Ухвала
від 17.08.2021 по справі 760/21512/21
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/21512/21

2-о/760/454/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 серпня 2021 року суддя Солом`янського районного суду м. Києва Кушнір С.І., розглянувши матеріали заяви Головного управління ДПС у Чернівецькій області про розкриття інформації, що містить банківську таємницю, заінтересовані особи: приватне підприємство «ЕКСПОГРАНД ІНВЕСТ», публічне акціонерне товариство Акціонерний банк «УКРГАЗБАНК», -

в с т а н о в и в:

13 серпня 2021 року представник Головного управління ДПС в Одеській області звернувся до суду із заявою в порядку окремого провадження про розкриття інформації, що містить банківську таємницю щодо приватного підприємства «ЕКСПОГРАНД ІНВЕСТ», у якій просив зобов`язати ПАТ «УКРГАЗБАНК» надати Головному управлінню ДПС у Чернівецькій області інформацію, що містить банківську таємницю відносно платника податків - приватного підприємства «ЕКСПОГРАНД ІНВЕСТ» (код ЄДРПОУ 42506873) шляхом надання в паперовому або електронному вигляді інформації про обсяг та обіг коштів за період з 01 січня 2019 року по 31 грудня 2020 року по наступних рахунках: НОМЕР_1 українська гривня; НОМЕР_2 українська гривня; НОМЕР_2 долар США; НОМЕР_2 ЄВРО; НОМЕР_3 українська гривня; НОМЕР_3 долар США; НОМЕР_3 ЄВРО; НОМЕР_4 українська гривня, які належать вказаній юридичній особі, в розрізі контрагентів із зазначенням дат проведення операцій, сум платежів, призначень платежів, найменування, кодів ЄДРПОУ.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, 13.08.2021 р. зазначену цивільну справу передано в провадження судді Солом`янського районного суду м. Києва Кушнір С.І.

Подана заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків з огляду на наступне.

Порядок звернення до суду за судовим захистом урегульований Цивільним процесуальним кодексом України. Подання позовної заяви (заяви) має відбуватись з дотриманням певних умов.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно ч. ч. 3-4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати вимогам, викладеним у ст. 175 ЦПК України, а також вимогам ст. 177 цього Кодексу.

Частиною 3 ст. 175 ЦПК України передбачено, що позовна заява повинна містити:

1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява;

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються;

4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них;

5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини;

6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору;

7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи;

10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Статтею 293 ЦПК України визначено, що окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Згідно статті 348 ЦПК України, у заяві до суду про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, щодо юридичної або фізичної особи має бути зазначено: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) ім`я (найменування) заявника та особи, щодо якої вимагається розкриття інформації, яка містить банківську таємницю, їх місце проживання або місцезнаходження, а також ім`я представника заявника, коли заява подається представником; 3) найменування та місцезнаходження банку, що обслуговує особу, щодо якої необхідно розкрити банківську таємницю; 4) обґрунтування необхідності та обставини, за яких вимагається розкрити інформацію, що містить банківську таємницю, щодо особи, із зазначенням положень законів, які надають відповідні повноваження, або прав та інтересів, які порушено; 5) обсяги (межі розкриття) інформації, яка містить банківську таємницю, щодо особи та мету її використання.

У порушення вищезазначених вимог, заявником не викладено обґрунтування необхідності та обставини, за яких вимагається розкрити інформацію, що містить банківську таємницю із зазначенням положень законів, які надають відповідні повноваження, або прав та інтересів, які порушено, не зазначено обсяги інформації, яка містить банківську таємницю щодо юридичної особи; не надано доказів про вчинення всіх необхідних дій для встановлення місцезнаходження керівництва ПП «ЕКСПОГРАНД ІНВЕСТ»; не надано наказу про проведення документальної позапланової перевірки ПП «ЕКСПОГРАНД ІНВЕСТ» у зв`язку з яким вимагається розкриття інформації.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

У разі не усунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Оскільки подана заява не відповідає вимогам цивільно-процесуального законодавства, то заявнику слід надати строк для усунення зазначених недоліків.

Недоліки заяви мають бути усунуті шляхом подання заяви у новій редакції, доказів сплати судового збору, копії заяви та копії всіх документів, що додаються до неї для заінтересованої особи з урахуванням вимог ст. ст. 175, 177, 318 ЦПК України та даної ухвали.

Керуючись ст.ст. 175-177, 185, 260, 294, 297, 353 ЦПК України, суддя, -

у х в а л и в:

Заяву Головного управління ДПС у Чернівецькій області про розкриття інформації, що містить банківську таємницю, заінтересовані особи: приватне підприємство «ЕКСПОГРАНД ІНВЕСТ», публічне акціонерне товариство Акціонерний банк «УКРГАЗБАНК» залишити без руху.

Надати заявнику строк для усунення недоліків, який не може перевищувати 10 днів з дня отримання копії ухвали, з урахуванням вимог, викладених в ухвалі.

Роз`яснити, що в разі невиконання вимог, зазначених в ухвалі, заява буде вважатися неподаною і повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.І. Кушнір

Дата ухвалення рішення17.08.2021
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117541869
СудочинствоЦивільне
Сутьрозкриття інформації, що містить банківську таємницю, заінтересовані особи: приватне підприємство «ЕКСПОГРАНД ІНВЕСТ», публічне акціонерне товариство Акціонерний банк «УКРГАЗБАНК

Судовий реєстр по справі —760/21512/21

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 17.08.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні