Ухвала
від 26.02.2024 по справі 132/3685/23
КАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 132/3685/23

2/132/212/24

Номер рядка звіту 17

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

26 лютого 2024 року м. Калинівка

Суддя Калинівського районного суду Вінницької області Сєлін Є.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія управління активами" (08200, Київська область, місто Ірпінь, вулиця Стельмаха, будинок 9а, офіс №203), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Липовецький відділ державної виконавчої служби у Вінницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) (22500, Вінницька область, місто Липовець, вулиця Василя Липківського, будинок №57), приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гуревічов Олег Миколайович (01001, місто Київ, вулиця Мала Житомирська, будинок 6/5) про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню,

ВСТАНОВИВ:

На адресу Калинівського районного суду Вінницької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія управління активами", треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Липовецький відділ державної виконавчої служби у Вінницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гуревічов Олег Миколайович про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, яка згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 27.11.2023р. передана на розгляд судді Сєліну Є.В.

Ухвалою Калинівського районного суду даний позов було залишено без руху та наданий строк для усунення недоліків, позивач ОСОБА_1 усунула недоліки позовної заяви.

Відповідно до ч.2 ст.27 ЦПК України, позови до юридичних осіб за загальним правилом пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Проте стаття 28ЦПК України регулює підсудність справ за вибором позивача. Зокрема, позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання (ч.12ст.28 ЦПК України).

Місце виконання рішення визначене статтею 24 Закону України «Про виконавче провадження».

Так, згідно ч.1ст.24 Закону України «Про виконавче провадження»виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна. Право вибору місця відкриття виконавчого провадження між кількома органами державної виконавчої служби, що можуть вчиняти виконавчі дії щодо виконання рішення на території, на яку поширюються їхні функції, належить стягувачу.

Відповідно до ч.2 ст.24 Закону України «Про виконавче провадження», приватний виконавець приймає до виконання виконавчі документи за місцем проживання, перебування боржника - фізичної особи, за місцезнаходженням боржника - юридичної особи або за місцезнаходженням майна боржника. Виконавчі дії у виконавчих провадженнях, відкритих приватним виконавцем у виконавчому окрузі, можуть вчинятися ним на всій території України.

Із матеріалів справи вбачається, що 20.09.2019 р. приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Гуревічовим О.М. було вчинено виконавчий напис №9708 про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ "Фінансова компанія управління активами" заборгованості в розмірі 6800грн.79коп.

Згідно постанови старшого державного виконавця Липовецького відділу державної виконавчої служби у Вінницькому районі Вінницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Хмельницький) Ковалінської Т.В. за вказаним виконавчим написом №9708 від 20.09.2019р. відкрите виконавче провадження №68491409.

За вказаних обставин, позов ОСОБА_1 підлягає розгляду за місцем виконання виконавчого напису нотаріуса, а саме за місцем проживання боржника позивача, яка проживає за адресою: АДРЕСА_2 , що територіально підсудне Калинівському районному суду Вінницької області, оскільки в даному конкретному випадку підлягають застосуванню правила альтернативної підсудності, за якими саме позивач наділений правом вибору, чим він і скористався.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.13, 187, 258-261, 272, 353 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження за вказаним позовом.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 05 березня 2024 року на 13год. 00хв.

На виконання вимог ст. 178 ЦПК України, направити відповідачу копію позовної заяви з доданими до неї документами та надати строк до 05 березня 2024 року для подання відзиву проти неї із посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копію цієї ухвали невідкладно направити особам, які беруть участь у справі.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http//court.gov.ua/fair/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117535483
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —132/3685/23

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Сєлін Є. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Сєлін Є. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Сєлін Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні