Ухвала
від 05.03.2024 по справі 587/629/24
СУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 587/629/24

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

05 березня 2024 року Суддя Сумського районного суду Сумської області Черних О.М., розглянув матеріали за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) до Охтирського дочірнього лісогосподарського підприємства «Охтирський лісгосп» ( м. Охтирка, вул.. Незалежності, 31) про визнання протиправним та скасування наказу про притягнення до дисциплінарної відповідальності

ВСТАНОВИВ :

Позивачі звернулися до суду з вказаною позовноюзаявою.

Однак, суд приходить до висновку, що заява не відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до ст. 50 ЦПК України, позов може бути пред`явлений спільно кількома позивачами або до кількох відповідачів. Кожен із позивачів або відповідачів щодо другої сторони діє в цивільному процесі самостійно. Участь у справі кількох позивачів і (або) відповідачів (процесуальна співучасть) допускається, якщо: предметом спору є спільні права чи обов`язки кількох позивачів або відповідачів; права і обов`язки кількох позивачів чи відповідачів виникли з однієї підстави; предметом спору є однорідні права і обов`язки.

Як убачається зі змісту позовної заяви та матеріалів долучених до неї, позивачі звертаються з об`єднаними позовними вимогами в одному провадженні, однак позивачами не обгрутовані вказані дії та їх доцільність, враховуючи, що поданий позов не містить ознак, передбачених ст. 50 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому ЦПК України, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, у позивачів з відповідачем індивідуальні трудові відносини, в матеріалах справи не міститься трудового договору. До справи додано два різних накази №1 «К» та №5 «К» про прийняття на роботу ОСОБА_1 ( від 26.05.2023 року) та прийняття на роботу ОСОБА_3 (від 12.05.2023 року), позивачі виконували різні трудові обов`язки, діяли самостійно, отримували різну суму заробітної плати.

Відповідно дост.175Цивільного процесуальногокодексу України,при подачіпозовної заявимають зазначатисядокази,що підтверджуютькожну обставину,наявність підставдля звільненнявід доказування, викладобставин,якими позивачобґрунтовує своївимоги;зазначення доказів,що підтверджуютьвказані обставини, відомостіпро вжиттязаходів досудовоговрегулювання спору,якщо такіпроводилися,в томучислі,якщо закономвизначений обов`язковийдосудовий порядокурегулювання спору, відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися.

Відповідно дост.80Цивільногопроцесуального кодексуУкраїни,кожна стороназобов`язанадовести тіобставини,на яківона посилаєтьсяяк напідставу своїхвимог ізапереченькрім випадків, встановлених цим Кодексом.

У позовній заяві повинні не лише міститися позовні вимоги, а й бути викладені обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, і зазначені докази, що підтверджують кожну обставину.

Виходячи з наведеного, вбачається суперечність в заявлених вимог та змісту позову з доданими доказами, позивачі мають звертатися до суду з окремими позовними вимогами оскільки є недоцільним розгляд даного спору в одному провадженні виходячи з індивідуальності заявлених вимог.

Враховуючи викладене вище, відповідно до ст. 121 ЦПК України позовна заява, подана без додержання вимог, викладених у статтях 174, 175 ЦПК України, підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 95, 175, 177 ЦПК України, суддя-

ПОСТАНОВИЛА:

Позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) до Охтирського дочірнього лісогосподарського підприємства «Охтирський лісгосп» ( м. Охтирка, вул.. Незалежності, 31) про визнання протиправним та скасування наказу про притягнення до дисциплінарної відповідальності залишити без руху, запропонувавши позивачу в десятиденний строк з дня вручення ухвали усунути недоліки, про що повідомити і пояснити, що в іншому випадку позовна заява буде вважатися неподаною.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Черних

СудСумський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117517915
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —587/629/24

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Черних О. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Черних О. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Черних О. М.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Черних О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні