.

У закрите судове засідання викликати заявника, представників заінтересованих осіб та двох присяжних.

Явку в судове засідання заявника, заінтересованих осіб та їх представників визнати обов`язковою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: О. В. Чернова

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117499582
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дитини

Судовий реєстр по справі —367/2082/24

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні