Ухвала
від 06.03.2024 по справі 560/18563/23
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 560/18563/23

УХВАЛА

06 березня 2024 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючої-судді Ковальчук О.К. розглянувши адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області , Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області про визнання відмови протиправною та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася в суд із позовом до Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, в якому просить визнати протиправною відмову Головного управління Пенсійного фонду України у Хмельницькій області щодо виплати грошової допомоги у розмірі десяти місячних пенсій станом на день її призначення відповідно до пункту 7-1 розділу XV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" та зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України у Хмельницькій області зарахувати страховий стаж на посаді педагога-куратора Луцького ліцею № 14 з 02.09.1997 по 01.09.2007 та виплатити грошову допомогу у розмірі десяти місячних пенсій, передбаченої пунктом 7-1 розділу XV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування".

Хмельницький окружний адміністративний суд відкрив провадження у цій адміністративний справі за правилами спрощеного позовного провадження.

Ухвалами від 26.01.2024 Хмельницький окружний адміністративний суд залучив до участі у справі як співвідповідача Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області та відмовив у задоволенні клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін.

До позову позивачка долучила довідку департаменту освіти Луцької міської ради від 17.07.2023 №Щ-65/16.3-10, за змістом якої рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради народних депутатів від 16.09.1996 № 455 "Про затвердження окремих штатних одиниць Луцьких закладів освіти" введена посада педагог-організатор /класний/. Посада педагога-організатора передбачена Переліком закладів і установ освіти, охорони здоров`я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.1993 № 909, період роботи за цією посадою зараховується до спеціального стажу роботи, який дає право на пенсію за вислугу років. Посада педагога куратора Переліком не передбачена, однак посадові обов`язки педагога-куратора ідентичні із посадовими обов`язками і характером роботи посади педагога-організатора.

Ухвалою від 19.02.2024 Хмельницький окружний адміністративний суд витребував у Департаменту освіти Луцької міської ради копію листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 06.10.2011 №10/2-724.

На виконання ухвали суду від 19.02.2024 Департамент освіти Луцької міської ради повідомив, що строк зберігання листів становить 5 років, тому немає можливості надати витребуваний документ.

За змістом довідки комунального закладу загальної середньої освіти "Луцький ліцей № 14 імені Василя Сухомлинського Луцької міської ради" від 07.09.2023 №01/22/132 (яка міститься у матеріалах справи) робота педагога-куратора передбачала такі основні напрями і форми: вивчення дитячого колективу шляхом проведення тестування, анкетування, діагностування; залучення до самоврядування; допомога учням у виборі спецкурсів, факультативів, клубів, гуртків, секцій для розвитку інтересів; відвідування сім`ї з метою вивчення матеріально-побутових умов сім`ї, врахування позитивних і негативних проявів у виховному досвіді сім`ї учня; проведення батьківських зборів і родинних свят протягом навчального року; залучення батьків до позакласних заходів; проведення годин тематичного спілкування, виховних годин, інших позакласних заходів з урахуванням вікових особливостей; організація бесід з психологом; проведення тренінгів, ділових ігор тощо, проведення педконсиліумів; відвідування уроків; організація навчальної діяльності класу і кожного учня; координація взаємин учителів і батьків; узгодження навчального і позакласного навантаження учнів; проведення індивідуальної роботи з учнями; організація колективу класу на виконання спільної справи; організація і проведення екскурсій; профілактика бездоглядності, правопорушень і злочинів; виявлення виховних проблем класу, використання індивідуальних і групових форм у виховній роботі. Зазначено, що позивачка проходила курси підвищення кваліфікація як класний керівник та атестувалася на відповідність займаній посаді.

Ухвалою від 27.02.2024 Хмельницький окружний адміністративний суд витребував у комунального закладу загальної середньої освіти "Луцький ліцей № 14 імені Василя Сухомлинського Луцької міської ради" посадові інструкції педагога-куратора та педагога-організатора.

На виконання ухвали суду від 27.02.2024 комунальний заклад загальної середньої освіти "Луцький ліцей № 14 імені Василя Сухомлинського Луцької міської ради" надіслав посадову інструкцію педагога-куратора та вказав, що посадова інструкція педагога-організатора така ж сама , проте змінилась лише назва посади: педагог-куратор на педагог-організатор-класний керівник.

Відповідно до частини 2 статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору на стороні відповідача, комунальний заклад загальної середньої освіти "Луцький ліцей № 14 імені Василя Сухомлинського Луцької міської ради", оскільки рішення у справі може вплинути на його права та обов`язки.

Керуючись статтями 49, 50, 248, 256 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, комунальний заклад загальної середньої освіти "Луцький ліцей № 14 імені Василя Сухомлинського Луцької міської ради".

Запропонувати третій особі надати пояснення або відзив на позов протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддя О.К. Ковальчук

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117531294
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, з них осіб, звільнених з публічної служби

Судовий реєстр по справі —560/18563/23

Рішення від 01.04.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 06.03.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 06.03.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 27.02.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 19.02.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 26.01.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 26.01.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 20.10.2023

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні