Ухвала
від 11.03.2024 по справі 559/809/24
ДУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 559/809/24

Провадження № 2-о/559/66/2024

УХВАЛА

про призначення справи до судового розгляду

11 березня 2024 року місто Дубно Рівненська область

Суддя Дубенського міськрайонного суду Рівненської області Ралець Р.В.

ознайомившись із матеріалами заяви

Опікунської ради при виконавчому комітеті Смизької селищної ради (адреса вул. Заводська, 1б смт. Смига, Дубенського району, Рівненської області)

заінтересована особа: ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 )

про продовження строку дії рішення про визнання особи недієздатною,-

ВСТАНОВИВ:

До Дубенського міськрайонного суду надійшло клопотання Опікунської ради при виконавчому комітеті Смизької селищної ради про продовження строку дії рішення Дубенського міськрайонного суду Рівненської області від 10 лютого 2022 року у справі №559/1309/21 про визнання ОСОБА_2 недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна.

Відповідно п. 1 ч.2 ст.293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Частиною 4 ст. 293 ЦПК України передбачено, що розгляд справ про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Згідно з ч. 3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Заява відповідає вимогам ст.175, 177 ЦПК України, підстав для відмови у відкритті провадження по справі судом не виявлено, у зв`язку з чим, провадження по справі підлягає відкриттю.

Відповідно до ст.299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відео конференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі. Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я. Для визначення фактичної можливості такої особи з`явитися в судове засідання, а також про можливість особисто дати пояснення по суті справи у разі необхідності суд може призначити відповідну експертизу.

В той же час, наразі не можливо встановити фактичну можливість ОСОБА_2 особисто надати пояснення по суті справи.

Отже, питання щодо визначення фактичної можливості особи, щодо якої розглядається справа про визнання його недієздатним, з`явитися в судове засідання, а також про можливість особисто дати пояснення по суті справи, судом буде вирішено в судовому засіданні.

Керуючись ст.187, 293, 294 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду клопотання Опікунської ради при виконавчому комітеті Смизької селищної ради, заінтересована особа: ОСОБА_1 , на продовження строку дії рішення про визнання особи недієздатною, та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи здійснювати судом у складі одного судді і двох присяжних: Панасюк Лариси Григорівни та Парфенюка Віталія Васильовича, у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження.

Судове засідання по справі провести о 10 год. 15 хв. 17 квітня 2024 року, в приміщенні Дубенського міськрайонного суду Рівненської області, що за адресою: вул.Д.Галицького, 2, м.Дубно, Рівненська область.

Копії цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Направити заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів та надати строк 10 календарних днів з дня отримання даної ухвали для подання письмових пояснень щодо заяви. Одночасно з надісланням (наданням) письмових пояснень до суду копію письмових пояснень та доданих до нього документів заінтересована особа зобов`язана надіслати заявнику.

Заявнику у судове засідання надати документ, що підтверджує його особу, оригінали всіх документів, копії яких приєднані до заяви (для огляду).

Повідомити учасникам справи веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справі, що розглядається https://db.rv.court.gov.ua.

Дана ухвала суду оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання. Заперечення на дану ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117540707
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —559/809/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Ралець Р. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Ралець Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні