Ухвала
від 11.03.2024 по справі 532/321/24
КОБЕЛЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

532/321/24

2/532/285/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 березня 2024 р. м. Кобеляки

Кобеляцький районний суд Полтавської області у складі судді Макарчука С.М., перевіривши позовну заяву подану та підписану адвокатом Монастиренком Сергієм Миколайовичем, який діє в інтересах ОСОБА_1 , до Кобеляцького відділу державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про зняття арешту з майна,

Встановив:

До Кобеляцького районного суду Полтавської області надійшла позовна заява, подана і підписана адвокатом Монастиренком С.М. від імені та в інтересах ОСОБА_1 , у якій прохає: прийняти до розгляду заяву про зняття арешту з нерухомого майна; зняти арешт з нерухомого майна, що належить ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який було накладено в межах виконавчого провадження Кобеляцьким відділом ДВС у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції на підставі постанови АЕ № 548167 від 06.08.2004 про відкриття виконавчого провадження, реєстраційний номер обтяження 1225251.

Позовна заява підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства і підсудна Кобеляцькому районному суду Полтавської області.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

У відповідності до ч. 2 ст. 187 ЦПК України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Справа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до вимог частини 4 статті 19 ЦПК України, згідно з якими спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. З огляду на предмет позову, а також інші обставини, які підлягають врахуванню у відповідності до положень пунктів 1-8 частини 3 статті 274 ЦПК України, справа підпадає під ознаки малозначної справи, для якої визначальним є швидке вирішення, та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін (ч.5 ст.279 ЦПК).

Позивачем не заявлено клопотання про розгляд справи з викликом сторін. На стадії відкриття провадження суд також не вбачає підстав для виклику сторін з власної ініціативи, тому справа може бути розглянута в порядку письмового провадження.

Відповідно до статей 275 та 279 ЦПК розгляд справи по суті починається через тридцять днів з дня відкриття провадження. Суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

При розгляді справи у порядку спрощеного провадження без виклику сторін (письмове провадження) суд досліджує докази та письмові пояснення викладені у заявах по суті справи, які подані протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться. Тридцятий день з дня відкриття провадження припадає на 20 березня 2024 року.

Відповідно до п.п. 9, 13 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір», від сплати судового збору звільняються інваліди І та ІІ групи, учасники бойових дій. Позивач є інвалідом ІІ групи та учасником бойових дій, що підтверджується посвідченнями копії яких долучаються до справи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19, 175-177, 185-186, 274, 277-279 ЦПК України,

Постановив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом поданого та підписаного адвокатом Монастиренком Сергієм Миколайовичем, який діє в інтересах ОСОБА_1 , до Кобеляцького відділу державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про зняття арешту з майна, здійснювати суддею одноособово у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Призначити розгляд справи по суті у письмовому провадженні на 10 год. 00 хв. 08 квітня 2024 року в приміщенні Кобеляцького районного суду Полтавської області за адресою: Полтавська область, м. Кобеляки вул. Шевченка,16/25.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачеві одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити відповідачу, що він має право подати до суду заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного провадження у 15-денний строк із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачеві, що він має право подати відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову у 15-денний строк із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, копія якого разом з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити учасникам справи, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення до початку розгляду справи.

Роз`яснити сторонам, що за змістом частин 2, 5 статті 95 Цивільного процесуального кодексу України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до статті 43 Цивільного процесуального кодексу України, вони мають право:

1) ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень;

2) подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам;

3) подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

4) ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти;

5) оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках;

6) користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Учасники справи зобов`язані:

1) виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу;

2) сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи;

3) з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою;

4) подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази;

5) надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні;

6) виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки;

7) виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Роз`яснити учасникам справи, що крім прав та обов`язків, визначених статтею 43 Цивільного процесуального кодексу України:

1) позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу;

2) позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження;

3) відповідач має право подати зустрічний позов у строк, встановлений для подання відзиву;

4) до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі;

5) сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: kb.pl.court.gov.ua/sud1610/gromadyanam/csz

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку у п`ятнадцятиденний строк з дня її підписання до Полтавського апеляційного суду лише щодо порушення правил підсудності. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи та їх місцезнаходження:

Позивач: ОСОБА_1 , адреса: АДРЕСА_1 .

Представник позивача: адвокат Монастиренко Сергій Миколайович, адреса: 39200, Полтавська область, м. Кобеляки, вул. Касьяна, 26.

Відповідач: Кобеляцький відділ державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ЄДРПОУ: 34865112, місцезнаходження: 39200, Полтавська область, м. Кобеляки, вул. Батиря, 6.

Суддя

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117540460
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —532/321/24

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Макарчук С. М.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Макарчук С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні