Ухвала
від 11.03.2024 по справі 740/737/24
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 740/737/24

Провадження № 2/740/565/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

11 березня 2024 року м. Ніжин

Суддя Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської ШевченкоІ.М., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Дружба Нова», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Вертіївська сільська рада Ніжинського району Чернігівської області, про розірвання договору оренди,

установив:

До Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області надійшла вказана позовна заява, яка після усунення недоліків відповідає вимогам ст.175, 177 ЦПК України; підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні, у зв`язку з чим наявні підстави для відкриття провадження у справі відповідно дост.187 ЦПК України. Позовна заява віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Згідно зі ст.19, 274ЦПКУкраїни вказана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

На підставі ст. 84 ЦПК Україниз метою з`ясування обставин справи вважаю за доцільне задовольнити клопотання позивачки про витребування доказів.

Керуючись ст.19, 84, 187, 259 261, 274 ЦПК України, суддя

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Дружба Нова», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Вертіївська сільська рада Ніжинського району Чернігівської області, про розірвання договору оренди прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засіданняусправі призначити на 16квітня 2024року 08-30год. у приміщенні Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області (Чернігівська область, м. Ніжин, вул. Шевченка, 57 А), про що повідомити учасників справи.

Витребувати із Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Дружба Нова» належним чином завірену копію договору оренди від 13.03.2018, укладеного між Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю «Дружба Нова» та ОСОБА_1 , та витяг з реєстру речових прав від 16.02.2019 № 30385537.

Установити строк для подання вищевказаних доказів до Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської областідо 15 квітня 2024 року. Одночасно роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Установити строк для подання відповідачем відзиву на позов, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана відповідачем (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Установити позивачу строк подання відповіді на відзив в порядкуст. 179 ЦПК Українипротягом десяти днів з дня отримання від відповідачем копії відзиву та доданих до нього документів.

Установити відповідачу строк подання заперечення в порядкуст. 180 ЦПК Українипротягом десяти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана відповідачем (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Третя особа має право подати пояснення щодо позову або відзиву згідно зі ст.181ЦПК України протягом десяти днів з дня отримання позову або відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на вебадресі сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - http://ng.cn.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. М. Шевченко

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117537439
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору оренди

Судовий реєстр по справі —740/737/24

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Шевченко І. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Шевченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні