Ухвала
від 07.03.2024 по справі 120/13490/23
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

м. Вінниця

07 березня 2024 р.Справа № 120/13490/23

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Альчук М.П., розглянувши матеріали справи за позовом головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області до споживчого товариства "Поділля" про стягнення заборгованості та накладення арешту, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області до споживчого товариства "Поділля" про стягнення заборгованості та накладення арешту.

Позовні вимоги обґрунтовано наявністю у відповідача податкової заборгованості зі сплати податку на нерухоме майно в сумі 100637,17 грн.

Ухвалою суду від 06.09.2023 року було відкрито провадження у цій справі.

До суду року представником позивача подано клопотання про залишення позовної заяви без розгляду на підставі п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України, мотивоване відсутністю заборгованості, що рахується за відповідачем, у зв`язку із самостійною сплатою податкового боргу у повному обсязі.

Розглянувши заяву позивача про залишення позовної заяви без розгляду, суд дійшов наступних висновків.

Згідно з ч. 3 ст. 9 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 5 ст. 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Окрім того, суд враховує, що згідно з вимогами п. 3 ч. 3 ст. 44 КАС України, заявнику, як ініціатору процесу, законодавцем надано широке коло процесуальних прав щодо можливості подання заяв та клопотань, які він може використовувати на власний розсуд, не допускаючи при цьому зловживань. У свою чергу, клопотання про залишення без розгляду позову, є одним із різновидів таких заяв та клопотань.

З огляду на викладене, враховуючи те, що представник позивача подав клопотання про залишення позовної заяви без розгляду, яка не суперечить закону та не порушує чиїх-небудь прав, свобод або інтересів, суд доходить висновку, що у позивача наявні підстави у контексті реалізації диспозитивного права позивача на звернення до суду для залишення позову без розгляду.

Таким чином, заява позивача підлягає задоволенню, а позовну заяву слід залишити без розгляду.

Керуючись ст.ст. 240, 248, 256, 294 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Заяву головного управління ДПС у Вінницькій області про залишення без розгляду позовної заяви - задовольнити.

Позовну заяву головного управління ДПС у Вінницькій області до споживчого товариства "Поділля" про стягнення податкового боргу - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СуддяАльчук Максим Петрович

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117508583
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості та накладення арешту

Судовий реєстр по справі —120/13490/23

Ухвала від 07.03.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 06.09.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні