Ухвала
від 07.03.2024 по справі 914/599/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

07.03.2024 р. Справа № 914/599/24

м. Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Ростислава Матвіїва, розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області, Львівська область, Львівський район, село Сокільники,

до відповідача 1: Приватного підприємства «Місто Лев 2012», м. Львів,

відповідача 2: Приватного підприємства «Континент Лайф», м. Львів,

предмет позову: стягнення 1 142 408, 26 грн,

підстава позову: зобов`язання сплатити безпідставно збережені кошти пайової участі замовника будівництва у створенні та розвитку інфраструктури населеного пункту,

встановив:

04.03.2024 до Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області до Приватного підприємства «Місто Лев 2012», Приватного підприємства «Континент Лайф» про стягнення 1 142 408, 26 грн.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд зазначає про наявність підстав для залишення позову без руху у зв`язку з таким.

Статтями 162, 164 Господарського процесуального кодексу України встановлено вимоги до позовної заяви та документи, як додаються до позовної заяви. Зокрема, згідно з п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до ч. 6 ст. 6 Господарського процесуального кодексу України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку.

У позовній заяві Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області, тобто органу, який відповідно до закону повинен мати зареєстрований електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, відсутні відомості про наявність чи відсутність електронного кабінету, а позовна заява подана засобами поштового зв`язку.

Відповідно до ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Так як у позовній заяві відсутні відомості, визначені п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, то вказане є підставою для залишення позову без руху.

Суд також зазначає, що подання позовної заяви особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, також є самостійною підставою для залишення позову без руху (абз. 2 ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України). І якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави, визначеної абзацом другим частини першої цієї статті, суд у такій ухвалі зазначає про обов`язок такої особи зареєструвати електронний кабінет відповідно до статті 6 цього Кодексу.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області без руху та надати йому можливість усунути допущені недоліки шляхом виконання вимог п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України та надати інформацію про наявність чи відсутність електронного кабінету; у випадку відсутності такого - зареєструвати електронний кабінет відповідно до статті 6 цього Кодексу.

Керуючись статтями 162, 164, 172, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд Львівської області

ухвалив:

1. Позовну заяву Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області у справі № 914/599/24 залишити без руху.

2. Встановити Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області строк 10 днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків позовної заяви у спосіб виконання вимог п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України: надати інформацію про наявність чи відсутність електронного кабінету, а у випадку відсутності такого - зареєструвати електронний кабінет відповідно до статті 6 цього Кодексу.

3. У випадку невиконання вимог даної ухвали позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Матвіїв Р.І.

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117507124
СудочинствоГосподарське
Суть: стягнення 1 142 408, 26 грн, підстава позову: зобов`язання сплатити безпідставно збережені кошти пайової участі замовника будівництва у створенні та розвитку інфраструктури населеного пункту

Судовий реєстр по справі —914/599/24

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 07.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні