Ухвала
від 11.03.2024 по справі 455/571/24
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/571/24

Провадження № 2/455/248/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

11 березня 2024 року м.Старий Самбір

Суддя Старосамбірського районного суду Львівської області Пошивак Ю.П.,

розглянувши матеріали справи №455/571/24 за позовною заявою

ОСОБА_1 , жительки АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ,

до Стрілківської сільської ради Самбірського району Львівської області, юридична адреса: с.Стрілки. вул.М.Вербицького, будинок №2, Самбірського району Львівської області, поштовий індекс 82092, код ЄДРПОУ 04371224,

третя особа Старосамбірська державна нотаріальна контора Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, юридична адреса: м.Старий самбір, вул.Л.Галицького, будинок №88, Самбірського району Львівської області, поштовий індекс 82000, код ЄДРПОУ 02885534,

про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

07.03.2024 року ОСОБА_1 через свого представника адвоката Цапа В.О. звернулася до суду з позовною заявою до Стрілківської сільської ради Самбірського району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом, посилаючись на те, що її батько, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , помер ІНФОРМАЦІЯ_2 у віці 86 років.

Її мати, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , померла ІНФОРМАЦІЯ_4 , у віці 82 років.

Її рідний брат, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , помер ІНФОРМАЦІЯ_6 у віці 63 роки.

Від спільного подружнього життя їхніх батьків народились двоє дітей: вона - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_7 та брат - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

01.09.1973 року вона уклала шлюб із ОСОБА_6 , внаслідок чого після укладення шлюбу їй було присвоєно прізвище чоловіка « ОСОБА_7 ».

15.11.1989 року шлюб між нею та ОСОБА_6 було розірвано.

Вона, як спадкоємець першої черги за законом звернулась до Старосамбірської державної нотаріальної контори Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції для того, щоб подати заяву про видачу свідоцтва про право на спадщину за законом після смерті батька ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 на спадкове майно, а саме: житловий будинок АДРЕСА_2 , однак їй було відмовлено у видачі Свідоцтва про право на спадщину за законом на спадкове майно, оскільки нею не подано правовстановлюючий документ на вказаний об`єкт нерухомості.

Просить визнати за нею право власності на житловий будинок з господарськими будівлями і спорудами, який розташований за поштовою адресою: АДРЕСА_3 , в порядку спадкування за законом після смерті батька ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Позовна заява, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду. Підстави, визначені статтями 185 - 186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до п.2 ч.4 ст.274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до розгляду, з метою виконання вимог передбачених ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Клопотання представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Цапа В.О. про витребувати від Старосамбірської державної нотаріальної контори Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 та до дня смерті був зареєстрований в АДРЕСА_2 , слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 187, 260, 261, 353 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Стрілківської сільської ради Самбірського району Львівської області, третя особа Старосамбірська державна нотаріальна контора Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання права власності на спадкове майно.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче засідання у приміщенні Старосамбірського районного суду Львівської області за адресою: місто Старий Самбір, вулиця Шевченка - бічна, №1, Самбірського району Львівської області на 10 годину 00 хвилин 24 квітня 2024 року.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачу відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Встановити третій особі строк для подання пояснень щодо позову або відзиву - п`ятнадцять днів з дня вручення позову або відзиву з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову та відповідні докази та надати пояснення до позову або відзиву, додати документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Витребувати від Старосамбірської державної нотаріальної контори Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 та до дня смерті був зареєстрований в АДРЕСА_2 .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1322/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Пошивак Ю.П.

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117536703
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —455/571/24

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні