Ухвала
від 07.03.2024 по справі 335/12672/23
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/12672/23 2/335/819/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 березня 2024 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі: головуючого судді Рибалко Н.І., за участю секретаря судового засідання Радченко А.Є., позивача ОСОБА_1 , розглянувши у підготовчому судовому засіданні у залі суду м. Запоріжжя цивільну справу за ОСОБА_1 , в особі представника адвоката Шевченко Анастасії Віталіївни, до Пологівської міської ради Пологівського району Запорізької області, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя перебуває цивільна справа за ОСОБА_1 , в особі представника адвоката Шевченко Анастасії Віталіївни, до Пологівської міської ради Пологівського району Запорізької області, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Ухвалою Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 25.12.2024 року відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження, розпочато підготовче провадження та призначено підготовче судове засідання.

26.02.2024 через канцелярію суду надійшло клопотання представника позивача про допит свідків.

У підготовчому судовому засіданні позивач вважала за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду. Інших клопотань, крім допиту свідків немає.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлявся судом належним чином. Причини неявки у судове засідання відповідач не повідомив, правом на подання відзиву на позовну заяву не скористався. Заяв про відкладення розгляду справи або про розгляд справи за його відсутності суду не надав.

Суд заслухавши думку учасників судового засідання, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Згідно ч.2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 1 ст. 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. Згідно п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У підготовчому судовому засіданні судом виконані дії, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України, за результатами яких, встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, клопотань про залучення до участі у справі відповідачів, третіх осіб суду не надійшло.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

Беручи до уваги, що спір не врегульовано в підготовчому засіданні, за результатами підготовчого засідання суд має підстави закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Крім того, відповідно до ч. 1ст. 69 ЦПК Українисвідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

Відповідно до ст.76 ЦПК Українидоказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до ч. 1ст. 81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно до п. 8 ч. 2ст. 197 ЦПК Україниу підготовчому засіданні суд вирішує питання про виклик у судове засідання свідків.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача задовольнити, викликати в судове засідання зазначених свідків, оскільки покази зазначених свідків мають значення для вирішення справи.

Керуючись ст.ст.196-200, 259, 260 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про виклик свідків задовольнити.

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , в особі представника адвоката Шевченко Анастасії Віталіївни, до Пологівської міської ради Пологівського району Запорізької області, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, до судового розгляду по суті на 10 квітня 2024 року о 14-15 год.в залі судового засідання Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя.

Викликати в судове засідання, у якості свідків ОСОБА_2 , ОСОБА_3 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.І. Рибалко

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117538581
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —335/12672/23

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Н. І.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Н. І.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні