Ухвала
від 19.02.2024 по справі 760/20931/23
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/20931/23

Провадження №2/760/4934/24

У Х В А Л А

про відмову в задоволенні клопотання

про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін

19 лютого 2024 року м. Київ

Солом`янський районний суд міста Києва

у складі головуючого - судді Аксьонової Н.М.,

з участю секретаря судового засідання Тодосюк Г.В.,

розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фонд «Фінансова опора», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Головне управління Держпродспоживслужби в місті Києві, про визнання дій протиправними, відшкодування матеріальної та моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до Солом`янського районного суду м.Києва з позовом до ТОВ «Фонд «Фінансова опора», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві, в якому просить суд

- визнати дії ТОВ «Фонд «Фінансова опора» протиправними та такими, що ввели ОСОБА_1 в оману;

- стягнути матеріальну шкоду за придбані ОСОБА_1 посилки у ТОВ «Фонд «Фінансова опора» у розмірі 5970,74 грн;

- стягнути моральну шкоду з ТОВ «Фонд «Фінансова опора» на користь ОСОБА_1 у розмірі 110000 грн.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 12 вересня 2023 року справу розподілено судді Аксьоновій Н.М.

Ухвалою Солом`янського районного суду м. Києва від 18 вересня 2023 року вказану цивільну справу прийнято до розгляду та відкрито спрощене позовне провадження у справі без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

15 лютого 2024 року позивач ОСОБА_1 подала клопотання про розгляд справи в спрощеному провадженні з викликом сторін. В обґрунтування поданого клопотання вказала, що дана справа має для неї надзвичайне значення, оскільки на їїутриманні перебуває недієздатна сестра. Кошти, що в неї булт незаконним шляхом відібрані відповідачем вона хотіла витратити на потреби сестри, враховуючи її тяжкий стан. На даний час, самопочуття сестри значно погіршилось, а ОСОБА_1 не має коштів для того, щоб забезпечити лікування сестри та направити документи до МСЕК для встановлення І групи інвалідності.

Розглянувши указане клопотання, суд прийшов до наступного висновку.

Статтею 279 ЦПК України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

Відповідно ж до ч.6 ст.279 ЦПК України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов:

1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Враховуючи, що предметом позову є стягнення грошової суми у розмірі 115970 грн, що не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а також те, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд прийшов до висновку, що на підставі ч.6 ст.279 ЦПК України у задоволенні клопотання необхідно відмовити.

Керуючись статтями 19, 277, 279 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні клопотання ОСОБА_1 про розгляд цивільної справи за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням сторін - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Солом`янського районного

суду міста Києва Н.М. Аксьонова

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117504843
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій протиправними, відшкодування матеріальної та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —760/20931/23

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні