Ухвала
від 06.03.2024 по справі 910/8064/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

06.03.2024м. ДніпроСправа № 910/8064/16

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши матеріали заяви Акціонерного товариства "Український будівельно-інвестиційний банк" до боржника Спільного українсько-німецького підприємства "Марком" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю (49008, м. Дніпро, Красногвардійський район, вул. Робоча, буд.152, код ЄДРПОУ 14364757) про визнання грошових вимог у загальному розмірі 13 321 164,21 грн.

Представники:

від кредитора представник Драненко Я.В. дов. № 01 від 10.10.2023

від боржника ліквідатор не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Справа про банкрутство Спільного українсько-німецького підприємства "Марком" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю (49008, м. Дніпро, Красногвардійський район, вул. Робоча, буд.152, код ЄДРПОУ 14364757) перебуває на стадії ліквідаційної процедури.

12.02.2024 до суду від АТ "Український будівельно-інвестиційний банк" надійшла заява до боржника про визнання грошових вимог у загальному розмірі 13 321 164,21 грн.

Ухвалою господарського суду від 13.02.2024 заяву Акціонерного товариства "Український будівельно-інвестиційний банк" про визнання забезпечених грошових вимог до боржника - залишено без руху. Запропоновано Акціонерному товариству "Український будівельно-інвестиційний банк" протягом 5 - ти днів з дня вручення ухвали суду усунути недоліки заяви, а саме: надати всю первинну документацію, що підтверджують вимоги до боржника, а саме: кредитного договору № LN/U/04-0298 від 30.09.2015 та додатками до нього, договір про факторингове обслуговування № FV/U/05-0001 від 29.11.2012 та додатками до нього, довідку щодо погашення (непогашення) суми кредиту, детальний розрахунок заборгованості за простроченими процентами з визначенням періоду нарахувань процентів та інше; надати докази реєстрації АТ "Український будівельно-інвестиційний банк" та його представника в електронному кабінеті відповідно до статті 6 Господарського процесуального кодексу України; надати відомості про наявність або відсутність даних електронних кабінетів у боржника та ліквідатора.

15.02.2024р. до суду від Акціонерного товариства "Український будівельно-інвестиційний банк" надійшла заява про усунення недоліків.

Ухвалою господарського суду від 19.02.2024 заяву Акціонерного товариства "Український будівельно-інвестиційний банк" до боржника Спільного українсько-німецького підприємства "Марком" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю про визнання грошових вимог у загальному розмірі 13 321 164,21 грн. - прийнято до розгляду. Призначено судове засідання для розгляду заяви Акціонерного товариства "Український будівельно-інвестиційний банк" до боржника Спільного українсько-німецького підприємства "Марком" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю про визнання грошових вимог у загальному розмірі 13 321 164,21 грн. на 06.03.2024р. о 12:20год. Зобов`язано: Ліквідатора - надати суду повідомлення щодо розгляду грошових вимог АТ "Український будівельно-інвестиційний банк". АТ "Український будівельно-інвестиційний банк" - надати суду всі документи підтверджуючи заявлені кредиторські вимоги до боржника (оригінали для огляду). Явку в судове засідання учасникам провадження у справі про банкрутство визнано обов`язковою. Господарський суд зазначає, що сторони мають право направляти всі звернення до господарського суду засобами електронного зв`язку.

05.03.2024 до суду від ліквідатора надійшло повідомлення про розгляд кредиторських вимог АТ "Український будівельно-інвестиційний банк". Судом повідомлення прийнято до відома.

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частину ухвали.

Розглянувши в судовому засіданні 06.03.2024 матеріали заяви Акціонерного товариства "Український будівельно-інвестиційний банк" до боржника Спільного українсько-німецького підприємства "Марком" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю про визнання грошових вимог у загальному розмірі 13 321 164,21 грн., заслухавши присутніх учасників провадження у справі, господарський суд встановив, що АТ "Український будівельно-інвестиційний банк" не надано до заяви всіх документальних доказів в підтвердження заявлених кредиторських вимог, а тому господарський суд вважає за доцільне відкласти судове засідання.

Представник АТ "Український будівельно-інвестиційний банк" не заперечував проти відкладення.

Враховуючи вищенаведене, для повного та всебічного розгляду справи, господарський суд вирішив відкласти судове засідання з розгляд заяви Акціонерного товариства "Український будівельно-інвестиційний банк" до боржника Спільного українсько-німецького підприємства "Марком" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю про визнання грошових вимог у загальному розмірі 13 321 164,21 грн. на 16.04.2024р. о 11:20год.

Крім того, представник АТ "Український будівельно-інвестиційний банк" Драненко Я.В. в судовому засіданні заявив усне клопотання про проведення наступного судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши звернення представника АТ "Український будівельно-інвестиційний банк" Драненко Я.В., господарський суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 197 ГПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з ч. ч. 7, 8 ст. 11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення. Судові засідання проводяться виключно в спеціально обладнаному для цього приміщенні суду - залі засідань, яке придатне для розміщення сторін та інших учасників судового процесу і дає змогу реалізувати надані їм процесуальні права і виконувати процесуальні обов`язки, передбачені законом.

Відповідно до п. 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції", до повного забезпечення функціонування системи відеоконференцзв`язку в усіх судах України учасники судового процесу можуть брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції лише за наявності технічної можливості для її проведення у відповідних судах.

В Господарському суді Дніпропетровської області наявна технічна можливість проведення судового засідання у справі №910/8064/16, призначеного на 16.04.2024р. о 11:20 год., у режимі відеоконференції.

З огляду на викладене, суд вважає за можливе провести судове засідання у справі №910/8064/16, призначене на 16.04.2024р. о 11:20 год., у режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 121, 197, 216, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Відкласти судове засідання з розгляд заяви Акціонерного товариства "Український будівельно-інвестиційний банк" до боржника Спільного українсько-німецького підприємства "Марком" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю про визнання грошових вимог у загальному розмірі 13 321 164,21 грн. на 16.04.2024р. о 11:20год.

Усне клопотання представника АТ "Український будівельно-інвестиційний банк" Драненко Я.В. про проведення наступного судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобі - задовольнити.

Судове засідання призначене на 16.04.2024р. о 11:20год., відбудеться в приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судових засідань №3-409 за адресою: м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1 в режимі відеоконференції за допомогою "підсистема відеоконференцзв`язку ЄСІТС" (https://vkz.court.gov.ua).

Роз`яснити учаснику відеоконференції, що для участі в судовому засіданні йому необхідно:

- зайти та авторизуватись в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до початку судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку;

- очікувати запрошення секретаря до участі у судовому засіданні.

Попередити сторін, що відповідно до частини 5 статті 197 Господарського процесуального кодексу України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Зобов`язати АТ "Український будівельно-інвестиційний банк" - надати суду всі документи підтверджуючи заявлені кредиторські вимоги до боржника (оригінали для огляду), надати суду витяг з реєстру обтяжень щодо внесення майна банкрута, яке перебуває в заставі у АТ "Український будівельно-інвестиційний банк", надати пояснення з якого періоду майно боржника перебувало в заставі, надати суду відомості щодо погашення (непогашення) боржником заборгованості перед АТ "Український будівельно-інвестиційний банк", надати суду детальний розрахунок заявлених кредиторських вимог які нараховані до дня відкриття провадження у справі (22.11.2016) та до дня визнання боржника банкрутом (10.04.2018) з окремим зазначенням суми основного боргу та суми забезпечення.

Явку в судове засідання учасникам провадження у справі про банкрутство визнати обов`язковою.

Господарський суд зазначає, що сторони мають право направляти всі звернення до господарського суду засобами електронного зв`язку.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена у 10-ти денний строк до Центрального апеляційного господарського суду через господарський суд Дніпропетровської області.

Ухвала підписана - 08.03.2024р.

Копію ухвали надіслати: ліквідатору, АТ "Український будівельно-інвестиційний банк".

Суддя І.В. Владимиренко

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117526022
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання грошових вимог у загальному розмірі 13 321 164,21 грн

Судовий реєстр по справі —910/8064/16

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 06.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 01.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 13.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні