Рішення
від 11.03.2024 по справі 383/1086/23
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/1086/23

Номер провадження 2-др/383/5/24

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2024 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області у складі:

головуючої судді - Адаменко І.М.,

за участю секретаря судового засідання - Зербул С.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Бобринець Кіровоградської області в залі судових засідань Бобринецького районного суду Кіровоградської області заяву представника позивача - адвоката Кушнірова О.М. про ухвалення додаткового рішення щодо стягнення витрат на професійну правничу допомогу у цивільній справі №383/1086/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до Державного підприємства «Дослідного господарства «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 27 лютого 2024 року позов ОСОБА_1 до Державного підприємства «Дослідного господарства «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди задоволено частково.

01 березня 2024 року від представника позивача - адвоката Кушнірова О.М. до суду надійшла заява, в якій він просить ухвалити у цій справі додаткове рішення та стягнути з Державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України на користь ОСОБА_1 витрати на професійну правничу допомогу в розмірі 25000,00 грн, де в обґрунтування заяви зазначив, що позивачем у позовній заяві, в порядку ст.175 ЦПК України, вказано про орієнтований розрахунок витрат на правничу допомогу в сумі 10000 грн. 12 липня 2023 року між ним та ОСОБА_1 було укладено Договір про надання правової допомоги у цивільній справі, а 12.07.2023 року між ними підписано Додаткову угоду №1 до вказаного Договору, згідно якої сторони між собою узгодили суму гонорару, яка складає 25000,00 грн., які просить стягнути з Державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України на користь ОСОБА_1 .

Позивач ОСОБА_1 та представник позивача адвокат Кушніров О.М. в судове засідання не з`явилися, про час та місце слухання справи повідомлені належним чином, в заяві про ухвалення додаткового рішення представник позивача адвокат Кушніров О.М. просив розгляд заяви провести за відсутності сторони позивача (а.с.186).

Представники відповідача Державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України в судове засіданні не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. До суду від представника адвоката Ноженко І.О. надійшов відзив на заяву про розподіл витрат, обґрунтований тим, що відповідно до змісту позову орієнтовний розмір судових витрат, які мав намір понести позивач складає 10000 грн, а не 25000 грн. Крім того, ні в договорі ні в акті виконаних робіт не наведені розрахунки, з яких виходив адвокат визначаючи таку суму гонорару. Акт виконання робіт жодним чином не підтверджує факт оплати за надані послуги. На цій підставі вважає, що розмір заявлених позивачем витрат на правничу допомогу не є співмірним у співвідношенні до прав, які підлягали захисту в межах поданого позову, тому просить відмовити позивачу у задоволенні заяви про розподіл судових витрат (а.с.199-204). Крім того, до суду від представника відповідача адвоката Ноженко І.О. надійшла заява про розгляд заяви про ухвалення додаткового рішення за відсутності сторони відповідача (а.с.208).

Суд, дослідивши зміст заяви про ухвалення додаткового рішення у справі щодо розподілу витрат на правничу допомогу та дослідивши докази у їх сукупності дійшов висновку про часткове задоволення заяви, виходячи з наступного.

Положеннями ст.59 Конституції України закріплено, що кожен має право на професійну правничу допомогу. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.

Рішенням Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 27.02.2024 року позовні вимоги ОСОБА_1 до Державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України провизнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди задоволено частково. Визнано незаконним та скасовано наказ Державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України № 48-к (розпорядження) від 22 травня 2023 року, про припинення трудового договору (контракту) з ОСОБА_1 , на підставі пункту 4 статті 40 Кодексу законів про працю України, за прогул без поважних причин. Поновлено ОСОБА_1 на посаді підсобного робітника виробничо-господарського відділу Державного підприємства «Дослідного господарства «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України. Стягнуто з Державного підприємства «Дослідного господарства «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України на користь ОСОБА_1 75822,72 грн. середнього заробітку за час вимушеного прогулу, моральну шкоду в сумі 10000,00 грн, а також судовий збір у розмірі 3220,80 грн. Стягнуто з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір пропорційно розміру задоволених позовних вимог щодо стягнення моральної шкоди в розмірі 966,24 грн. В задоволенні іншої частини позовних вимог відмовлено (а.с.170-181).

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст. 15 ЦПК України учасники справи мають право користуватися правничою допомогою. Представництво у суді як вид правничої допомоги здійснюється виключно адвокатом (професійна правнича допомога), крім випадків встановлених законом.

За змістом ч. 1 п. 1 ч. 3 ст. 133 ЦПК України судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи. До витрат, пов`язаних з розглядом справи, належать витрати на професійну правничу допомогу.

Відповідно до ч. 1-4 ст. 137 ЦПК України витрати, пов`язані з правничою допомогою адвоката, несуть сторони, крім випадків надання правничої допомоги за рахунок держави.

Порядок розподілу судових витрат між сторонами визначений ст.141 ЦПК України, у відповідності до ч. ч. 1, 2 якої судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог. Інші судові витрати, пов`язані з розглядом справи, покладаються: 1) у разі задоволення позову - на відповідача; 2) у разі відмови в позові - на позивача; 3) у разі часткового задоволення позову - на обидві сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Відповідно до вимог ч. 8 ст. 141 ЦПК України розмір витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо). Такі докази подаються до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду за умови, що до закінчення судових дебатів у справі сторона зробила про це відповідну заяву.

Згідно ч. 4 ст. 137 ЦПК України розмір витрат на оплату послуг адвоката має бути співмірним із: 1) складністю справи та виконаних адвокатом робіт (наданих послуг); 2) часом, витраченим адвокатом на виконання відповідних робіт (надання послуг); 3) обсягом наданих адвокатом послуг та виконаних робіт; 4) ціною позову та (або) значенням справи для сторони, в тому числі впливом вирішення справи на репутацію сторони або публічним інтересом до справи.

Неспівмірність витрат на правничу допомогу із передбаченими законом критеріями є підставою для подання стороною-опонентом клопотання про зменшення розміру витрат на правничу допомогу, які підлягають розподілу між сторонами. При цьому, обов`язок доведення неспівмірності витрат покладається на сторону, яка подає таке клопотання.

Склад та розмір витрат, пов`язаних з оплатою правової допомоги, входять до предмету доказування у справі.

Втручання суду у договірні відносини між адвокатом та його клієнтом у частині визначення розміру гонорару або зменшення розміру стягнення такого гонорару з відповідної сторони можливе лише за умови обґрунтованості та наявності доказів на підтвердження невідповідності таких витрат фактично наданим послугам, в іншому випадку, таке втручання суперечитиме принципу свободи договору. Такого висновку дійшов Верховний Суд у складі Об`єднаної палати Касаційного господарського суду при розгляді справи № 910/13071/19.

Відповідно до ст.26 Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність», адвокатська діяльність здійснюється на підставі договору про надання правової допомоги. За приписами ч. 3 ст. 27 ЗУ «Про адвокатуру і адвокатську діяльність», до договору про надання правової допомоги застосовуються загальні вимоги договірного права.

Договір про надання правової допомоги за своєю правовою природою є договором про надання послуг, який в свою чергу врегульовано Главою 63 Цивільного Кодексу України.

Зокрема, ст.903 ЦК України передбачає, що якщо договором передбачено надання послуг за плату, замовник зобов`язаний оплатити надану йому послугу в розмірі, у строки та в порядку, що встановлені договором.

Стаття 632 ЦК України регулює поняття ціни договору. Ціна в договорі встановлюється за домовленістю сторін, зміна ціни після укладення договору допускається лише у випадку і на умовах, встановлених договором або законом, а якщо ціна в договорі не встановлена і не може бути визначена виходячи з його умов, вона визначається із звичайних цін, що склалися на аналогічні товари, роботи або послуги на момент укладення договору.

Згідно ст.30 ЗУ «Про адвокатуру і адвокатську діяльність» гонорар є формою винагороди адвоката за здійснення захисту, представництва та надання інших видів правової допомоги клієнту. Порядок обчислення гонорару, підстави для зміни розміру гонорару, порядок його сплати, умови повернення тощо визначається в договорі про надання правової допомоги.

Визначаючи розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації гонорару адвоката іншою стороною, суди мають виходити з встановленого у самому договорі розміру та\або порядку обчислення таких витрат, що узгоджується з приписами статті 30 Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність».

Такий правовий висновок було зроблено Верховним Судом в постанові від 06.03.2019 року у справі № 922/1163/18.

При визначенні суми відшкодування суд має виходити з критерію реальності адвокатських послуг (встановлення їхньої дійсності та необхідності), а також критерію розумності їхньої вартості, виходячи з конкретних обставин справи.

Верховний Суд у своїй постанові від 03 травня 2018 року в справі №372/1010/16-ц дійшов висновку, що якщо стороною буде документально доведено, що нею понесені витрати на правову допомогу, а саме, надано договір на правову допомогу, акт приймання-передачі наданих послуг, платіжні документи про оплату таких послуг, розрахунок таких витрат, то у суду відсутні підстави для відмови у стягненні таких витрат.

Згідно ч. 4 ст. 263 ЦПК України при виборі і застосуванні норми права до спірних правовідносин суд враховує висновки щодо застосування відповідних норм права, викладені в постановах Верховного Суду.

Судом встановлено, що при подачі позову до суду ОСОБА_1 в позовній заяві ар.3 абзац 13 визначила орієнтовний розмір витрат на правничу допомогу у справі у розмірі 10000 грн (а.с.3).

12липня 2023 року між ОСОБА_1 та адвокатом Кушніровим Олександром Миколайовичем, укладено Договір №09/23 про надання правової допомоги, відповідно до якого, адвокат зобов`язується надати клієнту правову допомогу у даній справі (а.с.187).

Також з матеріалів справи вбачається, що на підставі Ордеру №1057563 від 12.07.2023 року, позивачу ОСОБА_1 надавалася правнича допомога у даній справі адвокатом Кушніровим Олександром Миколайовичем (а.с.31).

Відповідно змісту Розділу 1, п.п.1.1 Договору сторони між собою узгодили, що адвокат бере на себе зобов`язання надавати клієнту необхідну правову допомогу в тому числі у цивільному процесі, що розглядається Бобринецьким районним судом Кіровоградської області у справі №383/1086/23 про визнання незаконним та скасування наказу №48-к від 22.05.2023 року.

Відповідно Розділу 2 п.п.2.1 Договору сума гонорару адвоката і порядок його сплати клієнтом визначається додатковою угодою до даного Договору і є невід`ємною його частиною.

Згідно п.п.2.1.2.Договору сума гонорару може бути збільшена у зв`язку з суттєвою зміною обсягу наданої допомоги, а саме: збільшення обсягу обвинувачення, довго тривалість (понад один рік) надання правової допомоги з незалежних від адвоката причин, необхідність підготовки додаткових процесуальних документів.

12 липня 2023 року між ОСОБА_1 та адвокатом Кушніровим Олександром Миколайовичем укладено Додаткову угоду №1 до Договору про надання правової допомоги №09/23 від 12.07.2023 року (а.с.186 зворот), згідно якої, сума гонорару на стадії розгляду справи №383/1086/23, що розглядається Бобринецьким районним судом Кіровоградської області, про визнання незаконним та скасування наказу №48-к від 22.05.2023 року (розпорядження) про припинення трудового договору (контракту), складає 25000 грн.

Відповідно до Розділу 2, внесення гонорару здійснюється клієнтом в готівковій формі в повному обсязі не пізніше 10 календарних днів після набрання рішенням місцевого суду законної сили.

На виконання умов договору представником позивача надано до суду акт приймання наданих послуг до договору про надання правової допомоги №09/23 від 12.07.2023 року, складений 29.02.2024 року (а.с.188).

Згідно умов вищезазначеного акта сторони між собою узгодили, що адвокат надав клієнту наступні послуги: ознайомлення та вивчення матеріалів справи №383/1086/23, що розглядається Бобринецьким районним судом Кіровоградської області про визнання незаконним та скасування наказу №48-к від 22.05.2023 року (розпорядження) про припинення трудового договору (контракту), шляхом отримання доступу через кабінет електронного суду, а саме 20 вересня 2023 року; участь в судових засідання, що були проведені Бобринецьким районним судом Кіровоградської області в межах справи №383/1207/23 в якості представника позивача (клієнта), котрі відбулися 13 та 13липня 2023 року. Клієнт підтвердив, що послуги надані адвокатом в повному обсязі і належної якості. Також визначено, що вартість послуг згідно п.1 Додаткової угоди №1 від 12.07.2023 року до договору про надання правової допомоги №09/23 від 12.07.2023 року складає 25000,00 грн.

Відповідно до статті 19 Закону №5076-VI видами адвокатської діяльності зокрема є: надання правової інформації, консультацій і роз`яснень з правових питань, правовий супровід діяльності юридичних і фізичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, держави; складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру; представництво інтересів фізичних і юридичних осіб у судах під час здійснення цивільного, господарського, адміністративного та конституційного судочинства, а також в інших державних органах, перед фізичними та юридичними особами.

Разом з тим, суд не зобов`язаний присуджувати стороні, на користь якої відбулося рішення, всі його витрати на адвоката, якщо, керуючись принципами справедливості та верховенством права, встановить, що розмір гонорару, визначений стороною та його адвокатом, є завищеним щодо іншої сторони спору, зважаючи на складність справи, витрачений адвокатом час, та неспіврозмірним у порівнянні з ринковими цінами адвокатських послуг та умовами договору. При визначенні суми відшкодування суд має виходити з критерію реальності адвокатських витрат (встановлення їхньої дійсності та необхідності), а також критерію розумності їхнього розміру, виходячи з конкретних обставин справи та фінансового стану обох сторін.

Відповідно до практики Європейського суду з прав людини, про що, зокрема, зазначено у рішеннях від 26.02.2015 у справі «Баришевський проти України», від 10.12.2009 у справі «Гімайдуліна і інших проти України», від 12.10.2006 у справі «Двойних проти України», від 30.03.2004 у справі «Меріт проти України», заявник має право на відшкодування судових та інших витрат лише у разі, якщо доведено, що такі витрати були фактичними і неминучими, а їх розмір обґрунтованим.

Згідно з положеннями ч.5, 6 статті 137 ЦПК України, у разі недотримання вимог частини четвертої цієї статті суд може, за клопотанням іншої сторони, зменшити розмір витрат на правничу допомогу, які підлягають розподілу між сторонами.

Обов`язок доведення неспівмірності витрат покладається на сторону, яка заявляє клопотання про зменшення витрат на оплату правничої допомоги адвоката, які підлягають розподілу між сторонами.

04 березня 2024 року представником відповідача Ноженко І.О. подано відзив на заяву про розподіл судових витрат де вказує, що вартість фактично наданих послуг є завищеною, документи подані позивачем є неналежними та не містять погодинного розрахунку витраченого адвокатом часу, також зі змісту позовних вимог, заявлених позивачем у справі зазначено, що орієнтований розмір судових витрат на правничу допомогу, які має намір понести позивач складає 10000 грн, а не 25000 грн, тому врахувавши її зміст заяви, суд оцінює її як клопотання про зменшення витрат на правничу допомогу.

Водночас, суд вважає, що заявлений представником позивача - адвокатом Куншіровим О.М. розмір судових витрат на правничу допомогу, понесений у зв`язку з розглядом справи №383/1086/23, підлягає зменшенню з наступних підстав.

Зі змісту позову вбачається, що позивач визначила орієнтовний розмір витрат на правничу допомогу у справі в сумі 10000 грн., але вже після ухвалення судом рішення у справі, стороною позивача збільшено розмір витрат на правничу допомогу, який відповідно до змісту заяви про розподіл витрат на професійну правничу допомогу адвоката Кушнірова О.М. становить 25000,00 грн, що істотно перевищує орієнтований розмір таких витрат заявлений попередньо позивачем.

Якщо сума судових витрат, заявлена до відшкодування, істотно перевищує суму, заявлену в попередньому (орієнтовному) розрахунку, суд може відмовити стороні, на користь якої ухвалено рішення, у відшкодуванні судових витрат в частині такого перевищення, крім випадків, якщо сторона доведе, що не могла передбачити такі витрати на час подання попереднього (орієнтовного) розрахунку.

Аналогічна позиція викладена в постанові Верховного Суду від 28 червня 2023 року, справа № 369/576/22, провадження № 61-5845 св 23.

Крім того, у постанові Верховного Суду від 14.12.2021 року у справі №922/676/21 викладено позицію про те, що подання попереднього (орієнтовного) розрахунку сум судових витрат забезпечує можливість іншій стороні належним чином підготуватися до спростування витрат, які вона вважає необґрунтованими та доводити неспівмірність таких витрат, заявивши клопотання про зменшення витрат на оплату правничої допомоги адвоката, які підлягають розподілу між сторонами, відповідно, забезпечує дотримання принципу змагальності.

Також, суд враховує правову позицію Верховного Суду у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду у постанові від 19 квітня 2023 року у справі №760/10847/20-ц , що у разі підтвердження обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості підлягають розподілу за результатами розгляду справи незалежно від того, чи їх уже фактично сплачено стороною/третьою особою, чи тільки має бути сплачено.

При вирішенні питання щодо розподілу витрат на професійну правничу допомогу, суд також приймає до уваги конкретні обставини справи, складність справи, обсяг наданих адвокатом послуг та виконаних робіт, заявлений позивачем розмір витрат на правничу допомогу разом із позовом та заперечення відповідача, а також те, що позов задоволено частково та приходить до висновку, що витрати на правничу допомогу, заявлені позивачем у розмірі 25000 грн. після ухвалення рішення суду у справі, порушують принцип змагальності та є не співмірними зі складністю справи та часом, витраченим адвокатом на надання послуг з правової допомоги, їх обсягом, у зв`язку із чим та з урахуванням принципу розумності та справедливості, пропорційності вважає доцільним частково задовольнити відповідну заяву позивача та стягнути з відповідача на користь позивача 10000,00 грн судових витрат на правничу допомогу, відмовивши в задоволенні іншої частини.

Таким чином, суд вважає за необхідне частково задовольнити заяву представника позивача адвоката Кушнірова О.М. та ухвалити у даній справі додаткове рішення про стягнення з відповідача Державного підприємства «Дослідного господарства «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України на користь позивача ОСОБА_1 10000 грн витрат на професійну правничу допомогу .

Керуючись ст.ст. 15, 133, 137, 141, 246, 247, 270 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача - адвоката Кушнірова О.М.про ухвалення додаткового рішення щодо стягнення витрат на професійну правничу допомогу задовольнити частково.

Стягнути з Державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України на користь ОСОБА_1 10000,00 (десять тисяч гривень 00 копійок) у рахунок відшкодування витрат на професійну правничу допомогу.

В іншій частині заяви відмовити.

Додаткове рішення суду може бути оскаржено шляхом подання апеляційної скарги.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом тридцяти днів з дня проголошення рішення до Кропивницького апеляційного суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , по паспорту серії НОМЕР_1 виданого Бобринецьким РС УДМС України в Кіровоградській області від 08.09.2016 року, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , зареєстрована адреса проживання: АДРЕСА_1 , фактична адреса проживання: АДРЕСА_2 .

Відповідач: Державне підприємство «Дослідне господарство «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України, код ЄДРПОУ 00729913,місцезнаходження: с.Чарівне Кропивницького району Кіровоградської області, п.і. 27241.

Повне додаткове рішення суду складено 11.03.2024 року.

Суддя І. М. Адаменко

СудБобринецький районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117543444
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про ухвалення додаткового рішення

Судовий реєстр по справі —383/1086/23

Постанова від 05.06.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Постанова від 05.06.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Рішення від 11.03.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні