Ухвала
від 06.03.2024 по справі 2а-2287/09/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про заміну сторони на правонаступника)

06 березня 2024 року м. Житомир справа № 2а-2287/09/0670

категорія 6426

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Романченка Є.Ю.,

розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну позивача у справі Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області до Виробничого комунально житлово-ремонтно експлуатаційного підприємства Малинської міської ради про стягнення 99669,77 грн,

встановив:

До суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну сторони у справі, а саме вибувшого позивача іншою юридичною особою - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області. Заява мотивована тим, що управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області реорганізовано шляхом злиття та утворення Коростенського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, яке в свою чергу, реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, яке є повним правонаступником реорганізованого управління.

У заяві Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області просило розглянути її в письмовому провадженні без виклику сторін.

Суд вважає за можливе розгляд і вирішення заяви здійснити в письмовому провадженні, відповідно до ст. 4 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дослідивши заяву та надані матеріали, суд дійшов висновку про її обґрунтованість, з наступних підстав.

Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 15 жовтня 2009 року в даній справі стягнуто з Виробничо комунального житлово-ремонтного експлуатаційного підприємства Малинської міської ради (код 03330198) на користь управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області 99669 грн 77 коп фінансових санкцій та пені.

Вказана постанова набрала законної сили.

Судом установлено, що згідно постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2016 року №988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирській області реорганізовано шляхом злиття та утворення Коростенського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" від 22 серпня 2018 року №628 вирішено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком.

Згідно зі змістом додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року №628 "Перелік територіальних органів Пенсійного фонду України, які реорганізуються шляхом приєднання", Андрушівське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Бердичівське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Ємільчинське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Житомирське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Коростенське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Коростишівське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Овруцьке об`єднане управління Пенсійного фонду України, Новоград-Волинське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Хорошівське об`єднане управління Пенсійного фонду України реорганізовані шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області.

Запис про проведення державної реєстрації припинення юридичних осіб внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, відтак позивач у справі вибув.

У відповідності до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції, чинній на час вчинення процесуальної дії), у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Пунктом 6 Порядку здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 № 1074, визначено, що права та обов`язки органів виконавчої влади у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади переходять до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Таким чином, у межах спірних правовідносин Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області є правонаступником вибувшого позивача.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне допустити заміну вибувшого позивача його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області та задовольнити заяву останнього.

Керуючись статтями 52, 241-243, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області задовольнити.

Допустити в справі заміну вибувшого позивача на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (10003, м. Житомир, вул. О.Ольжича, 7, код ЄДРПОУ 13559341).

Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до Сьомого апеляційного суду за правилами встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Є.Ю. Романченко

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117509243
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення 99669,77 грн

Судовий реєстр по справі —2а-2287/09/0670

Ухвала від 06.03.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Романченко Євген Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні