Ухвала
від 07.03.2024 по справі 361/5054/16-к
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 361/5054/16-к

провадження № 1-кп/361/17/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.03.2024 м. Бровари

Броварський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючої судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 , його захисника адвоката ОСОБА_5 ,

представника потерпілого адвоката ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Бровари Київської області обвинувальний акт у кримінальному провадженні №12015110130003702 від 01.10.2015 за обвинуваченням

ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

У зв`язку закінченням строку відрядження до Броварського міськрайонного суду Київської області у судді ОСОБА_7 , згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19.06.2023 головуючим суддею визначено суддю ОСОБА_1 .

Попереднім головуючим суддею було проведено процесуальні дії в межах судового розгляду вказаного обвинувального акту, зокрема, розпочато судовий розгляд, прокурором оголошено обвинувальний акт, роз`яснено обвинуваченому суть обвинувачення, визначено обсяг доказів, що підлягають доказуванню, та порядок їх дослідження, допитано потерпілого та долучено до матеріалів справи письмові докази.

Відповідно до ч. 1 ст. 319 КПК України судовий розгляд у кримінальному провадженні повинен бути проведений в одному складі суддів. У разі якщо суддя позбавлений можливості брати участь у судовому засіданні, він має бути замінений іншим суддею, який визначається у порядку, встановленомучастиною третьою статті 35цього Кодексу. Після заміни судді судовий розгляд розпочинається спочатку, крім випадків, передбаченихчастиною другоюцієї статті тастаттею 320цього Кодексу, при цьому згідно ч. 2 цієї статті Суд вмотивованоюухвалою можеприйняти рішенняпро відсутністьнеобхідності розпочинатисудовий розглядз початкута здійснюватиповторно всіабо частинупроцесуальних дій,які вжездійснювалися підчас судовогорозгляду дозаміни судді,якщо такерішення неможе негативновплинути насудовий розглядта заумови дотриманнятаких вимог: 1)сторони кримінальногопровадження,потерпілий ненаполягають нановому проведенніпроцесуальних дій,які вжебули здійсненнісудом дозаміни судді; 2)суддя,що замінивсуддю,який вибув,ознайомився зходом судовогопровадження таматеріалами кримінальногопровадження,наявними врозпорядженні суду,згоден зприйнятими судомпроцесуальними рішеннямиі вважаєнедоцільним новепроведення процесуальнихдій,що вжебули проведенідо замінисудді. У випадку, передбаченому цією частиною, докази, що були дослідженні під час судового розгляду до заміни судді, зберігають доказове значення та можуть бути використані для обґрунтування судових рішень.

У судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 не вбачає необхідності розпочинати розгляд справи спочатку та пропонує продовжує судовий розгляд зі стадії, на якій припинив розгляд справи попередній склад суду.

Представник потерпілого адвокат ОСОБА_6 підтримав позицію прокурора.

Захисник обвинуваченого адвокат ОСОБА_5 , позицію якої підтримав обвинувачений ОСОБА_4 , не заперечує проти продовження судового розгляду з тієї стадії, на якій зупинився попередній головуючий, не наполягає на новому проведенні процесуальних дій, які були вже здійснені судом до заміни судді, однак просить суд змінити обсяг доказів, який попереднім головуючим суддею було ухвалено дослідити, а саме провести допит свідка ОСОБА_8 , який допитувався ще першим складом суду, покази якого можуть мати важливе значення для справи та з метою забезпечення всебічного розгляду даної справи.

Враховуючи, що головуюча суддя ОСОБА_1 ознайомилася з ходом судового провадження та матеріалами кримінального провадження, наявними в розпорядженні суду, згодна з прийнятими судом процесуальними рішеннями, враховуючи вимоги ч. 2 ст. 319 КРК України та думку учасників судового провадження, суд приходить до висновку про відсутність необхідності розпочинати судовий розгляд з початку та здійснювати процесуальні дії, які здійснювалися під час судового розгляду до заміни судді, однак з метою недопущення порушення процесуальних прав всіх учасників судового процесу, враховуючи загальні засади кримінального провадження, які є базовими при здійсненні правосуддя, та положення ст. 349 КПК України, вважає за необхідне здійснити повторний допит свідка ОСОБА_8 .

Керуючись ст. 319, ст. 369-372 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Встановити відсутність необхідності розпочинати судовий розгляд з початку та проводити повторно процесуальні дії,які здійснювалисяпід чассудового розглядудо замінисудді: оголошення обвинувального акту, роз`яснення обвинуваченому суті обвинувачення, визначення обсягу доказів, що підлягають доказуванню, та порядок їх дослідження, долучення до матеріалів справи письмових доказів та допит потерпілого у кримінальному провадженні №12015110130003702 від 01.10.2015 за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Клопотання захисника обвинуваченого адвоката ОСОБА_5 про виклик та повторний допит в судовому засіданні свідка ОСОБА_8 - задовольнити.

Змінити ухвалений в судовому засіданні 18.01.2022 обсяг доказів та порядок їх дослідження, та з урахуванням проведених раніше процесуальних дій затвердити наступний порядок дослідження доказів:

-дослідження письмових матеріалів кримінального провадження;

-допит свідка ОСОБА_8 ;

-допит обвинуваченого;

-дослідження письмових доказів сторони захисту (у разі їх наявності).

Проведення судового засідання відкласти на 10.05.2024 на 12-00 годину.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117526894
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України

Судовий реєстр по справі —361/5054/16-к

Ухвала від 07.03.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сіренко Н. С.

Ухвала від 23.10.2023

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сіренко Н. С.

Ухвала від 30.11.2021

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Скрипка О. В.

Ухвала від 13.09.2021

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Скрипка О. В.

Ухвала від 10.10.2016

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Кічинська О. Ф.

Ухвала від 23.09.2016

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Кічинська О. Ф.

Ухвала від 05.09.2016

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Рабець М. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні