Ухвала
від 30.01.2024 по справі 761/2107/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/2107/24

Провадження № 1-кс/761/2123/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 січня 2024 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого відділу Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, в рамках кримінального провадження № 12023100100004269 від 18.10.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий слідчого відділу Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокурором Шевченківської окружної прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , згідно якого просить надати групі слідчим: старшому слідчому СВ Шевченківського УП ГУ Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , слідчому СВ Шевченківського УП ГУ Національної поліції у м. Києві ОСОБА_5 , (або за дорученням уповноваженим особам, в порядку ст. 40 КПК України) дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів та можливість вилучити їх, що становлять історію хвороби ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в тому числі і всіх здійснених рентгенологічних та інших знімків, СКТ, МРТ, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 з можливістю їх вилучення.

Клопотання обґрунтовував тим, що у провадженні слідчого відділу Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023100100004269 від 18.10.2023, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що 18.10.2023 до Шевченківського УП ГУНП у м. Києві надійшла заява ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про те, що він 21.09.2023 приблизно о 20 год. 13 хв., знаходячись за адресою: АДРЕСА_5 , отримав тілесні ушкодження.

На даний час в органу досудового розслідування виникла необхідність у вилученні з ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , оригіналів документів, що становлять історію хвороби ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в тому числі і всіх здійснених рентгенологічних та інших знімків, СКТ, МРТ, що будуть використані під час проведення призначеної судово-медичної експертизи з метою з`ясування наявності у потерпілого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 тілесних ушкоджень, а також ступінь їх тяжкості.

На підставі викладеного слідчий звернувся з вказаним клопотанням.

Слідчий в судове засідання не з`явився, однак подав до суду заяву у якій просив справу слухати у його відсутність, клопотання підтримав, та просив його задовольнити в повному обсязі.

Особи, у володінні яких знаходяться такі документи, у судове засідання не з`явилися, про час та слухання справи повідомлені належним чином.

Дослідивши доводи клопотання й додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для його задоволення, виходячи із наступного.

Так, згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження, у володінні якої знаходиться такі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

При цьому, за змістом ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , що вказані документи самі по собі, а також в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, що обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, неможливо довести іншим шляхом, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

За таких обставин, керуючись вимогами ст. 132, 159, 163 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого слідчого відділу Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, в рамках кримінального провадження № 12023100100004269 від 18.10.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України задовольнити у повному обсязі.

Надати групі слідчим: старшому слідчому СВ Шевченківського УП ГУ Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , слідчому СВ Шевченківського УП ГУ Національної поліції у м. Києві ОСОБА_5 , (або за дорученням уповноваженим особам, в порядку ст. 40 КПК України) дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів та можливість вилучити їх, що становлять історію хвороби ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в тому числі і всіх здійснених рентгенологічних та інших знімків, СКТ, МРТ, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 з можливістю їх вилучення.

Строк дії ухвали становить 1 (один) місяць з дня її постановлення.

Роз`яснити службовим особам ІНФОРМАЦІЯ_2 , що у відповідності до ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає, між тим, відповідно до ст. 309 КПК України, може бути оскаржена протягом 5 днів з моменту її отримання в разі надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, як посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутністю яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Слідчий суддя:

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117514690
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —761/2107/24

Ухвала від 30.01.2024

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні