Ухвала
від 07.02.2024 по справі 761/2056/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/2056/24

Провадження № 2/761/5198/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 лютого 2024 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Мальцев Д.О., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Банк Михайлівський», третя особа-1: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Плеяда», третя особа-2: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Фагор», про визнання кредитних відносин припиненими, -

В С Т А Н О В И В:

До Шевченківського районного суду м. Києва від представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Бойка С.С. надійшов вказаний позов.

Ухвалою суду від 19.01.2024 року позов було залишено без руху через невідповідність вимогам ст. 175-177 ЦПК України, а саме: представнику позивача необхідно зареєструвати електронний кабінет, або в разі його наявності - надати про нього відомості; також надати відомості про наявність або відсутність електронного кабінету сторін по справі, позивачу необхідно доплатити судовий збір та надати докази сплати судового збору крім того, слід зазначити попередній (орієнтований) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи, а також підтвердити те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав, та надати до суду копії позовної заяви та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості учасників процесу, а саме: для третьої особи-2.

07.02.2024 року представником позивача ОСОБА_1 - адвокатом Бойко С.С. на адресу суду на виконанням вимог ухвали суду надано докази про доплату судового збору у розмірі 137 грн. 60 коп.

Однак, як вбачається із змісту заяви, вимоги ухвали суду не виконані, недоліки не усунуті, зокрема позивачем не виконано умови п. 2, п. 9, п. 10 ч. 3 ст. 175 та ч. 1 ст. 177 ЦПК України.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Вимоги до позовної заяви визначені ст. 175, 177 ЦПК України.

Прецедентна практика Європейського суду з прав людини виходить з того, що реалізуючи п.1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо доступності правосуддя та справедливого судового розгляду кожна держава-учасниця цієї Конвенції вправі встановлювати правила судової процедури, в тому числі й процесуальні заборони й обмеження, зміст яких - не допустити судовий процес у безладний рух.

При цьому, Європейський суд зазначає, що право на суд не є абсолютним; воно може бути піддане обмеженням, дозволеним за змістом, тому що право на доступ до суду за самою своєю природою потребує врегулюванню з боку держави ( рішення у справі «Осман проти Сполученого королівства» від 28.10.1998 року, рішення у справі «Круз проти Польщі» від 19.06.2001 року).

Згідно ч. 1,2 ст. 185 ЦПК України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначає недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Згідно положень ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу. Ухвалу про повернення позовної заяви може бути оскаржено. Копія позовної заяви залишається в суді (ч. 6 ст. ст. 185 ЦПК України).

На підставі викладеного та керуючись ст.4, 12, 13, 185, 353-355 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Банк Михайлівський», третя особа-1: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Плеяда», третя особа-2: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Фагор», про визнання кредитних відносин припиненими, - повернути позивачу разом з доданими до неї документами.

Суд роз`яснює, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 261 ЦПК України.

Суддя:

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117514812
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання кредитних відносин припиненими

Судовий реєстр по справі —761/2056/24

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні