Ухвала
від 05.03.2024 по справі 922/4209/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"05" березня 2024 р.м. ХарківСправа № 922/4209/21

Господарський суд Харківської області у складі:

судді: Яризька В.О.

при секретарі судового засідання : Трофименко С.В.

розглянувши справу

за заявоютовариства з обмеженою відповідальністю "Схід Фінанс" доПриватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод" про визнання банкрутом за участю :

представника ТОВ "Схід Фінанс" : Стецина Ігор Володимирович (в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів)

представника боржника : Князєв В.О.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 25.11.2021 відкрито провадження у справі № 922/4209/21 про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод", визнано розмір вимог ініціюючого кредитора у сумі основного боргу 38 868 128,70 грн, у сумі 22 700,00 грн сплаченого судового збору, у сумі 54 000,00 грн авансування винагороди арбітражного керуючого, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Капустіна В.В. тощо.

26.11.2021, за номером 67723 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет оприлюднено оголошення (повідомлення) про відкриття провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод".

На адресу суду надійшли заяви ОСОБА_1 , Приватного підприємства "Інсам Авто", АТ "Міжнародний резервний банк" з грошовими вимогами до боржника, які були призначені до розгляду в судовому засіданні.

Проте, попереднє судове засідання не відбулось, у зв`язку з направленням матеріалів справи до Східного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод" на ухвалу Господарського суду Харківської області від 25.11.2021 у даній справі.

Під час перебування матеріалів справи за межами Господарського суду Харківської області на адресу суду надійшли заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Схід Фінанс" та ГУ ДПС у Харківській області.

Постановою Східного апеляційного господарського суду від 20.09.2022 апеляційну скаргу Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод" залишено без задоволення, ухвалу Господарського суду Харківської області від 25.11.2021 у справі № 922/4209/21 залишено без змін.

Ухвалою Верховного Суду від 13.01.2023 відмовлено у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод" на постанову Східного апеляційного господарського суду від 20.09.2022 у справі № 922/4209/21.

В подальшому, ухвалою суду від 17.02.2023 відмовлено в задоволенні клопотання Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод" про зупинення провадження у справі №922/4209/21.

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 16.10.2023 попереднє засідання у справі №922/4209/21 призначено на 09.11.2023; зобов`язано розпорядника майна виконати вимоги ухвали суду від 25.11.2021 та надати суду звіт про хід процедури розпорядження майном боржника.

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 16.10.2023 прийнято заяву ТОВ "Схід Фінанс" з грошовими вимогами до боржника та призначено до розгляду в попереднє засіданняна 09.11.2023; зобов`язано боржника разом з розпорядником майна розглянути заяву кредитора та письмово повідомити про результати розгляду заявника та суд до дати проведення судового засідання.

Також, ухвалою Господарського суду Харківської області від 16.10.2023 прийнято заяву ГУ ДПС у Харківській області, утворене на правах відокремленого підрозділу ДПС України з грошовими вимогами до боржника та призначено до розгляду в попереднє засідання09.11.2023; зобов`язано боржника разом з розпорядником майна розглянути заяву кредитора та письмово повідомити про результати розгляду заявника та суд до дати проведення судового засідання.

Розгляд справи у попередньому судовому засіданні неодноразово відкладався.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 08.02.2023 відсторонено арбітражного керуючого Капустіна Володимира Володимировича (свідоцтво №124 від 06.02.13) від виконання обов`язків розпорядника майна Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод"; зобов`язано арбітражного керуючого Капустіна Володимира Володимировичавиконувати повноваження розпорядника майна Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод" до призначення судом іншого розпорядника у передбаченому законом порядку; зобов`язано арбітражного керуючого Капустіна В.В. надати повний та детальний звіт про вчинені дії в процедурі розпорядження з наданням підтверджуючих документів; зобов`язано учасників справи виконати у повному обсязі вимоги попередніх ухвал суду; ухвалено звернутись до автоматизованої системи для визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення розпорядником майна Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод"; запропоновано визначеному шляхом автоматизованого відбору арбітражному керуючому протягом п`яти днів з моменту отримання цієї ухвали подати заяву про участь у цій справі; відкладено розгляд попереднього засіданняна 05.03.2024.

13.02.2024 до суду від арбітражної керуючої Жураковської Людмили Валеріївни надійшла заява на участь у справі у якості розпорядника майна Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод".

Присутній в судовому засіданні представник ТОВ "Схід Фінанс" та представник боржника заперечень стосовно кандидатури арбітражної керуючої Жураковської Л.В. на призначення її розпорядником Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод", не висловили.

Арбітражний керуючий Капустін В.В., який виконує повноваження розпорядника в даній справі, в судове засідання не з`явився, про причини неявки суду не повідомив, вимоги попередніх ухвал не виконав, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений у відповідності до вимог чинного законодавства.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явились, про час та місце розгляду справи були повідомлені у встановленому законом порядку.

Розглянувши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Як вже було зазначено, ухвалою господарського суду Харківської області від 08.02.2023 відсторонено арбітражного керуючого Капустіна Володимира Володимировича (свідоцтво №124 від 06.02.13) від виконання обов`язків розпорядника майна Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод".

Згідно положень ч. 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, визначеного Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою, від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів.

Оскільки комітет кредиторів так і не було створено в даній справі та враховуючи, що ініціюючим кредитором не запропоновано кандидатуру арбітражного керуючого для призначення розпорядником майна в даній справі, суд звернувся до автоматизованої системи для визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення розпорядником майна Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод" та запропонував визначеному шляхом автоматизованого відбору арбітражному керуючому протягом п`яти днів з моменту отримання цієї ухвали подати заяву про участь у цій справі.

Відповідно до довідки щодо кандидатури арбітражного керуючого від 09.02.2024, автоматизованою системою визначено арбітражну керуючу Жураковську Людмилу Валеріївну (свідоцтво №182 від 13.02.2013)

Арбітражною керуючою Жураковською Л.В. подана відповідна заява на участь у справі.

У поданій заяві арбітражна керуюча Жураковська Л.В. зазначила, що не відноситься до категорії осіб, які не можуть бути призначені розпорядником у даній справі відповідно до ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства. Діяльність арбітражної керуючої Жураковської Л.В. застрахована, про що свідчить договір № ДЦВАК/089/23 добровільного страхування цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого за шкоду, яку може бути завдано у зв`язку з виконанням його обов`язків від 13.04.2023, який укладено з ПрАТ СК "Рідна", з доказами сплати страхового платежу.

За наслідком дослідження заяви та доданих доказів судом встановлено відповідність кандидатури арбітражної керуючої Жураковської Л.В. вимогам Кодексу України з процедур банкрутства.

За таких обставин суд призначає арбітражну керуючу Жураковську Людмилу Валеріївну (свідоцтво №182 від 13.02.2013) розпорядником Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод".

Враховуючи те, що у справі призначено іншого розпорядника суд вважає за необхідне відкласти попереднє засідання, зобов`язаши розпорядника майна арбітражну керуючу Жураковську Людмилу Валеріївну виконати у повному обсязі вимоги попередніх ухвал суду.

Керуючись статтями 28, 44-48 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 233-235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Призначитиарбітражну керуючу Жураковську Людмилу Валеріївну (свідоцтво №182 від 13.02.2013, адреса : 04119, м.Київ, вул. Деревлянська (колишня вул. Якіра), 18, к/оф №72) розпорядником Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод".

Зобов`язати арбітражного керуючого Капустіна Володимира Володимировича (свідоцтво №124 від 06.02.13) передати всю документацію, пов`язану з процедурою розпорядження майном Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод" арбітражній керуючій Жураковській Л.В. за актом приймання-передачі протягом п`яти днів з дня отримання ухвали суду.

Зобов`язати розпорядника майна арбітражну керуючу Жураковську Людмилу Валеріївну виконати у повному обсязі вимоги попередніх ухвал суду, у тому числі вимоги ухвали суду від 25.11.2021 року та надати детальний звіт про вчинені дії в процедурі розпорядження з наданням підтверджуючих документів.

Відкласти попереднє засідання на "18" квітня 2024 р. о 12:00

Судове засідання відбудеться за адресою : м. Харків, пл. Свободи 5 Держпром 8-й під`їзд, зал № 129.

Повідомити учасників справи, що відповідно до ч. 6 ст. 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Ухвалу направити представнику ПрАТ "Слобожанський коксовий завод" Князєву В.О. ( АДРЕСА_1 ), розпоряднику майна арбітражній керуючій Жураковській Людмилі Валеріївни (свідоцтво №182 від 13.02.2013, адреса : 04119, м.Київ, вул. Деревлянська (колишня вул. Якіра), 18, к/оф №72), арбітражному керуючому Капустіну В.В. (через кабінет системи "Електронний суд"), ТОВ "Схід Фінанс" (через кабінет системи "Електронний суд"), ПП "Інсам Авто" (узвіз Крутогірний, 14, м.Дніпро, 49000), ГУ ДПС у Харківській області (через кабінет системи "Електронний суд"), Тарасову П.С. ( АДРЕСА_2 ), АТ "Міжнародний резервний банк (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 46).

Ухвала набирає законної сили з дня постановляння.

Ухвала в частині призначення арбітражної керуючої Жураковської Л.В. розпорядником майна Приватного акціонерного товариства "Слобожанський коксовий завод" може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені статтями 255, 256 ГПК України. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складено та підписано 08.03.2024.

Суддя Яризько В.О.

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117526657
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —922/4209/21

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 18.01.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні